حجت الاسلام شریف زاده در خصوص بازگشت احمدی نژاد به عرصه انتخابات گفت: اگر به همان شیوه احمدی نژاد در تنگنا باشد و نتواند کار بکند به میدان نخواهد آمد اما اگر احساس تکلیف کند حتما کاندیدا می شود.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ بهمن شریف زاده از نزدیکان رئیس جمهور سابق ایران در گفت و گو با مرصاد، اظهار داشت: به عقیده بنده رهبر نظام جمهوری اسلامی نقش پدر را برای جامعه دارد و رییس جمهور نیز به عنوان بازوی اجرایی او در جایگاه خاصی قرار گرفته است.

وی افزود: اقتضای این جایگاه رئیس جمهور این است که با مردم با مهربانی، عطوفت و با زبانی صمیمی، مهربان و دلسوزانه با آن ها سخن بگوید؛ زبانی که قابل فهم برای توده هاست و مردم می توانند به وسیله آن با رییس جمهور ارتباط صمیمی برقرار کنند.

شریف زاده ادامه داد: جایگاه رییس جمهور به گونه ای است که باید نوع نگاه، نوع برخورد با مردم، نوع نشست و برخواست او طوری باشد که مردم احساس کنند می توانند به آسانی و راحتی با رییس جمهورشان ارتباط برقرار کنند؛ به ویژه آنکه در میان قوای سه گانه، این رییس جمهور است که با رای مستقیم مردم به صحنه می‌آید و برای همین مردم ارتباطی صمیمی را از او توقع دارند.

احمدی نژاد گویشی مردمی داشت

مدیر سابق گروه اخلاق و عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در پاسخ به این سوال که ادبیات رئیس جمهور سابق را چطور ارزیابی می کنید تصریح کرد: گویش دکتر احمدی نژاد به عقیده بنده گویشی بود که مردم به آسانی می‌توانستند با او ارتباط برقرار کنند، صمیمی بشوند و مشکلاتشان را با او به سهولت در میان بگذارند. احساسی که مردم به او داشتند یک احساس محبت بود و این گویش دکتر احمدی نژاد بود که در پیدایش این احساس نقش قابل توجهی داشت.

وی افزود: البته این گویش که در حقیقت یک گویش مردمی است، از یک رییس جمهوری توقع می رود که مردمی باشد و گویشش متفاوت با مردم نباشد.

سردبیر سابق فصلنامه کتاب نقد، برقراری تفاهم میان رئیس جمهور و مردم را منوط به گویش وی خواند و تاکید کرد: باید روح گویش مردمی در گویش رییس جمهور باشد یعنی مردم احساس کنند حرف زدن او مانند حرف زدن خودشان است و همانطوری که مردم بین یکدیگر با نوعی سخن گفتن تفاهم برقرار می کنند می توانند با رییس جمهورشان هم تفاهم برقرار کنند.

شریف زاده گفت: به هر حال این نکته مهمی است که باید در گویش مسئولین اجرایی دیگر هم مورد توجه قرار بگیرد، یعنی همه مسئولین اجرایی کشور در هر مرتبه ای قرار می‌گیرند چون با مردم مرتبط می‌شوند باید کاری کنند و طوری سخن بگویند و برخورد کنند که مردم احساس صمیمیت با آنها بکنند.

سرپرست سابق دفتر انتشارات سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار داشت: به گفته امام (ره) مردم ولی نعمت ما هستند و ما خدمتگذار مردم؛ برای همین باید مردم بتوانند با مسئولین اجرایی خودشان ارتباط صمیمی برقرار کنند.

گویش مسئولین دولت یازدهم مردمی نیست

شریف زاده با اشاره به گویش مسئولین دولت یازدهم تاکید کرد: اما به عقیده بنده گویش مسئولین در دولت یازدهم با گویش رایج مردمی فاصله دارد و آنها مانند دیپلمات ها صحبت می‌کنند.

وی افزود: استفاده از گویش های مردمی برای ارتباط برقرار کردن با مردم لازم است اما الان گویش ها، مردمی و صمیمانه نیست و این غیر از آن است که ما باید برای مردم، برای حق مردم و برای نقد مردم ارزش قائل بشویم و البته اینکه ما نباید تصور کنیم که داشتن گویش مردمی موجب نزول فرهنگ می‌شود.

شریف زاده با اشاره به اهمیت ارتباط گیری با مردم توسط شخص رئیس جمهور تصریح کرد: فرض کنید یک گویش بهتر است اما اگر مردم نتوانند با این گویش ارتباط برقرار کنند و احساس صمیمیت کنند، می‌شود گفت یک نیاز مهم نادیده گرفته شده و یک امر مهم تر مورد غفلت قرار گرفته برای همین به عقیده بنده، گویش صمیمانه برای ارتباط با مردم لازم است.

وی گویش امام(ره) را نمونه یک گویش صاف و صمیمی و ساده خواند و بیان داشت: گویش امام یک گویش بسیار ساده، مفید و صمیمانه با مردم بود؛ علی رغم اینکه امام بسیار قرص، محکم، دقیق و با لحاظ کردن معیار های ادبی مینوشت اما در سخن گفتن با مردم بسیار عرفی سخن می‌گفت.

شریف زاده ادامه داد: مقام معظم رهبری با اینکه گویش فصیحی دارند اما این هم مانع نشده تا از صمیمیت گویش ایشان با مردم کاسته شود. ایشان فصاحت و صمیمیت را در گویش خودشان جمع کرده اند و افزون بر اینکه جملات ایشان بسیار منطبق با مفاهیم ادبی است اما در عین حال به دل مردم می‌نشیند و دارای صمیمیت و گرماست.

مدیر سابق دفتر مطالعات و پژوهشهای دینی موسسه ایران اظهار داشت: روحیه مردمی آقای احمدی نژاد در این خصوص ویژه و خاص می‌نمود و ایشان رویش به پرسش ها، انتقاد ها و اشکالات و اعتراض ها باز بود.

وی افزود: پیامبر(ص) اذن خیره و شنونده خوبی بود و این روحیه را داشت که گوشش به همه حرفها باز بود و اعتراضات و انتقادات مردم را با گشاده رویی می شنید.

مشاور سابق محمود احمدی‌نژاد بیان داشت: آقای احمدی نژاد هم همینطور بود و گوشش به همه حرفها باز بود و خودش هم این نکات را رعایت می‌کرد چه اینکه ایشان خود را نوکر مردم می خواند و بارها هم این را تکرار می‌کرد و نوکر همیشه گوش به فرمان اربابش است و آقای احمدی نژاد واقعا مردم را ارباب خود می‌دانست.

شریف زاده مسئولان فاقد این روحیه را غیر مردمی خواند و گفت: کسانی که تحمل شنیدن نقد ها را ندارند اگرچه پز و ژست پذیرش انتقاد را می‌گیرند و در کلامشان می‌گویند ما رویمان باز است و پذیرش انتقاد داریم اما با شنیدن چند انتقاد از کوره در می‌روند و منتقدان را با جملات ناشایستی توصیف می‌کنند. این افراد مردمی نیستند و طبیعتا هم نمی‌توانند مانند پیامبر(ص) اذن خیره یعنی گوش خیر داشته باشند.

وی ادامه داد: پیامبر (ص) چون مردمی بود اذن خیره بود، پیروان پیامبر(ص) هم می بایست مانند او باشند اما برخی به هر حال در این جهت پیروی خوبی از رسول خدا نمی‌کنند که شایسته است در این مبحث به خودشان برگردند و از پیامبر(ص) پیروی کنند.

محبوبیت احمدی نژاد در حال افزایش است

شریف زاده همچنین در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کنید احمدی نژاد جایگاه مردمی گذشته را دارد، تاکید کرد: اقبال مردم به آقای احمدی نژاد همچنان که از طرف اطرافیانشان حدس زده می‌شد رو به گسترش است. محبوبیت ایشان رو به افزایش است و یکی از علل مهم این افزایش اقبال و محبوبیت ایشان مقایسه هاست.

وی افزود: مردم مقایسه می‌کنند، زندگیشان را می‌بینند، برخوردهایشان را می‌بینند، تحرکات را می‌بینند و مقایسه میکنند و طبیعی است که نتیجه می‌گیرند و نتیجه اش هم یک احساس و یک باور است.

مدیر اسبق گروه مطالعات دینی مرکز ملی مطالعات جهانی شدن در این خصوص بیان داشت: مردم در نتیجه این مقایسه ها احساس خوبتری به آقای احمدی‌نژاد پیدا می‌کنند. ایشان را باور می‌کنند و اگر هم باور داشتند، سطح باورشان بالاتر می‌رود.

وی گفت: این باور از جهات کارایی، مردمی بودن، شجاعت و همچنین صرف کردن وقت و ایثار برای مردم بالاتر می رود و این آن‌چیزی است که از ناحیه مردم اتفاق می‌افتد.

احمدی نژاد برای ورود به عرصه سیاسی عزمی ندارد

شریف زاده با اشاره به احتمال کاندیداتوری احمدی نژاد در انتخابات آینده مجلس تصریح کرد: آقای احمدی‌نژاد خودش برای بازگشت به عرصه های سیاسی عزمی ندارد.

وی ادامه داد: این امر علت مختلفی می تواند داشته باشد، ممکن است یکی از علت هاش این باشد که ایشان شرایط الان را مناسب نمی‌داند؛ یعنی باید آنها که راه را بر احمدی نژاد سد کردند، آنها که پیوسته با او مخالفت کردند و آنها که پیوسته کارشکنی کردند، کنار بیایند و از این تنگ نظری ها بیرون بیایند تا که ایشان بتواند بیاید و بتواند کار بکند.

وی تاکید کرد: اگر شرایط همان شرایط گذشته باشد، یک فرد عاقل می‌گوید که وقتی نمی‌شود کاری کرد برای چه دوباره وسط میدان بیاید. این نگذاشتن ها در حالی انجام شد که به ایشان اقبال مردمی هم بود.

احتمال احساس تکلیف احمدی نژاد وجود دارد

شریف زاده افزود: مردم آن موقع هم به ایشان اقبال داشتند اما چون ایشان در تنگنا قرار داده شد، عملا خیلی از کارها انجام نمی‌شد. حالا اگر آن شرایط عوض شود و با اقبالی هم که مردم دارند احتمال دارد ایشان وارد عرصه بشود و احساس تکلیف بکند.

مدیر سابق گروه اخلاق و عرفان پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی بیان داشت: مردم باید به درخواستشان ادامه بدهند و این کار خوبی است. مردم خیر و صلاح خودشان را می‌خواهند و اگر تشخیص می‌دهند که خیر و صلاحشان در بازگشت آقای احمدی‌نژاد است، این مطالبه را باید اعلام کنند.

وی افزود: البته مردم احساسات خودشان را ابراز می‌کنند و دکتر هر جا که میرود این اتفاق می‌افتد و مردم نیز درخواست خودشان را مطرح می‌کنند.

شریف زاده ابراز امیدواری کرد: منتظریم که شرایط ورود ایشان به عرصه انتخابات فراهم بشود و ایشان احساس تکلیف بکند و به عرصه برگردد؛ اگرچه اصرار اطرافیان برای بازگشت آقای احمدی نژاد هم لازم است.

باید فضا را برای احساس تکلیف احمدی نژاد فراهم کنیم

مشاور سابق احمدی نژاد تاکید کرد: ما باید آنقدر کار بکنیم تا شرایط فراهم شود و ایشان به هر حال احساس تکلیف بکند اما دکتر فعلا عزمی ندارد.

وی ادامه داد: عدم احساس تکلیف کنونی معنایش این نیست که دکتر قهر کرده باشد و اصلا ورود به عرصه های سیاسی را ناروا بداند، نه خیر، ایشان شرایط را فراهم ندیدند و امیدواریم با لطف خدا این شرایط فراهم بشود و ما بتوانیم دوباره از خدمات و توانایی های این فرد که به هر حال یک فرد فوق العاده بوده برای انقلاب بهره مند بشویم.

سردبیر سابق فصلنامه آئین سلوک گفت: چرا باید وقتی یک فرد پتانسیل به این مهمی دارد، از آن در راستای پیشرفت و شکوفایی علمی کشور و تحقق عدالت که مهمترین عرصه هست استفاده نشود. ماهم دعا می‌کینم این شرایط فراهم شود.

اطرافیان تاثیری بر نظر احمدی نژاد ندارند

وی تاثیر گذاری اطرافیان بر نظر آقای احمدی نژاد را کم دانست و تاکید کرد: اطرافیان اگر از ایشان بخواهند بیایند تاثیری بر وی نخواهد گذاشت. ایشان باید خودش ببیند که شرایط مناسب شده و کارشکنی ها صورت نمیگیرد تا بتواند قدم به عرصه بگذارد. در این صورت اگر همه بگویند که نیا و احساس تکلیف کند کاندیدا می شود.

شریف زاده فعالیت های کنونی احمدی‌نژاد را صرفا علمی خواند و تصریح کرد: فعالیت های آقای احمدی نژاد اکنون بیشتر علمی است و جلسه و بحث هایی که هست در آن پیرامون آرمان های امام و آرمان های انقلاب و مهدویت بحث می‌کنند که بحث های مبنایی خوبی هم هست.

وی در پایان اظهار داشت: این فعالیت ها سیاسی نیست و وی در مباحث علمی فعالیت دارد. البته ما هم دوست داریم و امیدواریم ایشان قدم در این عرصه بگذارند و این اتفاق بیافتد.

منبع

"Our President, analytical news site"