درباره انقلاب و ضرورت تبیین آن باید گفت که نگاه امام و رهبری عزیز همه چیز را در انسان معنی کرده است. اگر ندانیم کجا می خواهیم برویم پیشرفت معنا ندارد. بعد هم که سوال می کنید می گویند ما اصلا برای همین انقلاب کردیم! ما خود انقلابیم! اگر تبیین نشود چنین وضعی پیش می آید. فرق مالک با انقلابی چیست؟ مالک می گوید من هر بلایی سر دارایی ام بیاورم برای خودم است. سی و هفت سال از انقلاب گذشته است. هشدارهای رهبری را باید جدی گرفت، حتی خیلی از آنها نیز که در صدر انقلاب بودند هم یادشان رفته کجا می خواستند بروند.

دکتر محمود احمدی نژاد پنجشنبه (۷ مردادماه) برای زیارت بارگاه مطهر امام هشتم شیعیان، حضرت علی بن موسی الرضا ( علیه السلام) به مشهد مقدس سفر کرد. در حاشیه این سفر، جمعی از فعالان فرهنگی و شورای تبیین آرمان های انقلاب اسلامی و بازخوانی خط امام (ره) و رهبری(مدّظلّه‌العالی) استان خراسان رضوی با دکتر محمود احمدی نژاد دیدار کردند.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ متن کامل سخنرانی دکتر احمدی نژاد در این برنامه به شرح ذیل می باشد:

بسم الله الرحمن الرحیم

اللهم عجل لولیک الفرج والعافیه والنصر واجعلنا من خیر انصاره و اعوانه والمستشهدین بین یدیه

خدای بزرگ را سپاسگذارم که توفیق زیارت چهره های نورانی و مومن شما را نصیب کرد.

درباره انقلاب و ضرورت تبیین آن باید گفت که نگاه امام و رهبری عزیز همه چیز را در انسان معنی کرده است. بقیه موجودات در مسیری که خداوند برایشان خلق کرده است حرکت می کنند و سوالی برایشان به وجود نیامده است. تنها موجودی که سوال دارد انسان است. فقط برای انسان سوال لازم است. عزیزان من اگر ما ببینیم چه هستیم و کجا می خواهیم برویم، لازم است بپرسیم از کجا آمده ایم. بزرگترین سوال انسان این بوده که چطور زندگی کنم. اگر نداند کجا می خواهد برسد و برود، زندگی کردن معنا ندارد. چطور زندگی کردن یعنی بدانیم که مقصد ما چیست برای چه خلق شدیم و چه هستیم. همه پیامبران برای پاسخگویی به این سوالات آمده اند.

همه انسان ها دوست دارند پیشرفت کنند اما پیشرفت یعنی چه؟ اگر مقصد معلوم نباشد آیا هر حرکت و تغییری به معنای پیشرفت است؟ اصلا پیشرفت به نسبت مقصد و هدف تعریف می شود. اما یک گروه خودخواه و مستکبر که دیگران را هیچ می دانند و خود را همه چیز، جنگ ها و خشونت ها را راه می اندازند و این محصول این است که نظام حاکم بر جهان، نظام سلطه می باشد. هر کجا که می بینید تجاوز و جنگ هست، ریشه سلطه آنجاست. انقلاب برای اصلاح این آمده است. اگر اهداف و آرمان ها فراموش شود ممکن است عده ای بگویند ما باید زیر بلیط نظام سلطه برویم. اینکه فرمودند باید تبیین کرد یعنی مشخص شود کجا می خواهیم برویم. اگر مشخص نباشد اختلاف پیش می آید. امام (ره) آمد در ادامه رسالت پیامبران الهی تا زندگی بشر را تغییر دهد. لازمه اینکه حاکمیت جهان انسانی باشد این است که نظم حاکم بر جهان را اصلاح کنیم و این از مبانی انقلاب ماست.

هرکس هدفی دارد و بعد هم حرکت می کند اما پیشرفت، برنامه ریزی می خواهد. اگر ندانیم کجا می خواهیم برویم پیشرفت معنا ندارد. بعد هم که سوال می کنید می گویند ما اصلا برای همین انقلاب کردیم! ما خود انقلابیم! اگر تبیین نشود چنین وضعی پیش می آید. فرق مالک با انقلابی چیست؟ مالک می گوید من هر بلایی سر دارایی ام بیاورم برای خودم است. سی و هفت سال از انقلاب گذشته است. هشدارهای رهبری را باید جدی گرفت، حتی خیلی از آنها نیز که در صدر انقلاب بودند هم یادشان رفته کجا می خواستند بروند.

متاسفانه ما هنوز مبنایی برای اداره اقتصاد کشور نداریم. اقتصاد ما بعد از انقلاب اسلامی این است که می بینید. ساختار همین است. چرا؟ چند نفر چند نسخه می دهند. مملکت همین می شود. یک بار می گویند نقدینگی را جمع کنیم همه چیز درست می شود. چون فراگیر کردیم راه رسیدن به مقصد را گم کردیم. نمی شود جمهوری اسلامی الگویی برای اداره مملکت نداشته باشد و از این و آن قرض بگیرد. من نمی خواهم بگویم دستاوردهای بشری را کنار بگذاریم. از علوم بشری باید استفاده شود اما باید به دنبال نقشه خودمان باشیم. نقشه راه باید نیازهای ما را جواب دهد. البته در دولت مهر و عدالت تلاش شد یک جمع بندی از تجربیات داشته باشیم. چهارچوب های برنامه ریزی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی باید تبیین شود. این تجربه یک دهه است.

کسی که می خواهد از سرچشمه آب بخورد با کسی که می خواهد اورست را فتح کند، فرق دارد. تجهیز کردنشان فرق می کند. مسیرشان فرق می کند. هر روز باید اهداف را با خود تکرار کرد. خطر خاموشی هست. نماز را برای چه هر روز می خوانیم؟ برای تکرار. برای یادآوری آرمان ها، اهداف و مسیر.

بخدا اگر انسان از منظر انقلاب اسلامی که همان اسلام ناب است معرفی شود، کسی دیگر حرفی برای گفتن ندارد. سی و چهار – پنج سال است پشت سر هم موسساتی با هدف تبیین علوم انسانی فراتر از انقلاب درست می شود. انسان های برجسته ای هم بالای آن هستتد. در شورای عالی انقلاب فرهنگی که بودیم، گفتند موسسه ای را می خواهند برای تبیین بسازند. ساعت ها برای مسائل مختلف بحث کردند. هنگام جمع بندی که رسید، گفتم دنبال چه چیزی در ذهنتان هستید؟ ارزیابی کردید؟ گفتند ما می خواهیم موسسات فرهنگی دست ما باشند تا کنترل شود. بعد در این جلسه و در نهایت معلوم شد که از یک سوال اساسی فرار می کنیم و آن هم تعریف انسان است.

تعاریفی که شما از انسان اسلامی ارائه می کنید این نیست. انسان اسلامی خیلی بزرگ است. خیلی عزیز است. کسی در برابرش حرفی ندارد. ما این را کنار می گذاریم بعد می رویم سراغ سلطه! بعد هم می شوند مدعی آزادی! البته برخی اصرار دارند این تعریف نشود. چه کسانی دوست دارند این تعریف بشود؟ کسانی که این سیر کمالی صحیح را طی می کنند. انساتی که خود به مراتب انسانی رسیده است دوست دارد همه انسان ها برسند. اصلا آرمان های الهی جز با انسان های رشد یافته محقق نمی شود. انسان های شجاع و آزاده می خواهد وگرنه ارزش های الهی تحقق پیدا نمی کند. عدالت، فرد عادل می خواهد. هر چقدر جامعه به مرز امیرالمومنین علی علیه السلام نزدیک شود، عدالت امکان اجرایی شدن دارد. اما کسی که دنبال خودش است نمی خواهد عدالت اجرا شود. برخی با مردم که صحبت می کنند انگار با بچه طرفند. اینها مردمند.

بالاترین سطح آزادی از آن انقلاب اسلامی است. آزادی انسان ها مقدس است. پیامبران برای آزادی و رهایی انسان ها در ملکوت خداپرستی آمدند. شهید مطهری برای همین مسئله یک تنه برای تبیین در برابر تمام مکاتب ایستاده بود و روشنگری می کرد.

انقلاب چیست؟ انقلاب ما مثل انقلاب فرانسه یا انقلاب مائوست؟ در این هفت – هشت سال برخی می گویند دوران انقلاب و انقلاب ها تمام شده است. بله با تعریفی که شما از انقلاب دارید دوره اش تمام شده است. می گویند انقلاب محصول تجمع انرژی های منفی در یک جامعه است که باید تخلیه شود و پس از تخلیه تمام می شود. انقلاب هم تمام می شود. در حالی که معنای اصلی اسلامی، تحول درونی انسان ها و سیر کمالی انسان های جامعه بشری از اول خلقت انسان تا آخر است. صد و بیست و چهار هزار پیامبر آمدند که همین مسیر را ادامه دهند. یک سیر بشری اتفاق افتاده که محصول تقرب انسان ها به سمت خداست و این پیام تمام نمی شود. انقلاب ما محصول تجمع فشارها و انرژی ها نبوده است بلکه محصول خداخواهی و کمال خواهی ملت ایران است. هر روز هم عمیق تر می شود. امروز انقلاب اسلامی در قلب ملت ایران، هزاران برابر متجلی تر از سال ۵۷ است. هر جایی را فکر می کنند که طراحی کنند و بزنند اما نمی توانند.

چرا نباید زیر بار نظام سلطه برویم؟ این هنوز تبیین نشده است. خودشان می گویند مردم را فریب می دهید که علیه ما اقدام کنید و ما را دشمن جلوه دهید. من این حرف را خیلی صریح گفتم. آنهایی که همه فهمشان از انقلاب صندلی است، علت ظاهری را قبول می کنند. می گویند جمهوری اسلامی دشمنی بنام امپریالیسم درست کرده است. اصل برای اینها قدرت است نه انسانیت و عدالت. اصل برایشان صندلی است که سه میلیارد خرج می کنند تا به آن برسند. خوب معلوم است که برای حفظ آن، نظام سلطه را می پذیرند اما اصل انقلاب که نمی تواند آن را بپذیرد!
شیطان بزرگ را حرف تبلیغاتی می دانند اما او واقعا تجسم شیطان است. ریشه تمام مفاسد دنیا همین است که یک عده خود را برتر از دیگران می بینند. الان سر انسان ها را می برند! چه کسی به خودش اجازه می دهد این شکلی سر ببرد؟ الان در دنیا چه کسی خود را از همه برتر می بیند؟ همه بابد بپذیرند و اگر هم ملتی قبول نکند به زور می قبولانیم. پس این یک جنگ است.

شیطان اگر الان تجسم پیدا می کرد چه می کرد؟ می شود یک نفر کاری بگوید که شیطان انجام می دهد ولی دولت آمریکا انجام نمی دهد؟ شیطان اغوا می کند تا از دین خدا منحرف کند. اما آمریکا آدم می کشد! آدمکش ترین دولت تاریخ، دولت آمریکاست. هزار و ششصد بمب اتم نسل پنجم می سازد. برای چه؟ در منطقه ما اسلحه دو طرف درگیری از کجا می آید؟ چه کسی نقشه به هم ریختن منطقه را کشید؟ بعد هم می گوید دعوا نکنید و با هم خوب باشید! چه کسی غیر از شیطان می تواند به این خوبی مدیریت کند؟ شیطان هم اغوا می کند. آمریکا تجسم شیطان است. من نمی گویم اسلحه برداریم و بجنگیم. برخی جریان انقلابی را جنگ طلب تعبیر می کنند. باید تبیین شود که آرمان ها، ارزش ها و انسان چیست.

ما یک جریان طبیعی تاریخی علیه خط امامت داریم. در صدر اسلام، پیامبر بیش از چهارصد بار در مورد امیرالمونین علی علیه السلام صحبت کرد. در مناسبت های گوناگون ایشان را نشان داد. اما بعد مدت کوتاهی همه چیز فراموش می شود. پشت این فراموشی یک برنامه بزرگ است. بزرگترین اغواگری شیطان در مورد امام عصر (عج) است. در طول روز چند بار یاد او می افتیم؟

این جمله را از من داشته باشید، واقعا زیان کارترین مردم در این انقلاب کسی است که به دنبال صندلی باشد! انسان مومن عزیز است. مسئولیت مومن، پیگیری تحقق آرمان های الهی است. پیگیری استقرار عدالت است. امام حسین علیه السلام فرمودند من برای اصلاح قیام کردم نه برای صندلی! در این مسیر ممکن است به شهادت هم برسم که بهترین پاداش برای اصلاح جامعه است. اما اگر غیر این باشد خسر الدنیا و الآخره شدیم.

موفق سربلند باشید.(+)

 

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/Sdg18