رييس جمهور با تاكيد بر لزوم پاسخگويي و ارتباط صحيح با مردم بخصوص در شرايطي كه با توجه به گسترش فضاي رسانه اي در جهان تخريب ها و تحريف ها نيز افزايش يافته،‌ اظهار داشت:‌ اطلاع رساني سريع و به موقع يكي از ضرورياتي است كه بايد مورد توجه جدي مسوولين مربوطه قرار گيرد.

دكتر محمود احمدي نژاد در سومين جشنواره ارتباطات و فناوري اطلاعات(يادواره شهيد دكتر قندي) و پنجمين همايش ملي روابط عمومي دستگاه هاي اجرايي با اشاره به اهميت كار روابط عمومي ها در دستگاه هاي اجرايي خاطرنشان كرد: معتقدم همه كساني كه در مجموعه خدمت گزاري هستند به نوعي نقش روابط عمومي را ايفا مي كنند چرا كه اين دستگاه ها براي خدمت به مردم و كشور ايجاد شده و كشور به مردم تعلق دارد.

وي افزود: اطلاع رساني هم ‌آموزش بوده و هم عامل تشويق كننده است، بخصوص امروز كه شياطين به دنبال دشمني و تحقير ملت ها هستند.

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه امروز به راحتي سخنان و خدماتي كه دولت به مردم ارائه مي كند دستخوش تغييرات و تحريفات مي شود، تصريح كرد: اخيراً فردي در يكي از رسانه ها مطلبي را منتشر كرده و اعلام كرده كه در اين دولت هيچ سدي در كشور ساخته نشده در حاليكه در طول دولت نهم و دهم نزديك به 20 ميليارد متر مكعب به حجم مخازن آب كشور اضافه شده و سدهاي بسياري ساخته شده كه بخش زيادي از كار احداث و بهره برداري از آنها در عمر اين دولت بوده است.

رييس جمهور با انتقاد از فضاي رسانه اي موجود گفت: متاسفانه وضعيت به گونه اي است كه كسي كه مسوول ايجاد نابساماني هاست از موضع طلبكارانه سخن مي گويد و بزرگترين بدهكاران مالياتي بانكي، حق به جانب بوده و طلبكار هستند كه اين شرايط نيازمند اطلاع رساني به روز و دقيق لازم است.

وي با بيان اينكه گستره نشر اطلاعات به قدري بالا رفته كه خبرها بايد به لحظه، انتشار يابند وگرنه از ارزش ساقط خواهند بود، گفت: تجهيزات ، دانش ، نيروي انساني بايد در مسير اطلاع رساني متبحر و به روز باشند تا بتوان از موجوديت، عزت و منافع يك ملت دفاع كرد.

دكتر احمدي نژاد اظهار داشت: بايد به گونه اي حركت كنيم كه از پيشرفت هاي موجود در دنيا يك گام جلوتر باشيم، در غير اين صورت موجوديت، فرهنگ و امنيت ملي‌مان در معرض تهديد قرار خواهد گرفت؛ ما بايد حرف نو و متعالي خود را به گوش جهانيان برسانيم و گرنه تا زماني كه اين برتري در اختيار مستكبرين و دشمنان بشريت باشد، آنها به كار خود ادامه خواهند داد.

رييس جمهور با تاكيد بر اينكه وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات، دانشگاه ها و همه دست اندركاران بايد كار خود را با همين شتاب و سرعت موجود ادامه دهند و به پيشرفت در عرصه هاي مختلف بينديشند، گفت: امروز بايد تلاش كنيم تا جامعه اي سرشار از عدالت، تعالي ، كمال انساني و با اخلاق را در ايران برپا كنيم و اين نيازمند كار، تلاش، ارتباطات، معرفت ، همدلي و همراهي و پافشاري بر عدالت ، عزت و احترام به انسانها است.

دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد:‌ايمان دارم كه ملت ايران در اين مقطع تاريخي سرنوشت ساز، ماموريت خود را به خوبي انجام داده و در سرزمين ايران جامعه الگو را به دست متخصصان و دلسوزان برپا كرده و به جهانيان عرضه خواهد كرد.

رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به موضوعات ارائه شده در اين جلسه در خصوص ارتباطات ، فناوري اطلاعات ، روابط عمومي ها و ICT در افزايش ايمني جاده ها اظهار داشت: در هر سه زمينه انسان، عنصر و عامل محوري و مبنا است چرا كه همه اين خدمات در حقيقت در خدمت انسان و تعالي او قرار دارند.

رييس جمهور با بيان اينكه انسانيت و حقيقت انسان در بستر ارتباط با ديگران و با عامل معرفت شكوفا مي شود تصريح كرد: اگر انسان با هيچ كس ارتباط نداشته باشد، ويژگي هاي انساني از جمله حقيقت ، استعدادها، فداكاري ، مهرباني ، صداقت ، مديريت و عقلانيت او محقق نخواهد شد و اين ها تنها در بستر ارتباط با ديگران فرصت ظهور و بروز خواهند يافت.

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه معرفت برگرفته از علم، دانش و تجربيات عاملي است كه به انسانيت انسان معنا بخشيده و بستر شكوفايي و كمال او را فراهم مي كند، خاطر نشان كرد: هر چه دايره ارتباطات گسترده تر و معرفت وسيع تر و بالاتر باشد انسان شكوفاتر و كمال يافته تر خواهد بود چرا كه خداوند انسان را براي رسيدن به قله هاي كمال خلق كرده و همه عالم را مسخر انسان كرده تا جلوه خدا در جهان باشد.

رييس جمهور با اشاره به تلاش ها ، اقدامات و پيشرفت هاي گسترده اي كه در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات شكل گرفته، گفت: اين حوزه علي رغم گستره‌بي سابقه در تمام بخش ها، هنوز در نقطه صفر و آغاز كار قرار دارد چرا كه ظرفيت انسان براي توليد دانش و كسب معرفت بي پايان است.

دكتر احمدي نژاد تصريح كرد: باورم اين است كه به زودي جامعه جهاني از مرز تجهيزات عبور خواهد كرد و انسان ها به قدري متعالي خواهند شد كه به طور مستقيم با يكديگر ارتباط گيري نمايند.

رييس جمهور با اشاره به اينكه ممكن است هر نعمتي كه خداي متعال عنايت كرده موجب سوءاستفاده قرار گيرد، گفت: اگر به طور مثال كشوري براي گسترش سيطره خود از فضاي بزرگ اطلاعاتي در دنيا و فناوري ها سوء استفاده كرد اين بدان معنا نيست كه ما بايد از اصل آن جلوگيري كرده و با پيشرفت در آن بخش مخالفت كنيم.

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه در جامعه امروز كسي پيروز است كه انديشه و نظريه بالاتر و انساني تري را ارائه دهد ، اظهار داشت: امروز انسان به سمت ارتباطات و كسب همه معرفت ها و آشنايي با همه نظريات در حركت است، نبايد رسيدن به يك پيشرفت و تلاش براي كسب جايگاه هاي متعالي در علوم و فناوري هاي گوناگون را به خاطر سوءاستفاده هاي موجود از آن فناوري هاي كنار بگذاريم بلكه بايد يك پله بالاتر ايستاده و از مرزهاي مصنوعي عبور كنيم.

دكتر احمدي نژاد خاطر نشان كرد: انسان بايد به نقطه اي برسد كه بر تمام دانش روز احاطه داشته باشد كه در اين راستا بايد از همه ظرفيت ها استفاده كرده و در اين حركت رو به جلو پيش برويم .

رييس جمهور تاكيد كرد: ايران بايد در توسعه ارتباطات و توليد دانش و ايجاد پايگاه هاي اطلاعاتي و قراردادن آن در اختيار جامعه بشري پيشرفت كند.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه بومي سازي تكنولوژي و فناوري ها در حوزه ارتباطات و فناوري اطلاعات، اظهار داشت: بايد به استعدادهاي بومي موجود در كشور اعتماد كرده و بسياري از تجهيزاتي را كه مي توانيم در داخل كشور بسازيم.

رييس جمهور افزود: ملت ايران هزاران سال پرچمدار دانش و صنعت در دنيا بوده و تجربه نشان داده كه ملت ايران در هر عرصه اي وارد شده در آن بخش شاهد جهش و پيشرفت است.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به پيشرفت كشور در بخش هاي مختلف از جمله هسته اي ، هوا و فضا ، نانو و بيوتكنولوژي تصريح كرد: پيشرفت در اين عرصه ها در مرزهاي دانش است و مطمئنا دستيابي به اين پيشرفت هايي كه از اين مرزها پايين تر هستند كار دشواري نخواهد بود.

رييس جمهور با تاكيد بر لزوم بهره‌مندي از همه ظرفيت فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات موجود در دنيا گفت: دولت الكترونيك يكي از ظرفيت هاي موجود در اين بخش است و امروز شاهد انجام كارهاي خوبي در اين بخش هستيم.

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه امروز بيش از 800 خدمت توسط دولت الكترونيك به مردم ارائه مي شود گفت: بايد به گونه اي برنامه ريزي كنيم تا از همه ظرفيت هاي دولت الكترونيك بهره‌مند شويم.

رييس جمهور با اشاره به اينكه سامانه ارتباطات مردمي رياست جمهوري روزانه بيش از 5 هزار مراجعه دارد، گفت: در طول دولت نهم و دهم حدود 38 ميليون ارتباط مردم با دولت صورت گرفته كه از اين ميزان 28 ميليون نامه مردمي بوده است كه از اين مجموعه ارتباطات، 73 درصد آن انجام شده و مشكلات مردم از طريق آن برطرف شده است و بخشي كه انجام نشده درخواست هايي بوده كه يا منع قانوني داشته و يا در سطحي بوده كه انجام آن غير ممكن بوده است و امروز تمام مراحل اين خدمات در اين سامانه قابل پيگيري است.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه ساختار ، سازمان و هزينه هاي اداري و آموزش ها و مقررات دستخوش تغيير خواهد شد، اظهار داشت: بايد به پيشواز اين شرايط رفته و متناسب با آن اقدامات خود را برنامه ريزي كرد.

رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به ايمني جاده ها و نقش فناوري اطلاعات در اين حوزه گفت: شبكه جاده اي و حمل و نقل كشور بايد بتواند در سريع ترين زمان ممكن خدمات را به مردم ارائه دهد . طي سالهاي اخير اميد به زندگي در كشور به ميزان دو سال افزايش يافته و اين به خاطر پيشرفت هايي است كه در حوزه نظارت الكترونيكي جاده ها به انجام رسيده است.

دكتر احمدي نژاد با اشاره به اينكه در سال 84 با وجود 6 ميليون خودرو در کشور، نزديك به 28 هزار نفر در حوادث و تصادفات جاده اي كشته مي شدند، تصريح كرد: با برنامه ريزي مناسب و حمايت هاي دولت كار بسيار خوبي در اين بخش انجام شد و جاده هاي كشور به صورت الكترونيكي كنترل شده است كه به واسطه اين اقدامات در سال قبل با وجود 18 ميليون خودرو در كشور، نرخ كشته ها به كمتر از 20 هزار نفر كاهش يافت.

رييس جمهور خاطر نشان كرد: شبكه ICT فرصت نظارت و كنترل را در اختيار دست اندركاران و مجريان قرار مي دهد و بايد به سمتي برويم كه نرخ كشته ها را بيش از اين ميزان كاهش داده و به صفر نزديك كنيم.

دكتر احمدي نژاد با بيان اينكه حمل و نقل فرصتي براي انسان است كه نبايد به نغمت تبديل شود و اين نيازمند كنترل است، گفت: بايد شبكه كنترل الكترونيكي و تمام جاده هاي كشور گسترش يابد كه البته اين كار به برنامه ريزي مسوولان براي ارائه خدمات به مردم نيز كمك هاي شاياني دارد.

پيش از سخنان رييس جمهور، نامي وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات ، الهام معاون توسعه مديريت و منابع انساني رييس جمهور و شيخان معاون ارتباطات و اطلاع رساني دفتر رييس جمهور نيز ايراد سخنراني كردند.

در ابتدي اين مراسم رييس جمهور از برگزيدگان جشنواره ملي ارتباطات و فناوري اطلاعات تجليل كرد.