افزايش اعتبارات و توجه به بخش هاي مختلف در دولت نهم و دهم از رشد قابل قبولي برخوردار است كه دراين ميان حوزه دين و قرآن نيز شاهد رشد بودجه ۲۷ برابري در مدت هشت سال گذشته بوده است.

بنابر گفته مسوولان قرآني افزايش بودجه هاي حوزه دين و قرآن از جمله تخصيص نيم درصد از بودجه سازمان ها و دستگاه ها به فعاليت هاي قرآني و رشد بودجه هاي عمومي اين حوزه توانست در بسياري از موارد نقايص و مشكلات را حل كند.
دكتر محمود احمدي نژاد رئيس جمهور كشورمان نيز در سخناني از ۲۷ برابر شدن اعتبارات حوزه دين و قرآن خبر داد و گفت: در اين دوره اعتبارات بخش فرهنگ چندين برابر شد و حتي اين اعتبارات در حوزه دين و قرآن ۲۷ برابر شده است.
اين افزايش بودجه در نهادهاي مختلف همچون سازمان تبليغات، دفتر تبليغات اسلامي، مراكز قرآني، مساجد و مصلي ها حوزه هاي علميه، ورزش، موسسات فرهنگي و وزارت ارشاد افزايش اعمال شده كه بيشترين رشد مربوط به بخش هاي قرآني بوده است.
معاون قرآن و عترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اظهاراتي در مراسم افتتاحيه بيست و يكمين دوره نمايشگاه بين المللي قرآن كريم گفت: دولت نهم و دهم با تلاش بسيار فعاليت هاي قرآني را در كشور متحول كرد به گونه اي كه اكنون ما بايد به سمت تاييد و تشكيل وزارت قرآن در كشور گام برداريم.
حجت الاسلام والمسلمين حميد محمدي اظهار داشت: تغيير ساختارها و ايجاد معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي از اقدامات اوليه اين تحول بود و در ادامه اختصاص بودجه نيم درصدي سازمان ها و دستگاه ها به امور قرآني ظرفيت لازم را براي تشكيل وزارت قرآن فراهم كرده است.
وي افزود: راه اندازي مراكز قرآني در وزارتخانه هاي آموزش و پرورش، علوم، تحقيقات و فناوري از ديگر اقدامات دولت نهم و دهم است كه زمينه راه اندازي و گسترش موسسات مردمي - قرآني را ايجاد كرد.
محمدي با بيان اينكه اين موسسات از ۱۸۰ موسسه در ابتداي دولت نهم اكنون به بيش از دو هزار موسسه قرآني افزايش يافته است، ادامه داد: مراكز، نهادها و موسسات مردمي، ديني و قرآني مهمترين راهبرد نظام جمهوري اسلامي ايران محسوب مي شود.
وي يادآورشد: سياست و چشم انداز دولت در صدور مجوز به اين موسسات، ايجاد اتحاديه هاي قرآني استاني، به كارگيري ظرفيت نخبگان قرآني، ايجاد نهضت مطالبه گري قرآني از دولت و ارتقا شاخصه هاي توسعه فرهنگ قرآني است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي به تشريح برخي ديگر از فعاليت هاي دولت نهم و دهم در زمينه امور قرآني اشاره كرد و گفت: با تصويب و راه اندازي شوراي توسعه فرهنگ قرآني در سال ۸۸ روند رو به رشدي را در فعاليت هاي قرآني شاهد بوديم.
وي بيان داشت: اختصاص بودجه نيم درصدي سازمان ها و دستگاه هاي مختلف به امور قرآني نيز مصداق ديگري از اين تغيير نگرش مسوولان است به گونه اي كه در بودجه سال ۹۲، حدود ۶۰۰ ميليارد تومان مستقل از ديگر بودجه ها، براي فعاليت هاي قرآني به تصويب رسيده است.
معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي ادامه داد: در دولت دهم منشور توسعه فرهنگ قرآني ابلاغ و سرآغاز تحولات اساسي در فعاليتهاي قرآني از جمله ساختارسازي، برنامه ريزي و پشتيباني شد.
محمدي افزود: در دولت دهم شوراي عالي انقلاب فرهنگي سندهاي راهبردي فعاليت هاي قرآني از جمله آموزش عمومي و تبليغ و ترويج را تدوين كرد كه اكنون در حال نهايي شدن است.
معاون قرآن وعترت وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با بيان اينكه با پشتيباني دولت دهم حدود ۵۰۰ ميليارد ريال در سراسر كشور به فعاليت هاي قرآني اختصاص يافت، اظهار داشت: همچنين در سال ۹۰ مبلغي حدود ۲۰۰ ميليارد ريال در اختيار شوراي توسعه فرهنگ قرآني قرار گرفت.
محمدي يادآورشد: بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در گذشته پنج ميليارد ريال بود كه در دولت نهم اين رقم به ۵۰ ميليارد ريال رسيد و در دولت دهم نيز ۵۰۰ ميليارد ريال براي اين وزارتخانه در حال استحصال است.
رييس سازمان دارالقرآن الكريم نيز در خصوص افزايش بودجه هاي قرآني در دولت نهم و دهم اظهار داشت: بودجه نيم درصد سازمان ها به فعاليت هاي قرآني توانست تحول عظيم و جدي در حوزه فعاليت هاي قرآني ايجاد كرده و حجم گسترده اي از برنامه ها به نتيجه برسد.
مهدي قره شيخ لو افزود: اين بودجه نيم درصدي در ابتدا يك هزار و ۷۰۰ ميليارد تومان محاسبه شده بود كه پس از تغييراتي در نهايت در سال ۹۱ به مبلغ ۱۳۰ ميليارد تومان بين دستگاه هاي فرهنگي و قرآني تقسيم شد.
قره شيخ لو توضيح داد: بر اساس اين تقسيم بندي به دستگاه هايي از جمله آموزش و پرورش حدود ۴۷ ميليارد تومان، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي حدود ۳۷ ميليارد تومان و سازمان تبليغات اسلامي ۱۱ ميليارد تومان تخصيص يافت.
وي ادامه داد: در اين ميان سازمان دارالقرآن الكريم با بودجه ۱۱ ميليارد توماني كه به اين سازمان اختصاص پيدا كرد توانست تمامي ۲۷ برنامه در نظر گرفته شده براي صرف اين بودجه اعم از آموزشي، تبليغي، ترويجي، پژوهشي، توليد بسته هاي آموزشي و چاپ قرآن كريم را اجرايي كند.
رييس سازمان دارالقرآن الكريم افزود: اين سازمان توانست با اين بودجه به تمامي تعهدات خود در استان ها نيز جامه عمل پوشانده و به وعده هاي خود در زمينه فعاليت هاي قرآني عمل كند.
قره شيخ لو يادآورشد كه سال گذشته با استفاده از اين بودجه نيم درصد موفق به چاپ ۳۰عنوان كتاب قرآني و توليد پنج بسته آموزش غيرحضوري، كتاب و لوح فشرده به منظور استفاده افرادي كه امكان شركت در كلاس هاي حضوري را ندارند، شديم.
به گفته وي، اگر پنج برابر اين بودجه نيز به دستگاه ها اختصاص پيدا مي كرد سازمان ها و نهادها اين ظرفيت را داشتند تا يك جهش مثبت در روند فعاليت هاي قرآني كشور ايجاد كنند.
افزايش اعتبارات دولت نهم و دهم در حوزه دين و قرآن جهشي عظيم را در فعاليت هاي قرآني كشور ايجاد كرد كه مصداق آن گسترش برنامه ها و اقدامات سازمان هاي قرآني است.