مردم از ما در کوچه و خیابان و مسجد می‌‏پرسند که آقای احمدی‌‏نژاد نمی‏خواهد برگردد؟ الان بازگشت احمدی‏ نژاد مطالبه مردم است. این یک واقعیت در کشور ما است و یک دلیل آن هم مشکلات اقتصادی کشور است.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ متن کامل مصاحبه مسعود میرکاظمی، وزیر سابق نفت و نماینده کنونی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با پایگاه خرداد نیوز را در ادامه می خوانید:

ارزیابی شما به عنوان کسی که در دولت‌‏های نهم و دهم وزیر آقای احمدی‏‌نژاد بودید از افزایش فعالیت‏های ایشان و برنامه‌‏های متعددی که دارند چیست؟ چقدر این فعالیت‏‌ها می‏‌تواند متوجه انتخابات مجلس دهم باشد؟

منع قانونی که ندارد. مگر بقیه فعال نیستند. با اینکه شورای عالی امنیت ملی حتی عکس آقای خاتمی را هم ممنوع کرده است، اما باز هم فعال است. چه اشکالی دارد که یک فرد فعال شود؟ اگر منع قانونی دارد بگویید، اما اگر ندارد چرا اینقدر ناراحت می‌شوید؟ من مسئول آقای احمدی‌نژاد نیستم و ایشان را هم بسیار کم می‌‏بینم. اما حرفم این است که چرا روی یک فرد اینقدر حساس شده‌‏اند و روی بقیه حساسیت نیست؟

سوال من متوجه بعد سیاسی موضوع است نه بعد حقوقی آن. سوال این است که فعال‌شدن آقای احمدی‏‌نژاد روی وزن‏کشی‏‌های سیاسی چه تاثیری خواهد گذاشت؟

به هر حال چهره‏‌های سیاسی تا جایی که چارچوب قانون اجازه می‌‏دهد امکان فعالیت دارند. وقتی یک کسی را شورای نگهبان تائید کرد و مردم به او رای دادند و رئیس‌جمهور شد، ‏می‏‌تواند کار کند. مگر اینکه خلاف قانون مرتکب شود که در آن صورت باید برخورد شود.

این حرف درست، سوال این است که گرایش اصولگرایان به سمت ایشان چقدر است؟

من فکر می‌‏کنم به‌جای نگاه کردن به گروه‏‌های سیاسی، برای اینکه دریابید گرایش عمومی جامعه چیست بروید به شهرستان‏‌ها و از مردم بپرسید. مردم از ما در کوچه و خیابان و مسجد می‌‏پرسند که آقای احمدی‌‏نژاد نمی‏خواهد برگردد؟ الان بازگشت احمدی‏ نژاد مطالبه مردم است. این یک واقعیت در کشور ما است و یک دلیل آن هم مشکلات اقتصادی کشور است. از اول قول دادند که مسایل با مذاکرات هست‌ه‏ای و چانه‌‏زنی با آمریکا حل می‏‌شود اما امروز مردم می‏‌بینند مشکلات دوچندان شده است. حوزه هسته‏‌ای را هم تقریبا نیمه‌تعطیل کرده‌‏ایم. خب مردم سوال می‏‌کنند که دولت قبلی که می‏‌گویند اینچنین بوده، خیلی بهتر کار کرده است. این مطالبه می‏‌شود. برخی‏‌ها هم نگران این مطالبه هستند و من می‌‏گویم طرفداران دولت نباید نگران باشند. مگر چه حساسیتی است؟ من در مقام مدافع یا منتقد آقای احمدی‏‌نژاد نیستم، چون دیگر به ایشان کاری ندارم. من الان نماینده مجلس هستم و کار خودم را انجام می‏‌دهم. ولی این حساسیتی که روی آقای احمدی‏‌نژاد است طبیعی نیست و نباید باشد.

خب به هر حال قطعا آقای احمدی‏‌نژاد به عنوان کسی که ۸ سال ریاست دولت را بر عهده داشته رصد می‌‏شود و فعالیت‏‌های او مهم هستند.

بله. ولی شورای عالی امنیت ملی نگفته که ایشان ممنوع ‏التصویر است.

ولی ایشان دولتی را اداره کردند که تنها دولتی بود که معاون اولش به زندان افتاد.

آن که مربوط به مسئولیت آقای رحیمی در دیوان محاسبات بوده است. سوال اساسی این است که این تخلفات در چه زمانی رخ داده است؟

به هر حال آقای احمدی‏‌نژاد بک فرد متخلف را در حالی که می‏‌دانستند پرونده دارد در بالاترین سطح وارد دولت کردند و تمام قد پشت او ایستادند.

نه آن موقع چنین چیزی نبود. چون من هم در آن دولت کار کردم و می‌‏دانم شرایط چگونه بود. امروز کسانی که در کرسنت رشوه گرفته‌‏اند در همین دولت معاون هستند. ما حرمت به خرج می‌دهیم و اینها را مطرح نمی‏‌کنیم اما متاسفانه این سیاه‌‏نمایی را علیه دولت قبلی ده برابر می‏‌کنند و بر آن اصرار دارند، غافل از اینکه مردم نگاه‏شان به نظام تغییر می‏‌کند.

خب شما می‏‌گویید چرا بر این موضوع اصرار می‏‌کنند که چرا این مسایل را نگفتید و ما بودیم که آن را مطرح کردیم. یعنی هر وقت اصلاح‏‌طلبان حرفی می‌زنند می‏‌گویید سیاه‌‏نمایی است. در همان زمان هم کوچکترین نقدی به دولت تعبیر به سیاه‌‏نمایی می‏‌شد.

آقای زاکانی از مقام نمایندگی می‏‌گویند. به هر حال یک دولتمرد، چه اصولگرا و چه اصلاح‌‏طلب تخلفی کرده و عده‌‏ای در مجلس هم آن را پیگیری کرده‌‏اند. آقای زاکانی بیشتر از منظر مسئولیت نمایندگی این را گفته‌‏اند. برخورد با فساد حزب و گروه نمی‌‏شناسند. من خودم تحقیق و تفحص بابک زنجانی را نوشتم و آن هم در زمانی که آقای قاسمی وزیر نفت بودند. من با ایشان دوست صمیمی هستم، اما وقتی بحث بیت المال مطرح می‏‌شود این حرف‏ها نیست.

در ارتباط با فعال‌شدن آقای احمدی‏‌نژاد این موضوعات یک بحث بسیار گسترده است که حرف‏‌های زیادی برای آن وجود دارد. سوال من ناظر به تحولات سیاسی است و مشخصا می‌‏خواهم بدانم که از منظر شما آیا گرایشی در بین اصولگرایان وجود دارد که اگر آقای احمدی‏‌نژاد برگردد به استقبال ایشان بروند؟

اصلا در مجلس این بحث مطرح نیست و هنوز مسایل انتخاباتی در مجلس داغ نشده است.

بیرون مجلس چطور؟ گروه‏‌هایی مثل جبهه پایداری چنین گرایشی دارند؟

اتفاقا بیشترین انتقاد را همین اعضای جبهه پایداری به آقای احمدی‌‏نژاد داشتند.

خب آن انتقادها بیشتر به‌خاطر مشایی بود.

اگر همان شرایط باشد قطعا همان انتقادها با همان قوت قبلی دوباره مطرح می‌‏شوند.

درباره نزدیکان دیگر آقای احمدی‌نژاد چطور؟ افرادی نظیر آقای الهام یا نیکزاد و یا خیلی‌‏های دیگر.

اینها که مشکلی ندارند. به نظر شما مشکلی داشتند؟ من حساسیت روی آقای احمدی‏‌نژاد را قبول ندارم. ایشان که ممنوع‌‏المصاحبه و ممنوع‌‏التصویر نیست. ما باید روی ممنوع‌‏التصویرها حساس باشیم. برای من قانون مهم است. وقتی قانون به آقای احمدی‏‌نژاد اجازه فعالیت می‌‏دهد نگرانی نباید وجود داشته باشد.

بحث این است که جریان آقای احمدی‏‌نژاد و نزدیکان ایشان امکان یک همگرایی با دیگر اصولگرایان دارند که با آنها به ائتلافی برای انتخابات مجلس برسند؟

بعید می‏دانم. چون نزدیکان ایشان بارها تاکید کرده‌‏اند که آقای احمدی‏‌نژاد وارد انتخابات مجلس نمی‏‌شوند.

پس سفرهای اخیر ایشان را در چه راستایی ارزیابی می‏‌کنید؟

ایشان برای سفر داخلی و خارجی محدودیتی ندارند. نباید حساسیت وجود داشته باشد. بنده وکیل و وصی ایشان نیستم و این را باید از خودشان بپرسید. برای من مهم این است که ایشان محدودیتی ندارند. این نیاز به تحلیل سیاسی هم ندارد. یک آدم سیاسی فعال است و نمی‌‏توان او را بدون جهت خانه‌نشین کرد. این یعنی اینکه عده‏‌ای از فعال‌شدن احمدی‌‏نژاد بیم دارند.

فکر می‏‌کنید اگر قصد آقای احمدی‌نژاد ورود مجدد به سیاست باشد، با اقبالی مواجه خواهد شد؟

وقتی مردم این وضعیت را می‌‏بینند چرا او را ترجیح ندهند؟ اتفاقا وضعیتی که دولت ایجاد کرده باعث شده مردم بیشتر یاد دوران احمدی‏‌نژاد کنند.

"Our President, analytical news site"