خبرگزاری فرانسه مدعی شد: احتمال دارد اولاند تنها مقام بلندپایه غربي باشد که در شصت و هشتمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل دست رئيس جمهوري ايران را مي فشارد.

خبرگزاری فرانسه امروز خبر داد که منابع فرانسوي اعلام کرده اند اولاند در ديدار با روحاني "درخواستي در سطح بالا" از تهران خواهد داشت.

 

بنابر این گزارش، فرانسوا اولاند، رئيس جمهور فرانسه روز سه شنبه در ديدار با حسن روحاني، همتاي ايراني اش علاوه بر تاکيد بر موضع قاطع خود درباره پرونده سوريه قصد دارد، رئيس جمهور ميانه رو جديد ايران را هم محک بزند.
رؤساي جمهور دو کشور، امروز عصر در مقر سازمان ملل متحد ديدار خواهند کرد.
اين خبرگزاري مدعي شد: همچنين احتمال دارد اولاند تنها مقام بلندپایه غربي باشد که در شصت و هشتمين نشست مجمع عمومي سازمان ملل دست رئيس جمهوري ايران را مي فشارد.
مقدمات ديدار روحاني با اولاند که طرف ايراني برگزاري آن را درخواست کرده است، روز دوشنبه با دقت توسط مسئولان هماهنگ کننده روساي جمهوري ايران و فرانسه در حالي برنامه ريزي است.
منابع فرانسوي مي گويند حسن روحاني در نشست امسال مجمع عمومي سازمان ملل بيشترين توجه را به خود جلب کرده است.
همين منابع معتقدند اين که نشانه هاي گشايش و تلاش رئيس جمهوري جديد ايران در حد حرف و سخن نيست و جنبه واقعي دارد که هنوز بايد مورد بررسي قرار بگيرد.
حتي اگر هم ديپلمات هاي فرانسوي مطمئن باشند که نمي توان همه مسائل را در مدت 45 دقيقه حل و فصل کرد،‌ تصميم آنها اين است که آمادگي ايران را بسنجند.
اطرافيان فرانسوا اولاند گفته اند: «ما آماده ايم گفتگو با ايران را آغاز کنيم اما واقعيت اين است که مشکل بزرگ ما با تهران، پيگيري برنامه هسته اي اين کشور است.»
منابع فرانسوي همچنين اعلام کردند فرانسه درخواستي در سطح بالا از تهران خواهد داشت و با چنين شروطي احتمال دارد پاريس تحريم هاي بين المللي عليه تهران را لغو نمايد.‌ اولاند و روحاني درباره ثبات لبنان نيز مذاکره خواهند کرد. افغانستان که قرار است نيروهاي آمريکايي تا اواخر سال 2014 از آنجا خارج شوند، از دیگر مواردي است که اولاند و روحاني درباره آن گفتگو خواهند کرد.
اطرافيان فرانسوا اولاند گفته اند وي در تريبون سازمان ملل به صورت علني درباره پرونده هسته اي ايران صحبت خواهد کرد اما اولاند احتمال دارد به ويژه موضوع سوريه را نيز مطرح نمايد.
رئيس جمهوري فرانسه احتمال دارد صدور قطعنامه توسط شوراي امنيت سازمان ملل را درباره خلع سلاح زرادخانه شيميايي رژيم بشار اسد خواستار شود،‌ قطعنامه اي که تا حد امکان الزام آور باشد.
فرانسوا اولاند از چهارشنبه پيش گفته بود، قصد ندارد به صدور قطعنامه اي رضايت بدهد که اهدافش نامشخص باشد.