رئیس‌جمهور کشورمان در جمع علما و دانشگاهیان اندونزی تاکید کرد: اگر ملت ایران را تحریم کرده‌اند به خاطر پیشرفت‌های علمی است، آنها می‌خواهند یکسری فناوری‌ها صرفا در اختیار خودشان باشد.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس جمهور در جمع علما، بزرگان، فرهیختگان و دانشگاهیان اندونزی اظهار داشت: همه مسلمانان باید سکوت خود را در برابر گروه‌های تروریستی که بزرگترین ضربه را به اسلام وارد کردند، بشکنند. باید صدا و فریاد واحد ما مقابله با خشونت، افراطی گری و ترور باشد.
روحانی تصریح کرد: اولویت اول ما در جهان، حفظ حیات انسان‌ها و امنیت در سراسر جهان است و همه دولت‌ها و علما و فرهیختگان باید به این موضوع توجه کنند، مسلمان‌ها باید در امنیت انسان‌ها پیشتاز باشند و چگونه قابل تحمل است که انسان‌های بی‌گناهی در یمن، سوریه، عراق، لیبی و یا در سایر نقاط جهان کشته شوند و در مقابل آن سکوت کرد؟
وی در ادامه با بیان اینکه اسلام با دعوت به منطق و رحمانیت در دنیا گسترش یافته است، تصریح کرد: اسلام دین شمشیر نیست بلکه دین منطق، رحمانیت، عطوفت و همزیستی با دیگران است و هرگز خود را به کسی تحمیل نمی‌کند.
رئیس‌جمهور کشورمان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران هزینه زیادی برای توسعه و پیشرفت علمی پرداخت کرده است، گفت: اگر ملت ایران را تحریم کرده‌اند، به خاطر پیشرفت‌های علمی است، آنها می‌خواهند یکسری فناوری‌ها صرفاً در اختیار خودشان باشد چرا که سلطه آنها بر جهان سلطه نظامی، اقتصادی و علمی است و باید سلطه‌ها را شکست و علم و دانش از آن همه ملت‌هاست.
روحانی خاطر نشان کرد : دین اسلام دین برادری و اخوت است و بایستی در کلام و عمل اعتدال را مورد توجه قرار دهیم و سخن ما در دنیا، دارای استحکام عقلی و منطقی باشد.
دیدار روسای جمهور ایران و چین در جاکارتا
حجت‌الاسلام حسن روحانی در دیدار با رئیس‌جمهور چین که در حاشیه اجلاس سران آسیایی آفریقایی در جاکارتا برگزار شد، گفت: چین علاوه بر جایگاه مهم و بین‌المللی، به دلیل روابط عمیق و تاریخی بین دو ملت دارای اهداف و منافع مشترک با ایران است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه همکاری تهران - پکن همچنین تحکیم «اصول نشست باندونگ» است، افزود: مسیر توافقات صورت گرفته در دیدارها و مذاکرات سال گذشته دو رئیس‌جمهور باید ادامه یابد.
روحانی با تشریح برنامه‌های ایران برای توسعه همکاری‌های بین‌المللی از طریق اتصال خطوط راه آهن و ترانزیت کالا، اظهار داشت: روابط راهبردی دو کشور باید بر مبنای نقشه راه بلند مدت تدوین شود.
رئیس شورای عالی امنیت ملی به نقش سازنده چین در مذاکرات با 5+1 اشاره و گفت: امروز افکار عمومی دنیا می داند که ایران با صداقت و شفافیت وارد مذاکره شده و ضمن انعطاف لازم به تعهدات خود عمل کرده است. اکنون نیز زمان برداشته شدن تحریم هاست تا طرف مقابل نیز بتواند اعتماد جامعه جهانی را جلب کند.
رئیس‌جمهور کشورمان در تحلیل شرایط منطقه‌ای نیز گفت: یمن باید هر چه سریعتر به ثبات برسد. بمبارا‌ن‌ها به طور کامل متوقف، درگیری‌ها خاتمه یافته و ضمن ارسال انواع کمک‌های بشردوستانه به مردم این کشور، گروه‌های یمنی گفت‌وگوها را برای تشکل دولت فراگیر ملی آغاز کنند.
«شی جین پینگ» رئیس جمهور خلق چین نیز در این دیدار گفت: ایران جایگاه ویژه‌ای در سیاست خارجی پکن دارد و توسعه روابط با تهران، تقویت «روحیه باندونگ» است.
وی، در خصوص همکاری‌های اقتصادی با اشاره به ایده «یک بند، یک راه» که بر توسعه همه جانبه همکاری‌ها بر الگوی جاده ابریشم و استفاده از همه ظرفیت‌ها به ویژه خطوط دریایی و ریلی مشتمل است، افزود: چین از تدوین نقشه جامع همکاری‌های اقتصادی استقبال می‌کند و آماده هر گونه سرمایه‌گذاری از جمله در بخش‌های انرژی، بنادر، راه‌آهن و نیز فناوری‌های نوین است.
رئیس‌جمهور چین ادامه داد: چین قاطعانه از لغو تحریم‌ها حمایت می‌کند زیرا تحریم علاوه بر لطمه به روابط دو کشور موجب اخلال در همکاری‌های اقتصاد بین‌المللی است.
شی جین پینگ در پایان با ابراز نگرانی از درگیری و حملات در یمن گفت: آتش بس باید تحقق کامل پیدا کند و طرفین اختلافات را در فضایی آرام و از طریق گفت‌وگوهای سیاسی حل و فصل کنند.
افزایش همکاری‌های اقتصادی تهران – جاکارتا
رئیس‌جمهور کشورمان در دیدار مشترک با جوکو ویدودو رئیس‌جمهور اندونزی که در جاکارتا برگزار شد، فعال‌تر شدن کمیسیون مشترک اقتصادی را ضروری دانستند و گفتند: باید سطح روابط دو کشور در همه عرصه‌ها به جایگاهی برسد که شایسته دو ملت مسلمان است.
رئیس‌جمهورکشورمان ضمن ابراز آمادگی تهران برای گسترش هر چه بیشتر همکاری‌های اقتصادی و فرهنگی با جاکارتا، اظهار داشت: حجم روابط اقتصادی ایران و اندونزی باید با توجه به استعدادهای دو ملت و امکانات گسترده دو کشور، هر چه بیشتر افزایش یابد.
جو کو ویدودو رئیس‌جمهور اندونزی نیز در این دیدار به اهمیت همکاری مشترک در مبارزه با تروریسم اشاره کرد و گفت: باید تلاش‌ها به ویژه در عرصه فرهنگی برای مبارزه با تروریسم گسترده شود و ما آماده همکاری با ایران در این زمینه هستیم.
همچنین رئیس‌جمهور کشورمان در حاشیه اجلاس سران آسیایی - آفریقایی در جاکارتا با رئیس‌جمهور ویتنام و همچنین نخست‌وزیر بنگلادش دیدار و گفت‌وگو کرد.
رئیس‌جمهور پس از بازگشت از اندونزی
حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در بازگشت از اندونزی و در فرودگاه مهرآباد به خبرنگاران در تشریح دستاوردهای اجلاس سران آسیا و آفریقا در جاکارتا، گفت: با توجه به وضعیت کنونی منطقه و جهان، موضوع مبارزه با تروریسم بر همه مباحث تقریباً سایه افکنده بود و وضعیت کشورهایی که با این معضل مواجه‌اند همانند سوریه و عراق و معضلاتی که مردم یمن با آن مواجه هستند، مورد بحث قرار گرفت.
وی با تأکید بر اینکه همکاری‌های اقتصادی ایران و چین در سال جاری حرکت رو به جلویی را طی خواهد کرد، اظهار داشت: مذاکرات با رئیس‌جمهوری چین در خصوص موضوعات گسترده‌تری از جمله مذاکرات هسته‌ای، پروژه‌های اقتصادی و توسعه روابط اقتصادی تهران ــ پکن و مسایل منطقه‌ای بود.
گفتنی است رئیس‌جمهور کشورمان پس از انجام سفری دو روزه که برای شرکت به اجلاس سران آسیا و آفریقا به جاکارتای اندونزی سفر کرده بود، روز گذشته به تهران بازگشت.(+)
"Our President, analytical news site"