روزنامه‌های زنجیره‌ای و اصلاح طلب شرق و اعتماد در اقدامی همسو به بررسی انتخابات ریاست خبرگان پرداخته و در این میان دو گزینه پیشنهادی خود را هاشمی شاهرودی و هاشمی رفسنجانی مطرح کردند.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ اعتماد با تیتر انتخاب رئیس خبرگان از میان هاشمی رفسنجانی و هاشمی شاهرودی به انتخابات خبرگان پرداخته و نوشته است: بعید است که روز ١٩ اسفند این دو نام در مقابل یکدیگر رقابتی بر سر کرسی ریاست مجلس خبرگان رهبری ترتیب دهند. اصلی نا‌نوشته این رقابت را به روزهای قبل از ١٩ اسفند موکول می‌کند. همه‌چیز باید قبل از آن مشخص شود و طبق عرف در روز ١٩ اسفند یک نفر از میان دو نامزد بالقوه، خود را کاندیدای ریاست خواهد کرد. مگر اینکه اتفاق خاصی بیفتد.

 اعتماد در ادامه نوشته است: آیت الله هاشمی شاهرودی عملا در ماه‌های گذشته در مقام نایب‌رییس مجلس خبرگان رهبری و در غیاب آیت‌الله مهدوی کنی مدیریت این مجموعه را بر عهده داشت و همین هم او را در موقعیتی قرار داد تا بیش از دیگر گزینه‌ها به صندلی ریاست نزدیک شود. خصوصا آنکه طیف‌های اصولگرای حاضر در مجلس خبرگان هم مدتی کوتاه بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی علاقه و تمایل خود را برای جانشینی او ابراز کردند و بارها گفتند که او گزینه مطلوب آنها خواهد بود.

 این روزنامه اصلاح طلب به هواداری از کاندیدا شدن هاشمی هم عنوان کرده است : در مقابل اما در ترکیب مجلس خبرگان رهبری تنها آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی است که پیش از این تجربه ریاست بر این مجموعه را در کارنامه داشته است. طیف‌های هوادار دولت سرسختانه خواهان بازگشت دوباره او به صندلی سابقش هستند. چیزی که رقبای دولت اصلا تمایلی به آن ندارند. در روزهایی که بعد از درگذشت آیت‌الله مهدوی کنی برای چند هفته، بحث جانشینی ایشان داغ شده بود برخی رسانه‌های نزدیک به جریان اصولگرا به نقل از نزدیکان رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر دادند که «آقای هاشمی‌رفسنجانی تمایلی به کاندیدا شدن برای ریاست مجلس خبرگان رهبری ندارند. » نهایتا اما همین نقل قول زمینه‌ای شد برای مشخص شدن تمایل آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی به کاندیداتوری برای ریاست مجلس خبرگان. جایی که دفتر وی ضمن تکذیب این نقل قول چنین موضع‌گیری کرد: «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی درباره کاندیدا شدن برای ریاست مجلس خبرگان رهبری نه تنها چنین مطلبی نگفته‌اند، بلکه در پاسخ به سوالی در همین زمینه گفته‌اند درصورتی که بعضی افراد که آنها را برای ریاست خبرگان صالح نمی‌دانم قصد کاندیدا شدن داشته باشند، آمادگی خود را برای کاندیداتوری ریاست این مجلس اعلام خواهم کرد.»

ا ین روزنامه در پایان مدعی شده است که شانس هاشمی رفسنجانی برای ریاست بر مجلس خبرگان بیشتر از دیگر رقبای خود است.

 روزنامه شرق نیز با با تیتر اسفند ماه، ماه خبرگان به استقبال انتخابات مجلس خبرگان رفته و نوشته است: پس از وقایع سال٨٨، هاشمی‌رفسنجانی، برای جلوگیری از آغشته‌شدن فضای این مجلس به جریانات سیاسی، حاضر شد در صورت کاندیداتوری مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی برای ریاست مجلس خبرگان، برای این سمت کاندیدا نشود. مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی نیز با اصرار آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی این موضوع را پذیرفت و البته در نطق افتتاح اولین دوران ریاست خود تاکید کرد که «آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی ریاست خبرگان را به من تفویض کردند.» با درگذشت مرحوم آیت‌الله مهدوی‌کنی، باز زمزمه‌های انتخاب هاشمی‌رفسنجانی به‌عنوان گزینه اصلی ریاست مطرح شد، اگرچه راه برای ریاست او چندان هموار به نظر نمی‌رسد. مصباح‌یزدی، جنتی، محمد یزدی و موحدی‌کرمانی از مطرح‌ترین گزینه‌های رقیب در مقابل هاشمی‌رفسنجانی‌ هستند. این موضوع وقتی شکل جدی‌تری به خود گرفت که احمد خاتمی، عضو مجلس خبرگان رهبری به شبکه تلویزیونی العالم گفت آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی علاقه‌ای به کاندیداتوری ریاست مجلس خبرگان رهبری ندارد.

 

منبع

"Our President, analytical news site"