ابراهیم اصغرزاده در گفتگوی با خبرآنلاین ضمن حمله به دلواپسان برجام و تلاش بر القای حصول دستاوردهای دوربرد برای ایران، به موازات اظهارات اخیر هاشمی رفسنجانی، رابطه با آمریکا و غرب را در چارچوب آرمان ها و اعتقادات انقلابی مورد توجیه قرار داده!! و با اشاره به ماجرای اخیر استفاده بمب افکن های روسی از پایگاه نوژه همدان(در راستای حمله به مواضع گروه های تروریستی فعال در سوریه)، آنرا در تضاد با شعارهای اولیه انقلاب!! جلوه می دهد. نکته قابل تأمل در این مصاحبه، ناخرسندی این تئوریسین و فعال اصلاح طلب از تعامل نظامی ایران و روسیه در ماجرای اخیر و اظهار نگرانی وی در این خصوص می باشد که فی الواقع، تصدیق کننده عدم تمایل دولت یازدهم و حامیان آن به استفاده روسیه از پایگاه های نظامی ایران و مؤید انجام عملیات مهم فوق الذکر در چارچوب اختیارات فرماندهی کل قوا می باشد.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛بخش هایی از مصاحبه یادشده به شرح زیر می باشد:

"در مذاکرات اتمی ایران با کشورهای عضو گروه ۱+۵ هدف و انگیزه اصلی و پنهان طرفین مذاکرات بیش از هر چیز نیاز طرفین به روابط سیاسی و اقتصادی با یکدیگر بود. کشورهای اروپایی و غربی هم که پای مذاکرات هسته‌ای آمدند و در نهایت برجام را تصویب کردند بیش از هر چیز به مصالح و منافع خود می‌اندیشیدند. 

کسانی که دیروز تحریم ها را کاغذ پاره می دانستند، امروز نیز برجام را فاقد ارزش می دانند. برجام بدون شک بر ارتباطات اقتصادی، تجاری و موقعیت منطقه ای ایران تاثیر گذاشته و خودش عامل بالقوه و مهم افزایش قدرت منطقه‌ای و جهانی ایران شده است. مشکلاتی که متأسفانه اخیرا با برخی همسایگان بخصوص عربستان بوجود آمد فرصت هایی را به تهدید تبدیل کرد. حمله عده ای خودسر به سفارت عربستان اسیدپاشی به منافع ملی و صورت دیپلماسی دولت بود. در ماههای آینده دولت روحانی باید سیاست منطقه ای خود را تثبیت کند و نشان دهد بر تصمیمات سیاست خارجی تسلط دارد. مثلا باید نشان دهد در سوریه اجازه نمیدهد که روسیه با کارت ایران بازی میکند یا باید توضیح دهد که استفاده روسیه از پایگاه هوایی همدان به معنای تغییر راهبرد “نه شرقی، نه غربی” دولت نیست. دولت باید در سیاست خارجی خود را مقید به مشورت بیشتر با مجلس و افکار عمومی داخلی نماید وگرنه این تصور پدید می آید که وزارت خارجه در تحولات منطقه کاره ای نیست و نظامیان حرف اول را در روابط ایران و کشورهای همسایه میزنند. نباید سخنگویی ایران در منطقه به نیروهای نظامی سپرده شود.

دولت بایستی سیاست خارجی بسیار فعالی با عربستان و ترکیه داشته باشد و از کارت روسیه به نفع منافع ملی ایران استفاده کند.

نمیشود هر امام جمعه ای در گوشه ای از مملکت مقرراتی وضع کند و بگوید من اجازه نمیدهم یا چنین و چنان میکنم. خب نتیجه اش میشود سرخوردگی مردم و اینکه میگویند دولت از زیر بار مسئولیت شانه خالی کرده است. زمانی اوایل انقلاب که جنبشهای اجتماعی حیات داشت خودسری و بی نظمی تاثیری بر مشروعیت انقلاب نداشت. در ماههای نخست انقلاب امنیتی در کار نبود. ناامنی بود نهادهای مردمی و کمیته ها ملوک الطوایفی میکردند ولی کسی راجع به بزرگی و مشروعیت انقلاب تردید نداشت. ولی الان هر اقدام خودسرانه و غیر متعارف می تواند آبروی نظام را در مراجع بین المللی ببرد. الان اگر به سفارتی حمله شود یا حتی کنسرتی دارای مجوز لغو شود و یا فیلمی از پرده سینما پایین کشیده شود بازتاب متفاوتی در جهان خواهد داشت. نیروهای خودسر نه تنها نشانه خشم و اقتدار مقدس نیستند که تماما نشانه ترس و وحشت بخش های سنتی و در حال اضمحلال اجتماعی از آینده نامعلوم خودند. دولت باید با اقتدار جلوی اقدامات خلاف قانون افراد و نیروهای خودسر بایستد و هزینه فرمایشات نفرت پراکن و اقدامات امنیت برهم زن آنان را بگیرد.

استفاده نظامی پوتین از پایگاه نوژه و پرتاب موشک های کروز روسی از فراز خاک ایران که به همکاری او با ایران عمقی راهبردی میدهد برایش منافع حیاتی دارد. در این زمینه نباید دولت روحانی پنهانکاری کند و مجلس و افکار عمومی را از تصمیمات راهبردی در سیاست خارجی بویژه مسایل سوریه دور نگه دارد.

توان نظامی و تسلیحاتی هرچند لازم ولی برای چانه زنی سیاسی کافی نیست. تصویری که از رهبران و اهداف اعلام شده یک کشور، در افکار عمومی جهان نقش میبندد کاربرد بیشتری از قدرت نظامی آن کشور دارد. تصور جایگزینی بازدارندگی نظامی بجای مذاکره و گفتگو با غرب نوعی ساده انگاری است و منجر به هدر رفتن فرصتهای پیش آمده می شود، فرصت بازدارندگی سیاسی و دیپلماتیک را نیز از ما می گیرد. ضمن آنکه اساسا نظامی شدن چهره کشور به نفع انقلاب و جامعه مدنی نیست. به همین علت اصلاح طلبان هر سیاستی را که کل حیات اجتماعی را اسیر دست فرهنگ نظامی نماید اساسا خطرناک میشمارند و مداخله نظامی ها در سیاست و حضورشان در عرصه اقتصاد را با هر توجیه که باشد رد می کنند. از نظر من همین که دولت قادر به تثبیت دستاورد برجام شود و دایره توسعه و پیشرفت کشور را بر مدار عقلانیت و خرد جمعی قرار دهد رسالت تاریخی خود را به انجام رسانده است! با اینحال مجددا تاکید میکنم اگر تسویه حساب قطعی با کاسبان تحریم صورت نگیرد و دستشان از اقتصاد کوتاه نشود همان نهادها و افرادی که از آن حجم عظیم اختلاس‌، نابسامانی‌ اقتصادی و حیف‌ومیل‌های گسترده سود میبردند، اجرای برجام را با خطر مواجه خواهند ساخت. تثبیت برجام نیازمند تفاهم ملی و اصلاحات در روابط خارجی و بازگشت امنیت و آرامش به اقتصاد ایران‌ است. ملت ایران که با تشویق دولت به پذیرش برجام کشور را از خطر جنگ دور کردند در انتخابات پیش رو با تصمیم و انتخابی هوشمندانه بستر رشد و شکوفایی دائمی ایران را نیز فراهم خواهند ساخت."(+)

لينک کوتاه مطلب: https://miniurl.ir/3YtYJ