بسیاری معتقدند ارتش آمریکا بهترین نوع خود در دنیاست. اما اگر از کارشناسان بخواهند میزان آمادگی نظامی آمریکا برای مقابله با چالش‌های مختلف از سرتاسر دنیا را به‌طور دقیق بیان کنند، تعداد کمی از خواهند توانست به چنین پرسشی پاسخ دهند.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ بنیاد هریتج در تحلیلی به قلم «دکتر اِدوین جی. فیولنر»، بنیان‌گذار و رئیس مرکز مطالعات آسیا در این مؤسسه به بررسی موضوع آمادگی و توان نظامی آمریکا پرداخته و معتقد است که در حال حاضر ارزیابی مشخصی از میزان توان نظامی آمریکا در دست نیست. در همین راستا شاخصی برای سال ۲۰۱۵ در مورد قدرت نظامی آمریکا منتشر شد که برای پر کردن همین خلأ طراحی شده است. در این شاخص از نظرات و تحلیل‌های برترین تحلیلگران دفاعی آمریکا استفاده شده و از توان نظامی، موشکی و سایبری بسیاری از کشورها و قدرت‌های منطقه‌ای از جمله ایران، روسیه، کره شمالی و چین ارزیابی دقیقی ارائه شده است.

■ آیا میزان آمادگی ارتش آمریکا مشخص است؟ ■
بیشتر ما ایمان داریم که ارتش آمریکا بهترین نوع خود در دنیاست. اما اگر از ما بخواهند میزان آمادگی نظامی خود برای مقابله با چالش‌های مختلف از سرتاسر دنیا را به‌طور دقیق بیان کنیم، تعداد کمی از ما خواهند توانست به چنین پرسشی پاسخ دهند. هر شاخه از ارتش – نیروی زمینی، نیروی دریایی، نیروی هوایی، و تکاوران دریایی – برای انجام مأموریت‌هایشان تا چه حدی آمادگی دارند؟ توان هسته‌ای ما چقدر است؟ در آسیا، خاورمیانه و اروپا با چه خطراتی روبرو هستیم، و چه پاسخی باید به آن‌ها بدهیم؟ شاید تصور کنید سیاست‌گذاران در واشنگتن به خوبی از این امر آگاهند، که البته اقداماتی برای تعیین میزان آمادگی ما صورت گرفته است. سازمان‌های اطلاعاتی ما از خطرات کشورهای مختلف و جهان، به‌طور کل، ارزیابی‌هایی ارائه می‌دهند. وزارت دفاع در آغاز هر دوره جدید ریاست‌جمهوری آمریکا، «گزارش چهارساله دفاعی» خود را ارائه می‌دهد. رئیس‌جمهور بر طبق قانون گزارش استراتژی امنیت ملی را منتشر می‌کند. سرویس‌های مختلف ارتش نیز مطالعات و تحقیقات خاص خود را انجام می‌دهند.

■ شاخص قدرت نظامی آمریکا، راهی برای تعیین میزان آمادگی نیروی نظامی ■
گزارش‌های کمیسیون‌های مختلف کنگره و مطالعات بی‌شمار دیگری نیز از سوی اندیشکده‌ها و دیگر گروه‌های علاقه‌مند صورت می‌گیرد. بنابراین با کمبود گزارش مواجه نیستیم. آنچه فقدان آن در این میان احساس می‌شود یک گزارش سالانه پیوسته و جامع از وضعیت ملی دفاعی ماست که مشخص کند چه اقداماتی باید انجام دهیم، و چه میزان آمادگی برای انجام آن اقدامات داریم. شاخص سال ۲۰۱۵ قدرت نظامی آمریکا که نظرات و تحلیل‌های برترین تحلیلگران دفاعی کشور را شامل می‌شود، برای پر کردن همین خلأ طراحی شده است. نیاز به این شاخص واضح و مسلم است. شما نمی‌توانید از نقطه «آ» به نقطه «ب» بروید مگر آنکه بدانید چگونه و از چه راهی باید این کار را بکنید. اگر فهرست واقع‌بینانه‌ای از گزینه‌های حمل‌ونقل خود نداشته باشید نمی‌توانید بهترین تصمیم را برای نحوه انجام سفرتان اتخاذ کنید. به همین خاطر نمی‌توانید تصمیم بگیرید کجا بروید بی‌آنکه در وهله اول دلیلش را بدانید. شاخص قدرت نظامی آمریکا به همین منظور طراحی شده است تا هم چگونگی و هم چرایی را مشخص نماید. اینکه بدانیم دنیا دنیای خطرناکی است به‌خودی‌خود کافی نیست. باید بدانیم چه کسی، کجا، و چه زمانی خطرناک است.

■ خطرات موشکی ایران برای آمریکا ■
شاید برای مثال بدانید که خاورمیانه منطقه ناآرامی در کل جهان به حساب می‌آید اما آیا از وضعیت خطر موشک بالستیک ایران اطلاع دارید؟ دوربُردترین موشک ایران می‌تواند در سمت غرب تا مصر و اوکراین، و در شرق تا چین و هند برسد. ایرانیان با سرعت بالایی کار می‌کنند تا میزان بُرد موشک خود را افزایش دهند. بنا به گزارش پنتاگون، ایران این توان را دارد که تا سال ۲۰۱۵ میلادی، موشک بالستیک نوع «آی سی بی ام» خود را تولید و مورد آزمایش قرار دهد؛ موشکی که می‌تواند به آمریکا برسد. ایران از سال ۲۰۰۸ میلادی تاکنون چندین پرتاب موفقیت‌آمیز از ماهواره‌بَر دومرحله‌ای «سفیر» انجام داده و همچنین ماهواره‌بَر دومرحله‌ای بزرگ‌تر خود به نام «سیمرغ» را به نمایش گذاشته است که می‌تواند برای آزمایش فناوری‌های درحال توسعه آی سی بی ام مورد استفاده قرار گیرد.

■ انواع موشک‌های کره شمالی■
در آسیا، برای نمونه کره شمالی را داریم که قدرت‌نمایی می‌کند. این کشور نیروی موشک‌های بالستیک گسترده‌ای دارد: حدود ۸۰۰ موشک بالستیک تاکتیکی کوتاه‌برد «اسکاد»، ۳۰۰ موشک «نودونگ» برد متوسط و ۵۰ موشک بالستیک «موسودان» با برد میانی. این موشک‌ها نه تنها برای کره جنوبی، بلکه برای پایگاه‌های ژاپن و آمریکا در اوکیناوا و گوام نیز خطرناک است.

■ خطر تروریسم سایبری ■
همه خطرات ناشی از نیروهای موشکی نیست. یکی از مواردی که شاخص قدرت آمریکا به ارزیابی آن می‌پردازد، خطر روزافزون تروریسم سایبری و این حقیقت است که کدام کشورها توانایی کدام نوع حمله را در اختیار دارند. سرقت نقشه‌های اف-۳۵ از وزارت دفاع در سال ۲۰۰۹ میلادی توسط کدام کشور انجام شد؟ چین. سرقت اطلاعات توسط بدافزار خرس پرانرژی Energetic Bear))، که بخش بین‌المللی انرژی، سازندگان و پیمانکاران دفاعی را هدف قرار داده بود؟ روسیه مسئول این سرقت بود. و این فهرست همچنان ادامه دارد.

■ لزوم بکارگیری شاخص ۲۰۱۵ قدرت نظامی آمریکا در سیاست‌گذاری‌ها ■
تعداد وظایف مشخصی که قانون اساسی آمریکا دولت فدرال را به اجرای آن ملزم می‌دارد چندان زیاد نیست اما دفاع ملی یکی از آن‌هاست. برای آن که بتوانیم به محتمل‌ترین، موفقیت‌آمیزترین، و مقرون‌به‌صرفه‌ترین شکل ممکن به دفاع از کشورمان بپردازیم، باید از ابزارهایی که داریم مطلع باشیم، وضعیت کنونی آن‌ها را بدانیم و همچنین آگاه باشیم که در چه شرایطی ممکن است به استفاده از آن‌ها نیاز پیدا کنیم. شاخص قدرت نظامی سال ۲۰۱۵ میلادی آمریکا وظیفه دارد این موارد را مشخص نماید. امیدواریم سیاست‌گذاران بتوانند به نحو احسن از آن استفاده کنند.(+)

"Our President, analytical news site"