روحانی در سخنرانی خود "تنها راه تعامل با ایران را گفتگوی برابر و ارتباط سازنده بر اساس احترام متقابلی که اساس برخورد با سایر کشورها باشد" دانست.

پایگاه خبری "النشره" خبر داد که روزنامه انگلیسی "دیلی تلگراف" مقاله ای را در ارتباط با ایران تحت عنوان "رئیس جمهور ایران شاخه زیتون را برای غرب تکان داد" منتشر نموده است.

 

به نوشته "تیت آن" مقاله نویس دیلی تلگراف، «حسن روحانی رئیس جمهور جدید ایران در سخنرانی خود بعد از ادای سوگند در پارلمان، گامی آشکار برای متصل نمودن پل های ارتباط با غرب برداشت؛ به طوری که دولت خود را معتدل و پر از امید توصیف کرد.»

 

وی افزود: «روحانی تلاش کرد خود را از سیاست های محمود احمدی نژاد مبرا کند. او در سخنرانی خود گفت که "ایرانی ها تندروی و افراطی گری را نمی پذیرند و این امر در انتخاب ریاست جمهوری به تصویر کشیده شد".»

 

 

 

 

در ادامه این مقاله می خوانیم: «روحانی در سخنرانی خود از غرب خواست تا تحریم هایی که تأثیر بدی بر کشورش گذاشته است را رفع کنند. او تنها راه تعامل با ایران را "گفتگوی برابر و ارتباط سازنده بر اساس احترام متقابلی که اساس برخورد با سایر کشورها باشد" دانست.»

 

نویسنده دیلی تلگراف نشانه دیگر تلاش روحانی برای نزدیکی به غرب را معرفی "محمدجواد ظریف" برای وزارت امور خارجه دانست.

 

 

خبرگزاری رویترز (reuters) نیز در همین رابطه با تحلیل اظهارات دکتر روحانی در مراسم تحلیف و واکنش کاخ سفید، آن را تبادل پیام بین امریکا و ایران قلمداد کرد و معرفی محمدجواد ظریف به عنوان وزیر امور خارجه کابینه روحانی را در همین راستا ارزیابی نمود.

 

به نوشته رویترز، «حسن روحانی در اولین اقدام خود برای اداره کشور، فهرستی از وزرای مورد نظر خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی کرد تا نمایندگان مردم درباره آنان مشورت و تصمیم گیری کنند.

در این فهرست، رئیس جمهور ایران "محمدجواد ظریف" نماینده سابق ایران در سازمان ملل و همچنین رئیس سابق دفتر حافظ منافع ایران در ایالات متحده را که به نظر می رسد بتواند ارتباط خوبی با امریکا برقرار کند، به عنوان وزیر امور خارجه معرفی کرد.»

 

 

 

 

رویترز افزوده است: «این اقدام حسن روحانی را می توان اقدامی سریع در اوایل تصدی مسئولیت اجرایی و اعلام آمادکی ایران برای گفتگو با امریکا تلقی کرد؛ زیرا ظریف دیپلماتی است که از احترام خاصی در مجامع بین المللی برخوردار است. او از دهه 80 در مذاکرات مختلف سازمان ملل حاضر بوده و با بسیاری از مسؤولان عالیرتبه امریکایی همچون "جو بایدن" معاون اول اوباما، و "چاک هیگل" وزیر جنگ امریکا و سناتور اسبق، آشنایی کامل دارد.»

 

این منبع ادامه می دهد: «دیپلمات های غربی با امیدواری ابراز کرده اند که انتخاب ظریف، علامت تمایل روحانی به شکستن دیوار یخی بین ایران و امریکا باشد.

"علی فایز" تحلیلگر و کارشناس مسائل ایران و بحران های بین المللی، معتقد است مهارت های دیپلماتیک ظریف به او این اجازه را می دهد شکاف بزرگ سوءتفاهم بین ایران و غرب را ترمیم کند.

به باور این تحلیلگر، گزینه ای مناسب تر از ظریف برای تصدی چنین پست خطیری وجود ندارد.»