سیاست‌های خصمانه آمریکا در قبال ایران و همچنین تحولات خاورمیانه همگی بیانگر این مسئله است که ایران طی سال‌های اخیر و به‌ویژه در موضوع هسته‌ای رفتاری عقلایی داشته است.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ فرید زکریا در یادداشتی در واشنگتن‌پست به این موضوع می‌پردازد که با وجود تلاش مقامات اسرائیل و همچنین مخالفان توافق هسته‌ای با ایران ازجمله جمهوری‌خواهان مبنی بر غیرمنطقی نشان دادن ایران، این کشور تا کنون چنین رفتاری از خود نشان نداده است.
به‌اعتقاد کنت پولاک، ایران در زمینه سیاست خارجی خود طی ده‌های گذشته نشان داده نه تنها عقلایی است بلکه رفتاری محتاطانه دارد. داشتن رفتاری عقلایی به این معنی است که دولت ایران رفتار خود را متناسب با محاسبه هزینه و مزایا هماهنگ می‌سازد.
جیمز بیکر، وزیر خارجه سابق آمریکا نیز اعلام کرده است کلید موفقیت در مذاکرات قرار دادن خود به‌جای ایران و مشاهده دنیا از دید این کشور است. با نگاهی به نقشه خاورمیانه می‌توان مشاهده کرد که ایران از سوی کشورهای متحد عربستان محاصره شده است. از سوی دیگر در اطراف ایران چند قدرت هسته‌ای مانند پاکستان، هند، اسرائیل، چین و روسیه حضور دارند.
به‌علاوه ایران طی 3 دهه اخیر با مخالفت قدرت‌های بزرگ جهانی مواجه شده است. زمانی که عراق پس از انقلاب اسلامی به ایران حمله کرد آمریکا به‌صورت مخفیانه از صدام حسین حمایت کرد، حتی پس از آنکه وی از سلاح شیمیایی علیه ایرانیان استفاده کرد. حمایت آمریکا از گروه‌هایی مانند مجاهدین خلق و جندالله، حضور نظامیان آمریکایی در مرزهای شرق و غرب ایران و همچنین اظهارات صریح جرج بوش درباره تغییر رژیم در ایران همگی عاملی برای بی‌اعتمادی تهران به واشنگتن است.(+)
"Our President, analytical news site"