در آستانه‌ی سفر رئیس جمهور و هیئت عالی جمهوری اسلامی ایران به نیویورک و در سالگرد «اقدامات نابجا»ی صورت گرفته در سفر سال گذشته و با هدف تبیین شرایط نمایندگی در شأن ملت ایران، کنفر​انس خبری «راه و چاه» با حضور صاحب نظران پیرامون بایدها و نبایدهای سفر نیویورک و هشدار نسبت به اصرار بر اقدامات نابجا با حضور دکتر سعید زیباکلام، حمید رسایی، محمدعلی رامین و محمدحسن آصفری و خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی به همت کمیته صیانت از منافع ایران در محل کافه مطبوعات برگزار گردید.

در ادامه مشروح سخنان صاحبنظران در نشست «راه و چاه» آمده است:

زیباکلام: بزودی با توافق‌نامه‌ای برنامه هسته‌ای ایران به حداقل خواهد رسید و به مرور زمان از بین خواهد رفت

دکتر سعید زیباکلام عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و رئیس اسبق اداره سازمان‌های بین المللی وزارت خارجه از کارشناسان نشست «راه و چاه» بود که در این نشست به بیان دیدگاه های خود درباره سیاست خارجی دولت یازدهم در مدت اخیر و در آستانه سفر رئیس جمهور به نیویورک پرداخت. در ادامه به مشروح سخنان وی در این نشست می‌پردازیم.

باید منتظر کرنش‌های بیشتر تیم دیپلماسی ایران باشیم

به گزارش «یک بیست» دکتر سعید زیباکلام عضو هیأت علمی دانشگاه تهران و رئیس اسبق اداره سازمان‌های بین المللی وزارت خارجه در صحبت ابتدایی خود در نشست خبری «راه و چاه» درباره ادامه روند پرونده هسته ای گفت: «با توجه به شرایط ایجاد شده در مذاکرات برنامه غنی‌سازی ایران کاملا در اختیار آمریکایی‌ها قرار گرفته است.نهایتاً توافقی حاصل خواهد شد، خواه در نیویورک باشد یا وین یا جای دیگری. اما این توافق نانوشته‌های مهمی خواهد داشت که آن است که مهم است نه خود متن توافق. امروز وندی شرمن به صراحت می‌گوید برنامه‌ی هسته‌ای شما قابل قبول نیست. یعنی ۲۰ درصد که هیچ، حتی ۵ درصد هم از لحاظ میزان، محل نگهداری و… باید با مذاکره و توافق انجام شود. یعنی تنها یک برنامه‌ی نمایشی دکوری یا تحقیقاتی را برای ما می‌خواهند. به اعتقاد من باید منتظر کرنش‌ها و توجیه بیش‌تر اقدامات آمریکا توسط تیم دیپلماسی ایران باشیم. به اعتقاد من برنامه هسته‌ای ایران در توافق‌نامه نهایی جامع به حداقل ظرفیت خود کاهش و نهایتا از بین خواهد رفت»

نه تنها ساختمان تحریم فرونپاشیده بلکه حق هسته‌ای ما نیز به رسمیت شناخته نشده است

عضو هیات علمی دانشگاه تهران در ادامه در مورد لغو تحریم ها نیز گفت: «سیاست خارجی دولت تدبیر و امید به کجا می‌رود؟ این سوال مبنایی و مهم اگر درست پاسخ داده شود خیلی از بحث‌های ما حل می‌شود و دیگر انتظار نخواهیم داشت احراز حقوق ملت ایران صورت گیرد. از ابتدای امر وعده فروپاشی کامل تحریم‌ها داده می‌شد و این موضوع با بهبود معیشت مردم ایران پیوند داده شده بود. از آغاز روند این بنا کج نهاده شد و این بنای کج این جریان را به دنبال خود داشت و ما شاهد واکنش‌های آمریکا و کوتاه آمدن مسئولان خارجی بودیم. بعد از توافق ژنو، پای‌کوبی و دست‌افشانی انجام شد که تحریم‌ها فرو ریخت و حق غنی‌سازی ایران به رسمیت شناخته شد. در حالی که با کمی دقت در توافق، مشخص می شود نه تنها ساختمان هیچ تحریم شورای امنیت، اروپا و آمریکا فرو نریخته است، بلکه توافق تنها از تحریم‌های جدید مرتبط با هسته‌ای می‌تواند جلوگیری کند. اما همین طور تحریم‌ها به صورت منظم و چند هفته یک بار افزایش یافت. نه تنها ساختمان تحریم فرونپاشیده بلکه حق هسته‌ای ما نیز به رسمیت شناخته نشده است.»

در صورت ادامه‌ی سازش جریانات بی پشت و پناه مردمی به میدان خواهند آمد و مجلس را به حرکت در خواهند آورد

رئیس اسبق سازمان‌های بین المللی وزارت خارجه در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا در مورد اینکه آیا جریان اصولگرایی ظرفیت پیگیری طرح عدم کفایت مطرح شده از سوی کمیته صیانت را دارد نیز گفت: «اگر روند عقب نشینی از آرمان‌های انقلاب ادامه پیدا کند خیلی لازم نیست اصول‌گرایان مجلس که در این مدت هم کاری نکرده‌اند، کاری بکنند. این مردم هستد که وارد خواهند شد، همان‌هایی که شهید داده‌اند. آن‌ها نمایندگان اصول‌گرا و غیر اصول‌گرا را به حرکت در خواهند آورد. من نگران آمدن یا نیامدن اصول‌گرایان مجلس به میدان نیستم. به نظر من جریانات بی پشت و پناه مردمی بدون حزب و جناح به میدان خواهند آمد و این را از مجلس مطالبه خواهند کرد. اگر این جریان سازش کننده ادامه یابد، این مسئله شکل خواهد گرفت. امثال کمیته‌ی صیانت می‌توانند نهایتاً به عنوان یک کاتالیزور عمل کنند.» زیباکلام تصریح کرد: «اصولگرایی از ابتدا هم یک جریان جدی و عمیق نبوده است. اصولگرایی باید تعریف و مشخص بشود. اصول‌گرایی جریان ریشه‌داری نیست، یک جریان کلی به وجود آمد که اصول‌گرایی نام گرفت. اگر جریان اصول‌گرایی می‌خواهد مفاد محصل قویمی داشته باشد، باید ممیزات مبنایی خود را مشخص و اعلام کند. امروز ما در این جریان با یک هرج و مرج روبرو هستیم.»

با توافق‌نامه‌ای به زودی برنامه هسته‌ای ایران به حداقل خواهد رسید و به مرور زمان از بین خواهد رفت

این استاد دانشگاه در واکنش به همکاری ایران و آمریکا در موضوع داعش نیز گفت: «اینکه امروز، در این شرایط، صحبت هایی در رابطه با دوستی و همکاری با آمریکا زده می شود قابل توجه است. ما باید نسبت به این مساله و ادعاهایی مبنی بر اینکه باید با امریکا در مورد داعش همکاری کنیم و رابطه در حال بهبود است، هوشیار باشیم و بدانیم که باید نگران برنامه هسته‌ای باشیم چرا که با توافق‌نامه‌ای به زودی برنامه هسته‌ای ایران به حداقل خواهد رسید و به مرور زمان از بین خواهد رفت.»

این ملاقات برخلاف آرمان انقلاب و خواسته های رهبری است و نشان می دهد دولت راه دیگری را می رود

استاد برجسته فلسفه در پاسخ به سوالی در مورد دیدار حسن روحانی با اوباما نیز گفت: «آنچه که در این بحث مهم است این است که چنین اتفاقاتی با توجه به عملکرد سیاست خارجه دولت به منزله عقب نشینی کردن مکرر و منظم برداشت می شود. ر چنین شرایطی جا دارد مجلس، تشکل های مردمی پا به میدان بگذارند. چون این ملاقات پی‌آمدهای بدی برای کشور خواهد داشت. این ملاقات برخلاف آرمان انقلاب و خواسته های رهبری است و نشان می دهد دولت راه دیگری را می رود»

 برای اینکه بدانیم از رکود عبور کرده ایم از عامه مردم سئوال بپرسید!

زیباکلام در پاسخ به سوالی درباره‌ی ادعای خروج کشور از وضعیت رکود اقتصادی نیز گفت: «من در حوزه‌ی اقتصادی تخصصی ندارم اما توصیه می‌کنم برای اینکه بدانیم از رکود عبور کرده ایم از عامه مردم سئوال بپرسید که وضعیت کار شما چگونه است، مطمئنا بهترین پاسخ را می گیریم. عباراتی مثل عبور از رکود غیر تخصصی است. آمار و ارقام قابلیت استناد دارد.»

این چه مجلس ضعیفی است که یکسال است برای حضور یک نفر در تیم درخواست می‌کند و جواب نمی‌گیرد

زیباکلام در انتقاد از کمیسیون امنیت ملی مجلس مبنی درخواست آنان برای حضور یک نفر از اعضای کمیسیون در روند مذاکرات هسته‌ای تصریح کرد: «این چه مجلس ضعیفی است که درخواست می‌کند از حقوق‌دان روحانی که یک نفر از ما را راه بدهید به تیم؟! یک سال است خواهش می‌کنید و جوابی نگرفته‌اید؟! من معترضم که چرا باید تحمل شود که یک سال درخواست -که خود نفس درخواست هم تأسف‌آور است- شود برای حضور یک نفر! بروید ببینید کنگره آمریکا چطور بر مذاکرات تسلط دارد. چرا مجلس ما اطلاع هم ندارد؟»

آصفری: نه برای مردم دل سوزانده‌اند نه منافع ملی را می‌فهمند / مجلس جلوی عمل خلاف خواهد ایستاد

محمد حسن آصفری نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی، عضو کمیسیون امنیت ملی و عضو کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی از کارشناسان نشست «راه و چاه» بود که در این نشست به بیان دیدگاه های خود درباره سیاست خارجی دولت یازدهم در مدت اخیر و در آستانه سفر رئیس جمهور به نیویورک پرداخت. در ادامه به مشروح سخنان وی در این نشست می‌پردازیم.

رئیس جمهور از این فرصت برای برای استیضاح دبیر کل سازمان ملل استفاده کند

آصفری در پاسخ به سوالی در مورد سفر رئیس جمهور به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: «این فرصت بسیار خوبی برای رئیس جمهور است که سازمان ملل و رئیس آن را استیضاح کند. چرا که بان کی مون دنبال احقاق حقوق کشورها نیست. چرا سازمان ملل نسبت به جنایاتی که در میانمار، بحرین، سوریه، عراق و جاهای دیگر انجام می‌شود، بسیار با تأخیر و با موضع ضعیف، موضع‌گیری می‌کند؟ سازمان ملل باید جایگاه بی‌طرفی خود را به کشورها نشان دهد و اثبات کند.

وی ادامه داد: «متأسفانه ساختار سازمان ملل، در راستای اهداف استکباری است. برخورد آمریکا با سازمان ملل، الان به این شکل شده که آمریکا به سازمان ملل مأموریت می‌دهد که در کشورها به خصوص کشورهایی که بیداری اسلامی در آن‌ها شکل گرفته، فلان گزارش را تهیه کند. جنایاتی که با مجوز آمریکایی‌ها در اقصی نقاط جهان شکل می‌گیرد، و نیز جنایاتی که به صورت نژادپرستانه در خود آمریکا انجام می‌شود، سازمان ملل نسبت به همه آن‌ها سکوت پیشه کرده».

آمریکا پشت پرده داعش/ اگر صادق هستند جلوی ارسال پول و تجهیزات را بگیرند

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در مورد مسئله داعش نیز گفت: «سه سال پیش هم آمریکا تور گردشگری را در جهان راه انداخت و کمک جمع‌آوری کرد برای تجهیز النصره که جلوی دولت و ملت سوریه ایستاده بود. آن زمان هم دنبال شکل‌گیری ائتلافی جهانی برای از بین بردن سوریه بود. الان با هدفی ظاهراً کاملاً متضاد، برای مقابله با داعش همین کار را می‌کند»

وی در ادامه افزود: « اعتقاد دارم پشت پرده‌ی داعش، خود آمریکا است. چون نتوانستند برای مقابله با حکومت سوریه اجماع جهانی شکل دهند، داعش را به سمت عراق گسیل داشتند. همین کشورهایی که به ظاهر در مقابل داعش ایستاده‌اند، کمک‌های خود را به داعش می‌رسانند. اگر صادق هستند جلوی ارسال نیرو، پول و تجهیزات را به داعش بگیرند.»

زیر بار غنی‌سازی دکوری نمی‌رویم؛ این خط قرمز ماست

عضو کمیسیون امنیت ملی در پاسخ سؤال خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان درباره گمانه‌زنی‌های مطرح شده اخیر از سوی رسانه‌های بیگانه در رابطه با احتمال پذیرش وجود ۱۹ هزار سانتریفیوژ ولی با قطع رابطه آبشارها از سوی امریکا جهت حفظ ظاهر گفت: «سانتیفیوژها به صورت آبشارهایی عمل می‌کنند که اتصال این آبشارهاست که می‌تواند غلظت غنی‌سازی را به میزانی که مورد نیاز ماست برساند. البته این مسأله به صورت شفافی در بیانات مسئولین خودمان نیامده است و تنها از سوی رسانه‌ها مطرح شده است. مقام معظم رهبری موضوع ۱۹۰ هزار سو را مطرح کرده‌اند و تنها همین برای ما مهم است. »

یک سال مذاکره چه مشکلی از ما حل کرد؟ / مجلس جلوی عمل خلاف خواهد ایستاد

عضو کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود در پاسخ سؤال خبرنگار روزنامه اعتماد که درباره چرایی آنچه وی سکوت به اصطلاح دلواپسان درباره خطاهای دولت گذشته نامید پرسش کرده بود جواب داد: «اصول‌گرایی قائم به شخص نیست. یعنی نمی‌گوییم چون آقای احمدی نژاد اصول‌گراست در مقابل حرکات ناشایستش سکوت کنیم، اما کس دیگری اگر همان کارها را کرد، اعتراض کنیم. حرکات بد دیروز احمدی نژاد در مسائل داخلی و مرتبط با جریان انحرافی بود، و حرکات بد روحانی در مسائل خارجی و ما به هر دو در موقع خودش اعتراض‌هایمان را کرده‌ایم.»

وی ادامه داد: «یک سال است مذاکرات مستقیم دارد انجام می‌شود. چه مشکلی از ما حل شده است؟ مکالمه‌ی تلفنی روحانی با اوباما در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا بر خلاف نص صریح قانون نماینده‌ی ایران در سازمان ملل را که باید برای خودشان و خانواده‌شان ویزا صادر کند، این کار را نکرد. تحریم‌های جدید تصویب شد. چه تغییری را در رفتار آمریکایی‌ها دیده‌ایم که الان برویم سراغ مذاکره‌ی مستقیم دوجانبه؟ اعتقاد داریم آمریکا هیچ چیزی در ذهنش به جز براندازی ایران ندارد. نه مشکل با هسته‌ای دارد، نه حقوق بشر، نه موشکی، نه … بلکه با اصل نظام ما مشکل دارد.»

وی همچنین درباره برخورد مجلس با اقدام خلاف احتمالی رئیس جمهور بیان داشت: «مقام معظم رهبری به صراحت گفته‌اند که مذاکره تا سطح وزیر خارجه بوده است. روحانی نمی‌تواند بگوید که ممکن است مذاکره‌ی دوجانبه داشته باشیم. مجلس جلوی هر کسی که خلاف مقام معظم رهبری رفتار کند، می‌ایستد. چه احمدی نژاد باشد و چه روحانی.»

به مجلس هیچ گزارش روشنی از روند مذاکرات داده نمی‌شود / اسم توافق را اقدام مشترک گذاشته‌اند که مجلس را دور بزنند

در ادامه یکی از خبرنگاران از عضو کمیته دفاعی مجلس شورای اسلامی پرسید: « اخیراً شنیده می‌شود که همه‌ی نیروهای داخل و خارج باید علیه داعش به کار گرفته شود. این در حالی بوده که قبلاً مسئله‌ی هسته‌ای چارچوب مذاکره بوده است.» و در سؤال دومش ادامه داد: «آیا گزارشی از روند مسئله‌ی هسته‌ای ارائه شده است یا نه؟»

آصفری در پاسخ به این پرسش گفت: «به هیچ عنوان اجازه‌ای به تیم مذاکره کننده برای مذاکره حول مسائلی غیر از مسئله‌ی هسته‌ای داده نشده است»

او درباره میزان اطلاع مجلس از مذاکرات فی‌مابین اظهار داشت: « متأسفانه اگر شما اطلاعی از نشست و برخاست آقایان داشته باشید، ما هم که در کمیسیون امنیت هستیم داریم! هر بار این‌ها می‌روند و مذاکره می‌کنند، تنها گزارشی که این‌ها به ما می‌دهند، همان اخباری است که در صدا و سیما ارائه می‌شود! ما گفته‌ایم که یک نفر از مجلس در تیم حاضر شود، اما تا کنون نپذیرفته‌اند. ظریف ادعا کرده که پذیرفته، اما روحانی نپذیرفته است.»

وی ادامه داد: «اسم توافق را برنامه‌ی اقدام مشترک گذاشته‌اند تا مجلس را دور بزنند. مطالبه‌ی ما این است که همه‌ی مذاکرات، حتی مذاکرات غیر رسمی در اختیار مجلس قرار داده شود، اما تا کنون این مطالبه پاسخ داده نشده است.»

منتقدان را بی‌سواد می‌نامند ولی نه برای مردم دل‌سوزانده‌اند نه از منافع ملی خبر دارند

در ادامه دکتر سعید زیباکلام رو به آقای آصفری کرده و پرسشی را از وی مطرح کرده و گفت: «آقای ظریف همین چند روز پیش گفت که در مورد داعش هم مذاکره کرده‌ایم! این چه مجلس ضعیفی است که باید تقاضا کند از حقوق‌دان روحانی که یک نفر از ما را راه بدهید به تیم؟! من معترضم که چرا باید تحمل شود که یک سال درخواست -که خود نفس درخواست هم تأسف‌آور است- شود برای حضور یک نفر! و دولت این چنین مجلس را و شأن او را زیر سؤال ببرد؟»

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی نیز در پاسخ گفت: «جانا سخن از زبان ما می‌گویی! متأسفانه تا زمانی که منافع ملی در کشور ما تعریف متفاوتی داشته باشد و منیت وجود داشته باشد، این مشکلات باقی خواهد بود. در همین بحث دلواپسی سؤالی را از تیم داشتیم (از ظریف یا عراقچی). گفتیم این تجمعات و اعتراضات دانش‌جویان و شخصیت‌های مختلف، چه بازتابی را در میز مذاکرات دارد؟ آن‌ها گفتند که ما از این‌ها استفاده می‌کنیم و می‌گوییم اگر ما بخواهیم فلان امتیاز را بدهیم، گروه‌هایی از مردم مخالفت می‌کنند. شما فکر می‌کنید بین نمایندگان و دولت آمریکا اختلافی هست؟ نه. آن‌ها این بازی را اجرا می‌کنند تا امتیاز بیش‌تری از ما بگیرند. اما وقتی ما این کار را می‌کنیم، با انگ‌هایی مثل بزدلان سیاسی با ما برخورد می‌شود و به جهنم حواله می‌دهند. تا وقتی که این طور باشد، خیلی انتظار نداشته باشید که کاری پیش برود. کسی دنبال این نیست که چوب لای چرخ دولت کند. برخی افراد که در اطراف دولت هستند که از ابتدا تا انتهای تحصیلاتشان را در غرب گذرانده‌اند و سمت مشاورت دارند می‌گویند چرا باید یک لبوفروش درباره مسأله هسته‌ای اظهار نظر کند! در حالی که خودشان نه دل برای منافع مردم سوزانده‌اند و نه اطلاعی دارند که این منافع بر چه پایه‌هایی استوار است.»

وی همچنین در ادامه در پاسخ سؤال خبرنگار ایلنا در رابطه با طرح عدم کفایت رئیس جمهور در صورت دیدار با اوباما بیان داشت: «تا زمانی که آمریکا پاسخ‌گوی جنایات بی‌شماری که علیه ما انجام داده نباشد، هیچ عقل سلیمی رابطه با او را تجویز نمی‌کند.»

جایگاه احیاگر ایران به سادگی بدست نیامده که به سادگی از دست برود / اصرار بیش از حد بر رفع تحریم دشمن را زیاده‌خواه می‌کند

نماینده مردم اراک به عنوان آخرین بخش اظهارات خود در این نشست بیان داشت: «امروز جمهوری اسلامی نقش احیاگر بیداری اسلامی را پیدا کرده. این جایگاه به سادگی به دست نیامده که به سادگی از دست برود. ایستادگی در مقابل استکبار نقطه قوت ماست. دیروز آقای امیرعبداللهیان به کمیسیون امنیت ملی آمد تا پاسخ دهد که چرا با مقامات عربستان سعودی دیدار داشته است؟ در حالی که در بمب‌گذاری سفارت ما در لبنان مشخص شد که عربستان سعودی نقش داشته است. یا در اتفاقی که در همین تهران، یکی از کارمندان سفارت عربستان یکی از فرزندان بسیجی ما را کشت و نیز از حمایت‌های این کشور از جبهه النصره و گروه‌های تروریستی دیگر نمی‌توان چشم‌پوشی کرد. این با سه اصل عزت حکمت و مصلحت جور در نمی‌آید.»

وی ادامه داد: «نباید کاری کنیم که به دشمن نشان دهیم که اصرار [بیش از حد] داریم برای رفع تحریم‌ها. که اگر مطلع شود، سعی می‌کند بیش‌ترین بهره و امتیاز را بگیرد. نکند سایت‌ها و مطبوعات ما عکس رئیس جمهور ما را به گونه‌ای منتشر کنند که برداشت آن‌ها این باشد که ایران علاقمند است در حالی که آن‌ها تغییری نکرده‌اند و گروه‌هایی در ایران علاقمند به ایجاد ارتباط با آن‌ها هستند.»

رسایی: دولت خلاصه شده به وزارت خارجه، وزارت خارجه به ۱+۵، ۱+۵ به آمریکا! / بدون صداوسیما هم مردم را همراه کرده‌ایم

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در نشست «راه و چاه» کمیته صیانت از منافع ایران، به بررسی بایدها و نبایدهای سفر رئیس‌جمهور به نیویورک پرداخت.

تریبون سازمان ملل، فرصتی برای شکستن تحریم رسانه‌ای

حجت‌الاسلام حمید رسایی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ابتدای سخنان خود با بیان اینکه تمام سختی‌های امروز از جمله تحریم‌ها و سختی‌های دیگر در دوران ۸ سال دفاع مقدس نیز وجود داشت بلکه شدیدتر نیز بود، افزود: اما علیرغم همه این‌ها، به دلیل ایستادگی مردم و مسئولین وقت نظام در جنگ سازماندهی شده‌ای که فقط صدام در مقابل ما نبود، در نهایت به پیروزی رسیدیم.

رسایی در ادامه تصریح کرد: تریبون سازمان ملل فرصتی است که در اختیار ما قرار گرفته است تا صدای‌مان را به جهان برسانیم، چراکه یکی از مهم‌ترین تحریم‌ها علیه ما تحریم رسانه‌ای است، که دشمنان ما تلاش می‌کنند واقعیت دیگری از ایران به دنیا معرفی کنند.

وی با بیان اینکه قبل از دوره ریاست جمهوری احمدی‌نژاد از این فرصت به خوبی استفاده نمی‌شد، اما از آن زمان هر ساله از این فرصت استفاده می‌شود و باید هم این اتفاق بیفتد، گفت: این فرصت اگر مدیریت نشود، تبدیل به تهدید می‌شود، کما آنکه مشروطه فرصت بود، اما مدیریت نشد و به تهدید تبدیل شد، یا همان‌طور که دوران دوم خرداد به تعبیر مقام معظم رهبری فرصت بود، اما چون خوب مدیریت نشد به تهدید و به اصلاحات آمریکایی تبدیل شد.

اگر تجربه ۳۵ ساله را در نظر نمی‌گیرید، حداقل تجربه یک سال دولت خود را در نظر بگیرید!

وی افزود: در مقابل، ما مشاهده می‌کنیم که ۸ سال دفاع مقدس تهدید بود، اما به خاطر مدیریت خوب به فرصت تبدیل شد؛ و در سازمان ملل روحانی باید بداند که رئیس‌جمهور اسلامی ایران است و ایران بدون جمهوری اسلامی همان حکومت پهلوی است که با آنان تفاهم داشت.

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه تصریح کرد: هرچه مواضع رئیس‌جمهور و مسئولان نظام به آرمان‌های امام (ره) نزدیک‌تر باشد، با خواسته ملت هماهنگی بیشتری دارد و بهره بیشتری به مردم خواهد رساند.

رسایی در ادامه خطاب به روحانی گفت: اگر شما تجربه ۳۵ ساله را در نظر نمی‌گیرید، حداقل تجربه یک سال دولت خود را و تجربه تماس تلفنی با شیطان را در نظر بگیرید.

ذات جمهوری اسلامی تحقیر آمریکاست / روحانی نگران تحقیر آمریکا نباشد!

وی در همین رابطه توضیح داد: رئیس‌جمهور در جمع نمایندگان به ما گفت که من دیدم از اینکه جواب درخواست‌های اوباما را برای ملاقات نمی‌دهم، وی تحقیر می‌شود، و چون تصمیم گرفتم اوباما بیشتر تحقیر نشود، مکالمه تلفنی را انجام دادم.

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما باید بدانیم که ذات جمهوری اسلامی، تحقیر آمریکاست. به جای این که روحانی نگران تحقیر آمریکا باشد، باید نگران تحقیر دولت جمهوری اسلامی باشد، چراکه هرکه به آمریکا چراغ سبز نشان دهد، تحقیر و ضعیف می‌شود، البته ملت ایران به دلیل ایستادگی بر مواضع خود تحقیر نخواهد شد.

اعتدال یعنی رحما بینهم و اشداء علی الکفار؛ آقایا روحانی! معتدل باشید!

این نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود گفت: فرکانس سخنان روحانی نباید براساس مواضع گروه‌ها و احزاب مختلف باشد، بلکه باید براساس مواضع امام(ره) و مقام معظم رهبری باشد. و ما در یک سال گذشته شاهد این هستیم که مواضع رهبری نسبت به آمریکا شدیدتر شده است. این بار ما توقع داریم که دل روحانی برای شیطان نسوزد، چراکه دل آنان برای ما نمی‌سوزد.

مدیر مسئول هفته نامه ۹دی در مورد اعتدال و خطاب به حسن روحانی نیز گفت: «مقام معظم رهبری گفتند من از رئیس جمهور می‌خواهم که اعتدال را تعریف کند و خود ایشان گفتند که اعتدال یعنی اشداء علی الکفار و رحماء بینهم. ولایت فقیه اعتدال را تأیید می‌کند، اما آن را تعریف هم می‌کند. بر اساس همان تعریف رهبری -که دو بار بر تخت بیمارستان ایشان را عیادت کردید و همان جا گفتید که نقطه اتکا ولایت فقیه است-، معتدل باشید. یعنی سفرتان را با اعوذ بالله من الشیطان الرجیم آغاز کنید و با آن به پایان برسانید».

چرا هنوز منتظرید روحانی با شیطانی دیدار کند؟

در ادامه این نشست، خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی سوال‌های خود را مطرح کردند.

رسایی در پاسخ به سوال خبرنگار روزنامه اعتماد درمورد اینکه جریان دلواپسی بعد از روی کار آمدن روحانی انتقادهای زیادی داشت، ولی در قبال رفتارهای احمدی‌نژاد با توجه به جریان مشایی و خانه‌نشینی‌اش هیچ مخالفتی نشد، گفت: «در ابتدا باید بگویم مطالبه‌ی ما از رسانه‌هایی مثل اعتماد که بعد از مشاهده‌ی اتفاقات یک سال بعد از مکالمه با شیطان، هنوز می‌خواهند این رفتار ادامه یابد این است که چرا هنوز منتظرید روحانی با شیطانی دیدار کند؟».

اشتباهات روحانی با اشتباهات احمدی نژاد قابل مقایسه نیست

وی در ادامه افزود: «اکنون جریان دلواپسی، اعضای جدید هم پیدا کرده است، از جمله آقای ظریف که گفت به نگران‌ها حق می‌دهم. چون آمریکا قابل اعتماد نیست. امیدواریم به تدریج شما را هم در این جریان ببینیم که این قدر به آمریکا خوش‌بین نباشید. نکته دیگر این است که این جریان در آن زمان هم وظیفه‌ی خودش را انجام داد، اما اشتباهات آقای روحانی با اشتباهات احمدی نژاد قابل مقایسه نیست. مثلاً احمدی نژاد به اوباما در دو سال آخر نامه نوشت که کار غلطی بود. اما او در این نامه قربان‌صدقه آمریکا نرفت. نگفت که اوباما باهوش و مودب است. از او مطالبه کرده بود. با این حال باز هم ما با این نامه مخالفت کردیم. اعتراض ما این بود که این کارها فایده ندارد. نطق‌های ما در مجلس، نشریه‌ی ۹دی و… مؤید حرکات ما در قبال اشتباهات احمدی نژاد است. در این دوره اشتباهات ناشی از خوش‌بینی مفرط است، اما در آن دوره حرکات تاکتیکی بود».

سابقه ما روشن است، انگار ندیده‌اید!

این نماینده مجلس تصریح کرد: مخالفت‌ها و انتقادات ما از احمدی‌نژاد در هفته‌نامه ۹ دی و رسانه‌های دیگر قابل مشاهده است و ما نسبت به خانه‌نشینی احمدی‌نژاد و دیگر مسائل اشتباهات دولت وی تذکر دادیم. سابقه‌ی ما روشن است، انگار ندیده‌اید! همه‌ی اعتراض ما به احمدی نژاد این بود که آقای احمدی نژاد چرا در دو سال آخر شبیه کسانی شده است که شما از آن‌ها حمایت می‌کنید و همان حرف‌ها را تکرار می‌کند!

مدیرمسئول هفته‌نامه ۹دی گفت: امروز هم اگر روحانی بر اساس فرمایشات رهبری موضع‌گیری کند، از او حمایت می‌کنیم. اما اگر غیر از این باشد و ما مخالفت نکنیم، باید تعجب کرد.

دانشگاه داشته باشید، اما بدون دانشجو!

در ادامه این نشست، خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان پیشنهاد جدید آمریکا مبنی بر حفظ دستگاه های سانتریفیوژ، اما به صورت غیرفعال، یعنی با قطع لوله‌های اتصال دهنده‌ی سانتریفیوژها را مورد سوال قرار داد. رسایی در این باره گفت: این پیشنهاد مثل این می‌ماند که به ما بگویند شما دانشگاه داشته باشید، و در آن میز و کلاس و آزمایشگاه باشد، ولی در آن دانشجو وجود نداشته باشد!

امروز سانتریفیوژها که نمی‌چرخند، کارخانه‌ها هم در حال تعطیل شدند هستند!

رسایی در ادامه تصریح کرد: روحانی در گذشته می‌گفت اگر من بیایم هم سانتریفیوژها می‌چرخد و هم کارخانه‌ها می‌چرخند. حال سؤال ما این است که چرا وی به شعارهای خود پایبند نیست. امروز هم سانتریفیوژها نمی‌چرخند و هم کارخانه‌ها در حال تعطیل شدن هستند.

وی خاطرنشان کرد: موضوع هسته‌ای امروز نماد استقلال است. اگر سانتریفیوژها بچرخند، کارخانه‌ها هم می‌چرخد؛ چون سانتریفیوژها نماد استقلال هستند و دشمن نمی‌خواهد ما استقلال داشته باشیم.

اگرروحانی می‌گفت که مسکن مهر و یارانه‌ها را ادامه نمی‌دهد، رئیس‌جمهور نمی‌شد

نماینده مردم تهران در مجلس درباره این سخن خبرنگار لس‌آنجلس تایمز در جلسه که رأی مردم به روحانی را برای حل مشکلات اقتصادی از طریق سیاست خارجی دانسته بود، تأکید کرد: این فرض صحیحی نیست. اگر روحانی نگفته بود که مسکن مهر، یارانه‌ها و… را ادامه می‌دهم، رئیس‌جمهور نمی‌شد، زیرا کسی به خاطر کرنش کردن به کسی رأی نمی‌دهد. اعتقاد ما این است که عده‌ای در اطراف روحانی هستند که می‌خواهند نرمش قهرمانانه را تبدیل به کرنش در مقابل آمریکا کنند. نرمش، یک روش است، اما کرنش یک ایدئولوژی است.

وی در رابطه با این سؤال خبرنگار لس‌آنجلس تایمز که‌ از صحبت‌های شما برداشت می‌شود که روحانی خلاف آرمان‌های انقلاب قدم برمی‌دارد، با توجه به آن آیا شورای نگهبان در انتخابات بعدی ریاست‌جمهوری امکان دارد که روحانی را رد صلاحیت کند،‌ گفت: اگر روحانی در مسیر رهبری و قانون اساسی حرکت کند، دلیلی ندارد شورای نگهبان او را رد صلاحیت کند. ولی مردم ممکن است سه سال دیگر به او اعتماد نکنند. چون می‌گویند یارانه‌ها و مسکن مهر را که برداشتی، آمریکا را هم که این قدر اعتماد کردی، بدتر شد برای ما. بنا بر این ممکن است به او رأی ندهند.

گوش آقای روحانی به حرف «عده‌ای» نباشد!

رسایی در جمع‌بندی پاسخ خود به این سوال، با ابراز امیدواری نسبت به این‌که رئیس‌جمهور با توجه به تجربه‌ی یک سال اخیر، رویه خود را اصلاح کند، به ذکر مثالی گفت: آقای روحانی می‌گوید من نمی‌خواستم مذاکره‌ی تلفنی کنم، اما عده‌ای گفتند صحبت کن. ما می‌گوییم گوش روحانی به حرف مردم باشد نه به حرف این عده‌ای.

با وجود سانسور صدا و سیما هم مردم همراه شده‌اند

در ادامه این برنامه، خبرنگار ایسنا با اشاره به مطرح شدن طرح عدم کفایت از رئیس جمهور در صورت دیدار با اوباما، پرسید آیا جریان سیاسی اصولگرا ظرفیت لازم برای پیگیری چنین ادعایی را دارند. رسایی در جواب با اشاره این اینکه الان قائل به این نیستیم که کار به آن جا رسیده باشد، گفت: این که پرسیدید که چه قدر ظرفیت دارید، یادآوری می‌کنم که ۴۹،۳ درصد مردم قبول نکرده‌اند که به روحانی رأی بدهند. خیلی از آن ۵۰،۷ که رأی داده‌اند هم بعد از منفجر کردن یارانه و مسکن مهر ریزش کرده‌اند، اما با این حال ملاک ما این حرف‌ها نیست. ملاک برای ما این است که روحانی رئیس‌جمهور کشور است و سه سال دیگر وقت دارد و تلاش ما این است که در این مدت دولت به وعده‌های خود عمل کند.

رسایی در ادامه با اشاره به این‌که فشار دولت به صداوسیما برای تریبون ندادن به منتقدین دولت در رسانه ملی، برای تضعیف نشدن دولت، معنای واضحی دارد، گفت:‌ علیرغم اینکه صدا و سیما به ما تریبون نمی‌دهد، ما در این مدت با استفاده از چند ابزار و رسانه از حقوق ملت دفاع کرده‌ایم و همین جریان غیر صدا و سیما پیام ما را رسانده است. خود من تا الان حدود ۲۵۰ جلسه سخن‌رانی کرده‌ام و اساتید دیگر هم مشغول هستند. همین سخن‌رانی‌ها بدون استفاده از ابزار صداوسیما توانسته مردم را با خود همراه کند. اگر به این‌ها اجازه داده شود که از رسانه استفاده کنند که قدرتش بسیار بیشتر خواهد شد.

شاهد فعل و انفعال اقتصادی نیستیم که تورم معنا داشته باشد!

خبرنگار ایسنا با اشاره به اشاره به صحبت‌های رسایی مبنی بر بدتر شدن وضعیت کشور طی یک سال گذشته، گفت: رئیس جمهور صحبت‌هایی کرده‌اند راجع به بهبود اوضاع اقتصادی. با توجه به این که شما نماینده‌ی مجلس هستید، مستدل بفرمایید که آیا این اظهارات اشتباه است.

رسایی در جواب گفت: این‌که وضعیت اقتصادی بدتر شده را با استناد به این سخن رئیس‌جمهور می‌گویم که شاخص، بانک مرکزی، یا مرکز آمار نیست و شاخص، جیب مردم است! جیب مردم حکایت از گران شدن مواد غذایی دارد. امروز تورم کنترل شده، ولی با چه ابزاری؟ وقتی هیچ اتفاقی در اقتصاد رخ ندهد و رکود باشد، طبیعی است که تورم هم وجود نداشته باشد. تورم سایه‌ی یک فعل و انفعال اقتصادی است. وقتی فعل و انفعالی وجود ندارد، تورم معنا ندارد. همان طور که وقتی جسمی نباشد، سایه‌ای وجود نخواهد داشت.

دولت خلاصه شده به وزارت خارجه!

وی ادامه داد:‌ وقتی همه دولت به وزارت خارجه و وزارت خارجه به ۱+۵ و ۱+۵ هم به آمریکا و اوبامای باهوش و مؤدب خلاصه شده، طبیعتاً تحریم‌ها و فشارها بیش‌تر و اوضاع بدتر خواهد شد.

این نماینده مجلس در ادامه گفت:‌ نه بانک مرکزی حاضر است اعلام کند از تورم عبور کرده‌ایم، نه مرکز آمار. زیرا پذیرفتن این حرف برای مردم سخت است.

تا وقتی لاریجانی نخواهد، باقی نمایندگان کاری نمی‌توانند بکنند

وی در رابطه با این سؤال که چرا نمایندگان مجلس در رابطه با عملکرد وزارت خارجه هیچ اقدام جدی‌ای نشان نمی‌دهند، گفت: این طور نیست که نمایندگان مجلس هر اتفاقی را که بخواهند، در مجلس رخ دهد. بعضی از مسائل باید توسط رئیس مجلس انجام شود،‌ مثلاً ما اگر بخواهیم استیضاح یا طرح سؤال کنیم، تا وقتی که آقای لاریجانی اعلام وصول نکند، هیچ اتفاقی نمی‌افتد. ما هم این انتقاد را به مجلس داریم. اما کاری نمی‌توانیم بکنیم. ضمن این‌که ما باید صبر کنیم و فرصت بدهیم تا آخرین تیر از کمان جریان جبهه سازش رها شود. و بی‌فایده بودن این تلاش‌ها برای یک بخشی از ملت که اعتقاد دارند که بیایید مذاکره کنیم تا مشکل حل شود، مشخص گردد.

روحانی با اوباما دیدار نمی‌کند،  چون مرد عاقلی است

در ادامه خبرنگار ایلنا از واکنش مجلس به دیدار رئیس‌جمهور با اوباما پرسید و این‌که آیا به آنچه در بیانیه کمیته صیانت آمده است می‌خواهید عمل کنید. رسایی گفت: یک تشکل دانشجویی بر اساس ظرفیت‌های قانون اساسی درخواستی را از مجلس داشته و مجلس بر اساس اتفاقاتی که رخ می‌دهد، تصمیم می‌گیرد. البته به اعتقاد من روحانی با اوباما دیدار نمی‌کند، زیرا مرد عاقلی است؛ و همان طور که رهبری می‌فرمایند مذاکره با آمریکا عقلانی نیست و کدام عاقلی است که به دنبال کار بی‌منفعت برود.

مذاکره‌کنندگان دوره قبل نه دنبال محرمانه بودن بودند و نه دشمنان را خوشحال می‌کردند

رسایی در ادامه در پاسخ به سؤال یکی از خبرنگاران که پرسیده بود آیا شما در دولت قبل هم برای ارائه‌ی گزارش تیم مذاکره‌کننده پرونده هسته‌ای به مجلس درخواست کرده بودید، گفت: در دوره قبل، پرونده مذاکرات در شورای عالی امنیت ملی بود، اما امروز در وزارت خارجه است که زیر نظر هیچ کسی عمل نمی‌کند به جز روحانی، و این موضوع باعث نگرانی ما شده است.

وی خاطرنشان کرد: در دوره قبل هیچ کس نمی‌گفت که مذاکرات محرمانه است و جلیلی می‌خواست که مذاکرات در مقابل دوربین‌های رسانه‌های جهان برگزار شود. در دوره قبل ما هیچ وقت ندیدم که دشمنان خونی ملت ایران بعد از مذاکرات شادی و خوشحالی کنند، ولی اکنون خوشحالی آنها را می‌بینیم، و نگران می‌شویم.

دستور نظرسنجی‌ای که فراموش شد

وی در خاتمه در پاسخ به سؤال یکی دیگر از خبرنگاران اظهار داشت: سال گذشته بعد از اعتراضات کمیته صیانت و دیگران، آقای روحانی دستور دادند که در رابطه با مذاکره ایران با آمریکا و تلفنی که روحانی با اوباما داشت، نظرسنجی شود، اما با وجود اینکه یک سال گذشته، هنوز نظرسنجی نشده یا اینکه اگر نظرسنجی هم شده است، نتیجه آن را اعلام نکرده‌اند. آن ادعا برای جواب ما مطرح شده بود. فکر می‌کنم اگر چنین نظرسنجی‌هایی و نتایج مطلوب‌شان وجود داشت، رسانه‌هایی مانند شرق که عکس اوباما را بزرگ چاپ می‌کنند، این را در بوق و کرنا می‌کردند، و در سر ما می‌زدند.

رامین: هولوکاست را تأیید کردند تا اذن ورود به مذاکرات را از آمریکا دریافت کنند / مردم برای پاسخ به اشتباهات احتمالی منتظر مجلس و نهادهای دیگر نخواهند ماند

یکی از میهمانان این نشست، دکتر محمد علی رامین دبیر کل بنیاد جهانی هولوکاست و رئیس مؤسسه‌ی امامت عدل بود که پس از ارائه‌ی سخنان کوتاهی، به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ گفت.

رامین: مسئله‌ی آمریکا، تعداد و حجم سانتریفیوژ نیست

دکتر رامین، سخنانش را با تبریک فرا رسیدن سال‌گرد آغاز دفاع مقدس و یادآوری مقاومت ۸ ساله‌ی ملت ایران آغاز کرد و گفت: «کم‌تر ملتی است که در انزوای واقعی و تحریم شدید، ۸ سال مقاومت ملی را برای اعتلای هویت خودش انجام دهد. اولین نتیجه‌ی این مقاومت این است که ایران را به سردمدار مقاومت‌های جهانی تبدیل نموده و عدالت‌خواهان را به قیام علیه ستم‌کاران جهانی فرا خوانده است. این مقاومت اکنون نیز ملت‌های تحت سلطه‌ی مثلث شیطانی آمریکا و انگلیس و اسرائیل را یکی پس از دیگری به قیام علیه گردن‌کشان می‌خواند؛ تا جایی در خود ملت‌های کشورهای سلطه‌گر یعنی آمریکا و انگلیس هم خیزش‌هایی برای کسب عدالت و آزادگی شکل گرفته است».

وی در ادامه افزود: «بنا بر این برای آمریکا و انگلیس این که بتوانند پرچم مقاومت را از مقاوم‌ترین ملت جهان بگیرد، از این رو اهمیت دارد که به این ترتیب بتوانند خود را از فروپاشی نجات دهند». رامین با این تحلیل، مسئله‌ی تعداد سانتریفیوژها و حجم غنی‌سازی را نقطه‌ی اصلی تقابل ما با آمریکا ندانست، اما افزود: «برای شروع این تقابل دست‌آویز قرار دادن این مسئله، بهترین روش برای آمریکا بود تا بتواند از ساده‌لوحی و خوش‌خیالی مسئولان استفاده کند و آن‌ها را در دامی بیندازد که اکنون نجات از آن برای دولت ما سخت به نظر می‌رسد. به نظر می‌رسد آمریکا در این بازی برنده شده و دست دولت‌مردان ما خالی است؛ چرا که تمام امتیازاتش را قبل از شروع مذاکرات به آمریکا بخشید». معاون مطبوعاتی اسبق وزارت ارشاد، این سخنان خود را با اشاره به سخنان ظریف ادامه داد و گفت: «آقای ظریف، خارج از هر منطق سیاسی، همان قبل از ورود به مذاکرات هولوکاست را تأیید نمود. او می‌فهمد که تأیید هولوکاست به عنوان پیش‌فرض ورود به مذاکرات، نوعی بیعت با اسرائیل محسوب می‌شود و این بیعت است که اذن آمریکا برای ورود به مذاکره را صادر می‌کند. ظریف می‌فهمد که انگلیس و آمریکا و اسرائیل هم‌پیمان یک دیگر هستند و نمی‌شود از شر یکی به دیگری پناه برد. همان طور که مصدق از شر انگلیس به آمریکا پناه آورد و حاصلش شد ۲۵ سال دیکتاتوری مصدق».

دولت به نام ملت، کلیددار شده است، قرار نیست کلید ملت را به آمریکا بدهد

مسئول مؤسسه‌ی امامت عدل در ادامه افزود: «آمریکا از زمان محمد رضا شاه ایران را جزء مستعمرات خود می‌داند و معتقد است که انقلاب اسلامی، ایران را از استعمار آمریکا خارج کرده است. تمام بحث آمریکا این است که ایران را دوباره به مستعمرات خود برگرداند. برای این کار، انقلاب اسلامی به عنوان عامل این قضیه، باید جایگاه خود را از دست بدهد». او سپس به دولت تذکر داد: «دولت به نام ملت ایران آمده و کلیددار شده است؛ اما قرار نیست کلید ملت را در اختیار آمریکا قرار دهد».

وی، خطر رها کردن شعارهای انقلاب اسلامی را گوشزد نمود و بیان داشت: «در این صورت، آمریکا بلافاصله جایگزین این شعارها را عرضه خواهد کرد؛ همان طور که داعش با شعارهای تقلبی به سرقت رفته از شعارهای جهان‌شمول انقلاب اسلامی به جان ملت‌های مسلمان افتاده است. چنین خلأی ناشی از عدم حضور ما در صحنه‌ی بین المللی است».

وی سپس با یادآوری تعلیق‌های هسته‌ای در سال‌های آغازین دهه‌ی ۸۰، گفت: «آقای روحانی که در آن سال‌ها حاصل زحمات و فداکاری‌های چند ساله‌ی دانشمندان هسته‌ای ما را تعطیل کرد و قفلی بر مراکز هسته‌ای ما زد، نباید اکنون در جایگاه ریاست جمهوری فریب کسانی را بخورد که می‌خواهند پرچم را از ملت ایران بگیرند؛ که اگر فریب بخورد، نام بدی را از خود بر جای خواهد گذاشت. دولت به نام ملت ایران آمده و کلیددار ملت شده، اما قرار نیست کلید ملت را به آمریکا تحویل دهد».

طرح سؤالی در زمینه‌ی شفافیت اقدامات دولت

دکتر رامین در بخش دیگری از صحبت‌هایش، حجت الاسلام حمید رسایی، میهمان دیگر کنفرانس را خطاب قرار داد و به طرح این پرسش پرداخت که «با توجه به این که تبلیغات انتخاباتی آقای روحانی مبنی بر شفافیت و ارائه‌ی گزارش ۱۰۰ روزه به مردم، آیا ایشان تا به حال راجع به موضوعاتی هم‌چون طرح مد نظر تیم هسته‌ای کشورمان از طرفی و طرح آمریکا در این زمینه از طرف دیگر، داده‌ها و ستانده‌های ما طی مذاکرات، مطالبات دو طرف مذاکره و مسائلی از این دست، گزارشی به نمایندگان مردم داده‌اند»؟ که این پرسش ایشان، با پاسخ منفی نماینده‌ی مردم تهران در مجلس شورای اسلامی مواجه شد.

به آمریکا اجازه‌ی تحقیر رئیس جمهورمان را نخواهیم داد

وی مقاومت در برابر زورگویی و گردن‌کشی و نیز عزت‌مداری و ذلت‌ناپذیری را از خصلت‌های ویژه‌ی ملت ما معرفی کرد و ادامه داد: «اراده‌ی آمریکا ذلیل کردن ما بوده است، اما ما در این تقابل هم مقاومت کرده‌ایم و هم عزتمان را افزایش داده‌ایم. ما به آمریکا اجازه نخواهیم داد که رئیس جمهور عزیز ما را ذلیل کند و با او مثل برده‌ای رفتار کند و حقوق ملت ما را به ناحق از او مطالبه کند».

در نظام امت و امامت، مردم منتظر واکنش مسئولین نخواهند ماند

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار پایگاه اینترنتی بسیج که پرسید «برخورد ملت و نمایندگان مجلس نسبت به دیدار احتمالی اوباما و روحانی چه گونه باید باشد؟»، گفت: «نظام جمهوری اسلامی، نظامی مبتنی بر امت و امامت است؛ نه نظامی مبتنی بر جناح‌ها، احزاب و شخصیت‌ها. در این نظام، مردم منتظر اشخاص و جریانات و حتی سران حکومتی باقی نمی‌مانند. این امت اسلامی هستند که در هر حادثه‌ای وارد صحنه می‌شوند و البته این امت نمایندگان مجلس، کارمندان دولت، دانش‌جویان و … را نیز در بر می‌گیرد». او با این تعریف، امت امام خامنه‌ای را فراتر از مرزها معرفی نمود و گفت: «بنا بر این اصل، آقای رئیس جمهور، تنها گوشه‌ای از این امت را اداره می‌نمایند. موضوع تقابل ما با آمریکا، فقط مسئله‌ی هسته‌ای و پول‌های بلوکه شده‌ی جمهوری اسلامی و مسائلی از این دست نیست». رئیس بنیاد هولوکاست با ذکر این مقدمه، افزود: «اصل هشتم قانون اساسی، دعوت به خیر و امر به معروف و نهی از منکر به عنوان یک اصل عمومی حاکم بر روابط متقابل بین مردم و نیز روابط متقابل مردم و دولت است. بنا بر این اصل به رئیس جمهور هشدار داده می‌شود که مبادا همان کاری را تکرار کند که بنی‌صدر نیز می‌خواست انجام دهد. او در جواب این پرسش که «آیا ممکن است در فرصتی با رئیس جمهور آمریکا دیدار کنی؟» گفته بود: «در عالم امکان، همه چیز امکان دارد!» اگر آقای روحانی بخواهد همان پاسخ بنی‌صدر را بدهد، نتیجه‌ی خوبی نخواهد داشت». رامین با تأکید بر ویژگی امت در نظام امت و امامت بیان داشت: «از رئیس جمهور می‌خواهیم این تذکرات را جدی بگیرد و اقدامی خلاف مصالح امت اسلامی و منویات امام خامنه‌ای انجام ندهد؛ که در غیر این صورت، قبل از این که دادگاهی باشد یا عدم صلاحیتی بررسی شود، ایشان با برخورد امت اسلامی مواجه و از مشروعیت ساقط خواهد شد». رامین مسئله‌ی ایستادگی در مقابل آن دسته از مسئولین که امر به معروف و نهی از منکر را نادیده می‌گیرند، را از کلیدواژه‌های مورد تأکید رهبری دانست.

یک سؤال صریح از رئیس مجلس شورای اسلامی

در زمانی که آصفری، یکی دیگر از میهمانان نشست، راجع به کوتاهی‌های مجلس شورای اسلامی و هیئت رئیسه‌ی آن در زمینه‌ی هدایت مسیر مذاکرات هسته‌ای سخن می‌گفت، محمد علی رامین از آصفری، خواست که این پرسش را با رئیس مجلس شورای اسلامی در میان بگذارد که «اگر شما جایتان را با رئیس کنگره‌ی آمریکا عوض می‌کردید، برای پیش‌برد منافع ملی کشورتان چه گونه عمل می‌کردید و او الان چه گونه و با چه شیوه‌هایی منافع جهان‌شمول کشورش را دنبال می‌کند؟»

نقشه‌ی دشمن در برجسته کردن افرادی در مقابل رهبری

دکتر رامین در پایان کنفرانس خبری، آخرین تذکرات خود را این گونه جمع‌بندی نمود: «در مسائل جزئی، نباید نقشه‌ی کلی را فراموش کنیم. دشمن، مدیریتی را در خارج کشور دارد و برنامه‌هایش را در آن جا پی می‌گیرد و رئوس مدیریتی نیز در داخل دارد. فتنه‌ی ۸۸ ناشی از عمل‌کرد این رئوس مدیریت داخلی بود. در نقشه‌ی کلان خصومت با ولایت فقیه و شخص امام خامنه‌ای، افرادی هستند که قصد دارند از بالا مدیریت نمایند و دولت را نیز به دام خود بیندازند و به اشتباهاتی وادار کنند که خلاف منویات رهبری باشد. طرح این افراد این است که آن چه در طول ۲۵ سال گذشته، امام خامنه‌ای در عرصه‌ی ملی و جهانی به دست آورده‌اند را از ایشان سلب نموده و این امتیازات را به فرد دیگری بدهند تا جایگاه او و خانواده‌اش را در جامعه ارتقا بدهند. اگر نقش عوامل این فرد در محاصره‌ی دولت و مدیریت دولتی نادیده بگیریم، در شناخت کلی دچار اشتباه می‌شویم».

وی سپس فروپاشی آمریکا را استراتژی مطلوب جمهوری اسلامی دانست و گفت «در غیر این صورت، هر نوع تعامل با آمریکا محکوم به شکست است». او از ارائه‌ی پیشنهادهایی محرمانه به دولت در سال گذشته خبر داد و توضیح داد «سال گذشته به دولت‌مردان گفتم که سال دیگر مشخص خواهد شد که این شیوه‌ی تعامل شما با آمریکا شکست خورده است. در این صورت به این پیشنهادها عمل کنید. اما آن‌ها نپذیرفتند.»