اسدالله عباسی ادامه داد: این وزارتخانه در حوزه تامین اجتماعی نزدیک 37 میلیون نفر از مردم را تحت پوشش قرار داده که نسبت به آغاز فعالیت این دولت نزدیک 33 درصد رشد را نشان می دهد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: طی 8 سال دولت نهم و دهم بیش از 100 هزار واحد تعاونی به ثبت رسیده و بیش از 37میلیون نفر تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار گرفتند.
ˈ اسدالله عباسیˈ روز جمعه در سخنرانی پیش از خطبه های این هفته نماز جمعه تهران به مناسبت فرارسیدن روز کارگر افزود: طی سال های اخیر با همت و تلاش تمامی ارکان جامعه کار و تولید کشور توانسته ایم به نتایج مهمی دست یابیم.

عباسی اظهارکرد: در واقع نامگذاری هر سال مشخص کننده چارچوب در جهت گیری های ویژه آن سال در مختصات ملی و بین المللی زمان است که اگر مروری بر نامگذاری سال های اخیر داشته باشیم ضمن تشخیص این نکته به موضوع سلسه منظم اهداف در نامگذاری ها پی خواهیم برد.

وی ادامه داد: در این نامگذاری ها علاوه بر مدنظر قرار دادن مختصات زمان جاری، نگاه حکیمانه به افق پیش رو نیز باید مورد توجه قرار گیرد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: نوع نگاه بلند مدت به موضوع نامگذاری این سال ها نشان می دهد که رهبر معظم انقلاب اسلامی انتظار دارند از برخوردهای سطحی با شعار سال پرهیز شود و در عین حال برای دستیابی به اهداف بلند مدت اجرای برنامه های ویژه سال با نگاهی بلند تر مدنظر قرار گیرد.

عباسی اضافه کرد: این وزارتخانه به مجموع بزرگی از ملت ایران در اقشار مختلف از جمله کارگران، کارفرمایان، بازنشستگان و مستمری بگیران و مددجویان ارایه خدمت می کند و می تواند نقش مهمی در خلق حماسه سیاسی و اقتصادی داشته باشد.

وی گفت: بنابراین در نخستین روزهای سالجاری ستادی با دو کارگروه حماسه سیاسی و اقتصادی تشکیل شد تا بتوانیم با همت تمامی دستگاه های ذیربط و سازمان های زیر مجموعه در خلق این حماسه بزرگ در تاریخ پرشکوه انقلاب اسلامی فعالیت کنیم.

عباسی به ماموریت های اصلی این وزارتخانه در سالجاری اشاره کردو گفت: ارتقای فرهنگ تعاون، کار، تولید و کارآفرینی و استفاده از تولیدات داخلی، توسعه منابع انسانی کشور از طریق تعمیق آموزش، مهارت، آموزش های کارآفرینی و تعاون و آموزش های مهارتی و تلاش در جهت ایجاد تعادل در بازار کار، تنظیم روابط کار، تامین مصالح ذینفع عرصه کار و تولید است.

وی ، مشارکت دادن ذینفعان کار در تصمیم گیری ها، حمایت ، صیانت و حفاظت از نیروی کار ، شناخت مدیریت بازار کار، ایجاد نظام جامع اطلاعات بازار کار ، راهبری نظام جامع تامین اجتماعی، برقراری نظام چند لایه تامین اجتماعی شامل مساعدت های اجتماعی، بیمه پایه اجتماعی ودرمانی، بیمه های مکمل بازنشستگی و درمانی، ساماندهی بیمه های سلامت را از دیگر اقدامات این وزارتخانه در سالجاری برشمرد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی ، رویکردهای اساسی این وزارتخانه در سالجاری را مدیریت بازار کار، تنظیم روابط کارگر و کارفرما، بار رویکردهای افزایش نرخ مشارکت نیروی کار، بهبود محیط کسب و کار، حمایت از توسعه اشتغال، ارتقای شاخص های بهره وری، کار و و سرمایه، مشارکت ذینفعان کار در تصمیم سازی ها، ارتقای شاخص های فرهنگی و اجتماعی، کاهش حوادث ناشی از کار، کاهش میانگین زمان رسیدگی به اختلافات کارگری و کارفرمایی، تنظیم روابط کار و صیانت از نیروی کار عنوان کرد.

عباسی گفت: تنظیم روابط کار بر مبنای سازوکار سه جانبه گرایی گروه کارگری و کارفرمایی و دولت است که طراحی و بهینه سازی پست ها، توسعه آموزش ها، افزایش بازرسی در جهت ارتقاء و استانداردها و امنیت محیط کار و کاهش حوادث ناشی از کار در دستور کار قرار دارد.

وی درخصوص اعطای امور اجتماعی و فرهنگی نیروی کار گفت: تلاش در جهت انسجام بخشی سیاست گذاری های کلان اجتماعی و فرهنگی در جامعه کار و تولید، تلاش در جهت ارتقای شاخص های فرهنگی اجتماعی نیروی کار، برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم در جهت ترویج و تقویت فرهنگ کار، برنامه ریزی و اقدامات لازم به منظور بزرگداشت کارگران، کارآفرینان و بازنشستگان است.

عباسی پیگیری و حمایت از واگذاری سهام عدالت و کارت های خرید اعتباری برای کارگران ، تامین مسکن، تامین خانه های بهداشت، تامین مهد کودک برای کودکان کارگران، برنامه ریزی برای توسعه فضاهای فرهنگی، ورزشی و رفاهی را از دیگر اقدامات برشمرد.

وی، برنامه «ملی کار شایسته» را از اولویت برنامه های وزارت تعاون دانست و افزود: همچون نظارت بر حسن اجرای حقوق بنیادین کار، بهبود روابط کارگر و کارفرما از طریق گفت و گو های اجتماعی، برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم برای توسعه اشتغال، توسعه تشکل های کارگری، تلاش درجهت حمایت از ضمانت های کارگری و تشکل های کارگری در دستور کار قرار دارد.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، ادامه داد: این وزارتخانه در حوزه تامین اجتماعی نزدیک 37 میلیون نفر از مردم را تحت پوشش قرار داده که نسبت به آغاز فعالیت این دولت نزدیک 33 درصد رشد را نشان می دهد.

وی ادامه داد: طی 8 سال عمر دولت نهم و دهم بیش از 100 هزار واحد تعاونی به ثبت رسید که بیش از یک و نیم میلیون شغل را در برمی گیرد.

*** بهره برداری 75 هزار واحد مسکونی با حضور رییس جمهوری

عباسی در حوزه بهزیستی نیز به تحت پوشش بودنه سه میلیون نفر اشاره کرد و گفت: در قالب طرح نهضت مسکن توانسته ایم 162 هزار واحد مسکونی را به اجرا درآوریم که 75 هزار واحد مسکونی آن آماده بهره برداری است که طی روزهای آینده با حضور رییس جمهوری به بهره برداری خواهد رسید.

وی بیان کرد: قبل از آغاز این طرح، تعداد این واحدهای مسکونی حدود 15 هزار واحد بوده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره تعاونی ها نیز گفت: در هشت سال اخیر بیش از کل دوران قبل از این دولت بیش از 100 هزار واحد تعاونی به ثبت رسیده است که 2.3 برابر رشد داشته است و این تعداد به 43 میلیون نفر افزایش یافته است.

عباسی به تشکیل بانک توسعه تعاون اشاره و اظهارکرد: در جهت حمایت از تعاونی ها و ایجاد صندوق ضمانت سرمایه گذاری با سرمایه ای بیش از 12 هزار میلیارد ریال ، اینبانک می تواند در جهت تقویت بخش تعاون مثمر ثمر باشد.

وی در حوزه روابط کار نیز تصریح کرد: با تعامل با شرکا ی اجتماعی توانستیم با تشکیل بیش از هشت هزار تشکل کارگری و کارفرمایی بستر مناسبی را برای تحقق سه جانبه گرایی در کشور فراهم کنیم که کاهش بیش از 30 درصدی ناشی از حوادث کار و کاهش 50 درصدی مدت زمان رسدیگی به دعاوی کارگران و کارفرمایان در شوراهای حل اختلاف را نشان می دهد.

عباسی افزود: همچنین افزایش شوراهای سازش کار از پنج هزار و 200 شورا در آغاز دولت دهم به 7 هزار 500 شورا و تعداد خانه های بهداشت کارگری در واحدهای تولیدی، خدماتی به دو هزارو 400 واحد رسیده است.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در حوزه نظارتی نیز علاوه بر پاسخگویی 95 درصدی به تمامی نامه های واصله مردمی با اهتمام واحدهای بازرسی ادارت کل استانی و تابعه انجام شد ، برای اولین بار پس از ادغام سه وزارتخانه بانک اطلاعاتی 350 مدیر کل خانواده تعاون را تشکیل بدهیم.

به گفته عباسی، این وزارتخانه در حوزه اشتغال نیز توانست با پیگیری مستمر شورای عالی اشتغال تمامی دستگاه های کشور را به موضوع فرابخشی اشتغال سهیم کند.

وی ادامه داد: همچنین تهیه و تدوین اسناد توسعه اشتغال و سرمایه گذاری وظیفه ملی دستگاهی و استانی این وزارتخانه است و افزایش حمایت از واحدهای مشکل دار با رویکرد حمایت از کار از دستاوردهای این وزارتخانه است.

عباسی اضافه کرد: با افزایش احداث و تکمیل مجموعه های فرهنگی، ورزشی ورفاهی از 10 پروژه در ابتدای انقلاب اسلامی به 293 پروزه تاکنون رسیده ایم.

وی ادامه داد: در حال حاضر با برنامه ریزی اعطایی کارت اعتباری خرید و واگذاری سهام ترجیهی و سهام عدالت و همچنین احداث حدود 700 هزار واحد مسکونی تعاونی در قالب تعاونی های مسکن مهر کارگری توجه ویژه ای در حوزه رفاهیات انجام شده اما تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.

سرپرست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به عضویت جمهوری اسلامی ایران در مجمع جهانی فدراسیون ورزش های کارگری اشاره کرد و گفت: به منظور ارتقای ورزش کارگری در سطح ملی و بین المللی دستاوردهای با ارزشی کسب کرده ایم که نیازمند پیگیری و تلاش بیشتر است.

به گفته عباسی، جمهوری اسلامی ایران در هیات مدیره سازمان بین المللی کار نیز عضویت دارد، که حائز اهمیت است.