ریشه شناسی جنس صحبتهای یونسی نشان می دهد وی سابقه طول و درازی در اینگونه اظهارات دارد/ اظهارات وی پیش از سال جدید درباره کشورهای منطقه و صحبتهایی که پیرامون بغداد و امپراطوری ایران کرده بود، دامنه تشنج در منطقه را گسترش داد، تاجاییکه تلاشهای سرداران ایرانی در حفظ رابطه مودت با مردم منطقه مورد خدشه قرار گرفت. رسانه ها از آن سوء استفاده کردند و نظام متحمل هزینه های فراوانی شد.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ علی یونسی که سابقه طول و درازی در عرصه سیاسی کشور دارد بیشتر پس از تصدی وزارت اطلاعات در دولت اصلاحات شناخته شد.
ناظران سیاسی از او به عنوان یکی از امنیتی ترین افراد در کشور نام می برند.اگر از اظهارات پیدا و پنهان یونسی در فتنه88 در این مقال بگذریم(که البته بررسی آن موضوع نیازمند وقت فراوان است) از سخنان وی از زمان تشکیل دولت جدید که در مقام دستیار ویژه رئیس جمهور فعال است نمی توان گذشت. علی یونسی پیش از سال جدید با اظهاراتش درباره کشورهای منطقه و صحبتهایی که پیرامون بغداد و امپراطوری ایران کرده بود، دامنه تشنج در منطقه را گسترش داد، تاجاییکه تلاشهای سرداران ایرانی در حفظ رابطه مودت با مردم منطقه مورد خدشه قرار گرفت. رسانه ها از آن سوء استفاده کردند و نظام متحمل هزینه های فراوانی شد.
اما یونسی روز گذشته نیز در جمع مردم گراش می خواست به توضیح درخصوص سخنان چند روز قبل رئیس جمهور در جمع فرماندهان نیروی انتظامی بپردازد، گفت: رییس جمهور گفتند پلیس مجری قانون است نه مجری اسلام. پافشاری کردن وی به این اظهارات با اعتراض چندتن از حاضران مواجه شد. وی در خلال صحبت ها اشاره کردند که وظیفه اجرای اسلام بر عهده رهبری و مراجع تقلید است.
در میانه سخنرانی یونسی بعد از اینکه برخی از مردم به نشانه اعتراض به صحبت های حجت الاسلام یونسی سالن محل سخنرانی را ترک کردند یکی از حاضران ضمن اشاره به موضع گیری مراجع معظم تقلید نسبت به صحبت های رئیس جمهور خواستار پاسخ‌گویی وی به سوالی در این رابطه شد که یونسی از ارائه وقت به وی خودداری کرد که این مسئله با مداخله برخی افراد باعث متشنج شدن جو سالن جلسه و ناتمام ماندن سخنرانی فرستاده رئیس جمهور شد.
اما یونسی کیست و چرا این مواضع را می گیرد؟
اظهارات حاشیه ساز یونسی که در ماجرای پرچم و شیر خورشید نیز اتفاق افتاده بود گویا تمامی ندارد. اردیبهشت ماه گذشته بود که وی با اظهار نظری درباره پرچم شیرخورشید همه را متعجب کرد. وی در کنفرانس خبری خود در شیراز گفته بود: «عده‌ای خیال می‌کردند نماد شیر و خورشید در میان پرچم ایران یک نماد سلطنتی است اما اینگونه نیست. شیر نماد حضرت علی(ع) و خورشید نماد حضرت محمد(ص) است و تنها تاجش مربوط به شاه بود. اگر به من باشد، هلال احمر را تغییر می‌دهم و شیر و خورشید را جایگزین آن می‌کنم؛ البته برای هلال احمر هم احترام قائلم.»
این درحالی است که حضرت امام (ره) 36 سال پیش در تاریخ 10 اسفند 57 در مدرسه فیضیه قم و در جواب افرادی که خواهان ماندگاری نمادهای سلطنتی در کشور بودند، فرمودند: «با پشتیبانی ملت ایران، تمام آثار غرب را ـ تمام آثار فاسده، نه آثاری که تمدن است ـ تمام اخلاق فاسدۀ غربی را، تمام نَغَمات باطلۀ غربی را خواهیم زدایید. ما یک «مملکتِ محمدی» ایجاد می‏‌کنیم. بیرق ایران نباید بیرق شاهنشاهی باشد، آرم‌های ایران نباید آرم‌های شاهنشاهی باشد؛ باید آرم‌های اسلامی باشد. از همۀ وزارتخانه‌‏ها، از همۀ ادارات، باید این "شیر و خورشید" منحوس قطع بشود؛ عَلَم اسلام باید باشد. آثار طاغوت باید برود. اینها آثار طاغوت است؛ این تاج آثار طاغوت است؛ آثار اسلام باید باشد.»
یونسی بعدتر ماجرای پایتختی بغداد برای امپراطوری ایران را پیش کشید که با اعتراضات رسمی مقامات عراقی همراه شد. وی گفته بود: «ایران امروز امپراتوری شده است همان طور که در طول تاریخ امپراطوری بوده است و پایتخت کنونی آن بغداد است. بغداد هم اکنون همانند گذشته مرکز تمدن، فرهنگ و هویت ما است».
ریشه شناسی جنس صحبتهای یونسی نشان می دهد وی سابقه طول و درازی در اینگونه اظهارات دارد.
افتخار به حمایت از شیرین عبادی
علی یونسی در گفتگویی که در سال 90 با روزنامه شرق انجام داد اظهار داشت: «در زمان اصلاحات اگر فردی برنده جایزه بین‌المللی می‌شد ما اولین گروهی بودیم که به او تبریک می‌گفتیم و به کمک او می‌رفتیم و مشورت می‌دادیم که این فرد از طرف گروه‌های تروریستی محاصره نشود. به‌طور مثال یک حقوقدان[شیرین عبادی] در زمان ما برنده جایزه مهم بین‌المللی شد، بررسی و احساس کردیم اگر با او برخورد مثبتی نشود چه‌ بسا از طرف گروه‌های تروریستی و ضدانقلاب تحت‌تاثیر قرار بگیرد، به او تبریک گفتیم و کمک کردیم که به ایران هم بازگردد.»
امام نمی خواست بنی صدر برود!
وزیر اسبق اطلاعات جایی مدعی شده است که در زمان حیات امام هر کسی که می‌خواست به مملکت خدمت کند حتی اگر قانون اساسی را هم قبول نداشت، امام می‌پذیرفت با او کار کند. وی در گفتگو با جماران می گوید: گاهی دولت ها حتی از گروه‌های مخالف هم استفاده می‌کنند و وقت برای کارشکنی آن‌ها نمی‌گذارند که کار درستی هم هست اما گاهی هم از عناصر اصلی خود استفاده می‌کند اما آن‌ها را هم در جای دیگری حفظ می‌کند و این هزینه‌ی اطلاعاتی ما را کم می‌کند. امام حتی به بنی‌صدر گفت که همین جا بماند و نمی‌خواست برود. به او گفت که اگر نمی‌تواند کار کند کنار برود نه اینکه از کشور برود. می‌خواست بماند و خدمت کند شاید دوره‌ی بعد رأی بیاورد او خودش عقلش نرسید و رفت.
حسن یونسی فرزند علی یونسی، در حالی که با هدف شرکت در تجمع پراکنده و غیرقانونی 1 اسفند 88، در میدان انقلاب حاضر شده بود، توسط عوامل امنیتی و انتظامی دستگیر شد. نامبرده که وکیل دادگستری بوده چندین بار با حضور در دادگاه انقلاب استان تهران، برای دفاع از برخی متهمین همسو با جریان فتنه ۸۸ اعلام آمادگی نموده است. حسن یونسی تاکنون بارها در نوشته های خود، به صورت اهانت‌ آمیز نظام مقدس جمهوری اسلامی را زیر سوال برده است. وی در یادداشتی که در برخی از سایت‌های اینترنتی منتشر شد، ضمن اشاره به موضوع فوق‌الذکر، دادگاه‌های نظام را نمایشی معرفی نموده که حقوق متهمان در آن رعایت نمی‌شود و نوشت: «از آنجا که اینجانب به عنوان وکیل دادگستری چندین بار با حضور در دادگاه انقلاب برای دفاع از برخی از متهمین سیاسی اعلام آمادگی نمودم ولی به اشکال مختلف برای انجام وظیفه با سنگ اندازی و بهانه گیری مواجه شدم ناچار از ارائه این نوشته هستم. این دادگاه بیشتر از دادگاه به نمایشی شبیه است که بر اساس یک سناریو نوشته شده سناریویی که از توهمات و برنامه ریزی های نویسندگان آن ناشی می شود...»
همسر یونسی نیز، همسر سابق شهید باکری است. وی در سال 88 در دفاع از کاندیدای خاص با اظهاراتی که داشت، خواسته یا ناخواسته به تحریک گروههای اغتشاشگر علیه جمهوریت نظام پرداخت. در جریان فتنه 88 بود که حجت الاسلام مجتبی ذوالنور، جانشین نماینده ولی فقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از موضع گیری‏های همسران شهیدان مهدی و حمید باکری با سوء استفاده از نام این بزرگواران انتقاد کرد. وی که اوایل مرداد 88 در کرمان سخن می‏گفت با یادآوری خاطره تاریخی طلحه و زبیر تصریح کرد: «امام خمینی(ره) در جایی فرمودند «میزان و ملاک حال فعلی افراد است»، اگر همسر شهید مهدی باکری به طرفداری از کاندیدایی فریاد بلند می کند، چرا می‏گوید، همسر شهید مهدی باکری و چرا نمی‏گوید، همسر دوم علی یونسی وزیر اطلاعات دولت اصلاحات هستم و یا همسر شهید حمید باکری که همین ادعا را دارد، نمی‏گوید، اکنون زن یک معلم گیلانی هستم، چرا از اسم شهدا برای مقاصد خود سوءاستفاده می‏کنید»
به نظر می رسد اظهارات حاشیه دار علی یونسی تمامی نخواهد داشت، حتی اگر به دادگاه ویژه روحانیت فراخوانده شود.(+)(*)

"Our President, analytical news site"