یکی از نکاتی که در روند آماده سازی اصلاح طلبان برای انتخابات باید مورد توجه قرار بگیرد، استراتژی اتاق فکر اصلاحات است. استراتژی هایی که اکنون در قالب شورای مشورتی اصلاح طلبان طراح و برنامه ریزی می شود و به عنوان خطی مشی اصلاحات پیش روی لیست های انتخاباتی آنها در استان های سراسر کشور قرار خواهد گرفت.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حالی در روزهای پایانی سال جاری برگزار می شود که اصلاح طلبان از مدت ها قبل فعالیت های انتخاباتی خود را آغاز کرده و هر روز اخبار زیادی از اردوگاه اصلاحات در رسانه ها منتشر می شود.
یکی از نکاتی که در روند آماده سازی اصلاح طلبان برای انتخابات باید مورد توجه قرار بگیرد، استراتژی اتاق فکر اصلاحات است. استراتژی هایی که اکنون در قالب شورای مشورتی اصلاح طلبان طراح و برنامه ریزی می شود و به عنوان خطی مشی اصلاحات پیش روی لیست های انتخاباتی آنها در استان های سراسر کشور قرار خواهد گرفت.
هر چند طی سالیان گذشته، جامعه کم و بیش با تفکر اصلاح طلبی آشنا شده اما مروری بر اظهارات برخی اعضای شورای مشورتی پرده از چشم‌انداز اصلاح طلبان برای انتخابات آتی بر می دارد.
عبدالله ناصری، عضو شوراي مشورتي اصلاح‌طلبان و عضو هيات علمي گروه تاريخ و تمدن اسلامي دانشگاه الزهرا در گفت و گو با روزنامه اعتماد، مجلس ششم را، مجلس ایده آل اصلاح طلبان معرفی می کند و در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه «مجلس ششم با تمام مختصاتش يا شما هم مثل بسياري از اصلاح‌طلبان مجلس ششم منهاي برخي تندروي‌ها را مدنظر داريد؟» می گوید: «من اسمش را تندروي نمي‌گذارم. تندروي در مجلس ششم رخ نداد. اساسا ذات اصلاح‌طلبي تندروي ندارد. مجلس ششم يكي از برجسته‌ترين الگوهاي پارلماني در تاريخ معاصر ايران است. تصوير نامطلوبي به مدد برخي رسانه‌ها از آن ساخته شد و عملكرد مجلس ششم را بايد در زمان خودش تحليل كرد نه امروز و بيش از يك دهه.»
عضو شورای مشورتی اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس دهم در حالی از مجلس ششم به عنوان مجلس ایده آل اصلاح طلبان نام می برد که نگاهی کوتاه به کارنامه مجلس ششم نشان می دهد که اکثریت اصلاح طلب در آن مجلس چنان صحنه هایی (همچون تحصن تحریم انتخابات، نامه جام زهر، لوایح خاص و...) خلق کردند که تصویر مجلسی با اکثریت اصلاح طلب با گذشت سال ها همچنان در افکار عمومی سبب نگرانی های زیادی می شود.
مجلسس ششم؛ لکه ننگی بر کارنامه اصلاح طلبان
هرچند برخی از «سران اصلاحات» یادآوری کارنامه ننگین اصلاحات در مجلس ششم را برای خود تلخ و دردسرآفرین می دانند و تلاش کرده اند از اقدامات افراطی و ساختارشکن مجلس ششم ابراز برائت کنند ولی این مجلس بخش مهمی از کارنامه جریان اصلاحات است که از حافظه تاریخی مردم پاک نخواهد شد.
در زیر بخشی از اظهارات افراد سرشناس جریان اصلاحات در نقد مجلس ششم قابل مرور است:
- محمدرضا عارف: وی در پاسخ این سؤال که آیا تحصن مجلس ششم یک اشتباه استراتژیک از سوی اصلاح‌طلبان بود، تندروی را تخطئه کرد و گفت: بله قطعاً باید جلوی چنین رویکرد و اتفاقاتی را بگیریم باید درون نظام و با ساز و کارهایی که درون نظام اندیشیده و طراحی شده عمل کنیم. من مطمئنم با بهره‌گیری از این رفتار در هیچ موردی به بن‌بست نمی‌رسیم. من از رقیب گله نمی‌کنم مسئله اصلی تک‌روی‌های داخل جناح اصلاح‌طلب است و من بیشتر نگران آن هستم... مانیفست شفاف و جامعی برای اصلاحات ارائه نشده و این موضوع ضربه‌های مختلفی زده است... ما هیچ‌گاه شرایط مناسب برای تدوین مانیفست در بنیاد باران نداشته‌ایم.
- مجید انصاری: {در مجلس ششم} تندروی هایی مثل جریان تحصن‌ها صورت گرفت که از دید من زیبنده نبود.
- هاشمی رفسنجانی: مجلس ششم یک مقدار از اعتدال خارج شد. واقعیت کشور را در نظر نگرفت، شاید به زعم خودشان، کارهایشان با سوء‌نیت نبود، ولی با روحیه کلی جامعه سازگار نبود و نوعی تندروی بود. همین‌ها باعث شدند که در مقابل‌شان گروه‌هایی شکل گرفتند و افرادی که افکار آن گونه داشتند، با برنامه‌ریزی آمدند.
- حسین مرعشی: مجلس ششم، تجربه خوش‌سرانجامی نبود. ما در آن زمان مسیری را طی کردیم که نهایتا کار را به آقای احمدی‌ نژاد واگذار کردیم.
البته حمایت از عملکرد سراسر انتقادی مجلس ششم تنها پیش زمینه فکری ناصری نیست. وی در بخش دیگری از این گفت و گو مدعی می شود که «شايد اين برداشت و تحليل دور از ذهن نباشد كه اگر بعضي احزاب باتجربه، فعال و پرنيرو يا بعضي افراد موثر و فعال در سه دهه اخير در جبهه اصلاحات كه پس از حوادث ٨٨ يا زندانند يا خانه، اگر اينك بودند همان روند انتخابات ادوار قبل طي مي‌شد.»
ناصری در حالی صراحتا می گوید که اگر فعالیت فتنه‌گران در سال 88محدود نمی شد، امروز و در آستانه انتخابات مجلس دهم نیز قرار بود همان روند قبلی طی شود که فتنه ۸۸ به عنوان یکی از اصلی ترین خطوط قرمز نظام طی سال های اخیر برای تصدی مناصب دولتی و سیاسی در نظر گرفته شده است.
این اظهارات به خوبی نشان می دهد که نه تنها اصلاح طلبان از کارنامه سیاه خود در سال88 پشیمان نیستند بلکه زمزمه هایی مبنی بر بازگشت آنها به تندروی های سال88 نیز به گوش می رسد.
اهمیت این موضوع زمانی بیشتر افکار عمومی را با خود درگیر می کند که بدانیم افرادی چون عبدالله انصاری با چنین تفکراتی قرار است چشم انداز انتخاباتی اصلاحات در سراسر کشور را ترسیم نمایند.(+)
محمدجواد مشتهر

"Our President, analytical news site"