دکتر غلامحسین الهام:ساده اندیشی است اگر فکر کنیم که اگر چنین و چنان نمی کردیم، این دشمنی ها بوجود نمی آمد/اینکه مبنای سیاست خارجی مبتنی بر حکمت، عقلانیت، مصالح کشور و واقع بینی باشد، امری درست است ولی همیت حکمت، عقلانیت و واقع بینی به ما می گوید که نمی توان به آمریکایی ها خوش بین بود و نمی توان در چارچوب حقوق و منطق با آنها به نتیجه رسید.

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما» به نقل از رهیاب نیوز دکتر غلامحسین الهام، سخنگوی دولت نهم در جمع فعالین سیاسی دزفول، شرایط کشور را از نظر بین المللی و داخلی در یک شرایط حساس و گذار توصیف کرده و گفت: منحنی سیاست های داخلی و خارجی کشور به استناد شواهد بارزی در شرف تغییر است. که مسئله مهم و اساسی اثر گذاری این تغییرات بر آینده انقلاب است.
وزیر سابق دادگستری، با بیان اینکه باید به آینده فکر کنیم و برای آن طراحی داشته باشیم، توقف در گذشته را اشتباه دانسته و افزود: اوضاع و مسائل گذشته ، تجربه و عبرت است و باید در تنظیم آینده به گذشته نگاه کرد و عبرتهای تاریخی و تصمیمات را مد نظر قرار داد.
امام خمینی(ره)، آغازگر نقطه تقابل با استکبار آمریکا
وی با اشاره به مطالبات گستاخانه نظام سلطه در شرایط کنونی سیاست خارجی کشور، سیاست های خارجی دولت های مختلف نظام اسلامی در رابطه با آمریکا را مد نظر قرار داده و اظهار کرد: در رابطه با آمریکا، سیاست های مختلفی توسط دستگاه دیپلماسی کشور شاهد بودیم.

غلامحسین الهام، به رابطه ایران و آمریکا در دوران امام خمینی(ره) اشاره و تصریح کرد: در 10 سال پس از انقلاب اسلامی که 8 سال آن در دوران سخت دفاع مقدس بود، رابطه ما با آمریکا، تقابل، خلع ید و کوتاه کردن دست آمریکا از بخش های مختلف کشور و آغاز نقطه تقابل با آمریکا بود.
نزدیکی با آمریکا و محور شرارت شدن
سخنگوی دولت نهم، خاطر نشان کرد: پس از آن، دوره ای را با سیاست تشنج زدایی سپری کردیم که دوران پس از امام بود و طی آن کشور مواجه با تحریم های سختی شد. اصلاحات نیز نزدیکی به آمریکا و غرب را در پیش گرفت که محور شرارت شدیم.
دکتر الهام، دوره عدالت و گفتمان عدالت خواهی دولت نهم و دهم را مورد اشاره قرار داده و تشریح کرد: در این دوران، ارتباط ما با آمریکا به گونه ای دیگر رقم خورد . حفظ موازین اسلامی و انقلابی و تثبیت پایداری همزمان با دیپلماسی عمومی دولت با بخش های ذی نفوذ در سیاستگذاری قدرت ها در غرب و بویژه آمریکا و ارتباط با رسانه ها برای انتقال پیام انقلاب، باب جدیدی را باز کرد و یک تجربه دیگری را قم زد.
وی با اشاره به تجارب سی و پنج ساله انقلاب اسلامی در دولت های مختلف با سیاست های خارجی متفاوت، بیان کرد: نظام سلطه در همه این دوران ها نشان داد که ماهیت واحد و خشنی دارد و با تعامل نسبت به حقوق حقه ملت عمل نخواهد کرد.
این حقوق دان برجسته، با استناد به قانون اساسی بیان کرد: اصول ما این است که نه سلطه گر هستیم و نه سلطه پذیر. و این تجربهر ای است که در گفتمان امام بدست آوردیم و در دولت نهم و دهم تجربه عملی آن را بدست آوردیم.
وزیر دادگستری دولت نهم، به نامه محرمانه دولت هشتم به آمریکا اشاره و گفت: در دولت هشتم، رئیس جمهور وقت به آمریکایی ها نامه نوشت و باب تعامل را از موضع خصوصی باز کرد. اما برخورد آمریکایی ها بد بود چرا که احساس می کردند که دولت ایران در موضع ضعف است و هرگاه که نشانه هایی از ضعف توسط مسئولین به آمریکا نشان داده شده است، مواضع دولت آمریکا علیه نظام اسلامی، بدتر شده و این در حالی است که پس از آن، ایران بعنوان محور شرارت معرفی شد.
شکستن تابوی گفتگوی بین روسای جمهور ایران و آمریکا، رفتار نامعقول آمریکایی ها
دکتر الهام با بیان اینکه در دوره جدید که تابوی گفتگوی بین روسای جمهور ایران و آمریکا شکسته شد، شاهد رفتار نامعقول آمریکایی ها هستیم، خاطر نشان کرد: حتی کار به جایی رسیده است که به رغم مقررات بین المللی، نماینده ایران را نمی پذیرند و خواستار تحمیل خواسته های خود از راه های مختلف هستند.
سخنگوی دولت نهم، توافق ژنو را نمونه ای از مطالبات یکسویه و سلطه گرایانه عنوان کرده و اعلام کرد: توافق ژنو نمونه ای از مطالبات سلطه گرایانه آمریکا و مخالفت با خواست ملت ایران، پیشرفت و استقلال ایران در آن نهفته است.
نمی توان در چارچوب حقوق و منطق با آمریکایی ها به نتیجه رسید
وی با بیان اینکه ساده اندیشی است که اگر فکر کنیم که اگر چنین و چنان نمی کردیم، این دشمنی ها بوجود نمی آمد، تأکید کرد: اینکه مبنای سیاست خارجی مبتنی بر حکمت، عقلانیت، مصالح کشور و واقع بینی باشد، امری درست است ولی همیت حکمت، عقلانیت و واقع بینی به ما می گوید که نمی توان به آمریکایی ها خوش بین بود و نمی توان در چارچوب حقوق و منطق با آنها به نتیجه رسید.
این حقوقدان سابق شورای نگهبان، نظام حقوق بین الملل را کنیز سلطه و قدرت های سیاسی دانسته و افزود: هر چند نظام حقوقی بین الملل عموما ابزار سلطه سیاسی هستند ولی باید از این ظرفیت ها حداکثر استفاده را بکنیم و تلاش کنیم که حداکثر استفاده و تأثیر گذاری را براین رژیم های حقوقی داشته باشیم.
غلامحسین الهام، تنها راه تأثیر در نظامات حقوقی بین المللی را افزایش قدرت ملی و درونی عنوان کرده و اعلام کرد: هر چه قدرت ایدئولوژی انقلاب در سطح داخلی و جهانی افزایش دهیم، قدرت علمی و تکنولوژی خود را تحکیم دهیم در وضع رژیم های حقوقی مؤثر تر خواهیم بود.
وزیر سابق دادگستری در تبیین مؤلفه های سیاسی، اقتصادی و اجتماعی قدرت آفرین، گفت: قدرت سیاسی با افزایش ضریب نفوذ در منطقه و افکار عمومی، قدرت اقتصادی با منابع تولیدی و رشد اقتصادی ، قدرت اجتماعی با انسجام، وحدت و همگرایی ملت حول آرمانهای مشترک ایجاد خواهند شد.
وجود استانداردهای چندگانه در نظام های حقوقی بین المللی
وی، ناکارآمدی نظام های حقوقی را بدلیل وجود استانداردهای چندگانه عنوان کرده و تصریح کرد: دارا بودن کشورهای قدرتمند به سلاح اتمی هیچ گونه مشکلی ندارد ولی کشوری که رسما اعلام کرده است که استرانژی استفاده از بمب اتم را در راهبر دفاعی او اصلا وجود ندارد، استفاده از بمب اتم را از نظر موازین فقهی و شرعی حرام می داند، عضو آژانس است، پادمان را پذیرفته، همه نظارت های پادمانی بر آن وجود دارد، شفاف سازی های فراتر از قانون را هم داوطلبانه پذیرفته است، مع الوصف حق بهره برداری از این انرژی پاک در جهات علمی و انسان دوستانه را هم ندارد و تحت فشارهای سیاسی، تحریم وتهدید می شود. این یک نظام اجرا نشدنی و ناعدلانه است.

دکتر غلامحسین الهام افزود: عده ای پرونده رسوایی در رفتارهای غیر انسانی دارند، زندانهایشان اشباع از شکنجه است و بعد هم مدعی حقوق بشر هستند و این نشان دهنده ناکارآمدی نظام های حقوقی بین المللی است. به همین دلیل تردیدی وجود ندارد که باید قدرتمند شویم.
وزیر دادگستر دولت نهم، با اشاره به رهنمودهای رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه امروزه تجلی قدرت در علم و اقتصاد است، اظهار کرد: باید از نظر علوم مختلف در سطح بالای فن اوری قرار گیریم و از حیث اقتصادی، توسعه عادلانه و توجه به ظرفیتهای داخلی را مد نظر قرار دهیم. و اقتصاد مبنی بر عدالت را در داخل محقق سازیم.
برگشت از انقلاب و اصول راه نجات نیست
وی ایران اسلامی را یک قدرت بین المللی دانسته و خاطر نشان کرد: برگشت از انقلاب و اصول راه نجات نیست، بلکه ایستادگی، مقاومت و برنامه ریزی برای رسیدن به اهداف و اصول، راه موفقیت است.
سخنگوی دولت نهم، حمله نظامی امریکا را منتفی دانسته و تصریح کرد: آمریکا برای تأثیر در جامعه ما بیش از آنکه بدنبال حمله نظامی باشد، بدنبال تغییر در درون است. بدنبال تغییر نرم افزاری و فکری است.
وی ادامه داد: آمریکا بدنبال این است که اعتماد به قدرت درونی "ما می توانیم" شکسته شود و بپذیریم که نمی توانیم و باید متکی به غرب باشیم. یکی از این راه ها حاکم کردن حامیان سیاست های غربی از مسیر انتخابات در کشور است تا از درون نظام فکری و عقیدتی ما را استحاله کنند.
دانشگاه ایرانیان قانونی است / مرداد ماه برگزاری اولین کلاسهای دانشگاه
دکتر غلامحسین الهام، سخنگوی دولت نهم، در ادامه به پاسخگویی به سؤالات حاضرین در این جلسه پرداخته و در توضیح "وضعیت دانشگاه ایرانیان" اظهار کرد: این دانشگاه مجوز قانونی را از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی دارد، اساسنامه مصوب طبق قانون دارد، مجوز از وزارت علوم و بهداشت دارد و از نظر قانونی مشکل نداشته و مجوزهای آن کامل است که به آن موافقت اصولی می گویند.
الهام اضافه کرد: طبق قاعده، دانشگاهی که موافقت اصولی را دارد برای شروع به کار نیاز به موافقت تفصیلی دارد که طی آن، ظرفیت های اجرایی مثل ساختمان، اساتید و رشته های مصوب ارائه می شود که از لوازم آغاز به کار دانشگاه و نیازی به مجوز ندارد. و این درحالی است که دانشگاه در رشته های مصوب وزارت علوم و بهداشت با اساتید مورد تائید این دو وزارتخانه و با معرفی مکان های آموزشی به وزارتخانه، اعلام کرد که می خواهد دانشجو بگیرد.
این حقوقدان برجسته، با اشاره به عدم پاسخ وزارت علوم به این درخواست و سپس اعلام غیرقانونی خواندن آن، خاطر نشان کرد: وزارت علوم اعلام کرد که فقط شما موافقت اصولی را دارید و موافقت تفصیلی را ندارد. کار به کمیسیون اصل 90 مجلس کشیده شد و این کمیسیون گزارش وزارتخانه را شنیده و اعلام کرده است که حرف های وزارت علوم نادرست است.
وی، احمدی نژاد را مصمم به راه اندازی این دانشگاه خوانده و تصریح کرد: ممکن است برخی از دوره های آموزشی زبان این دانشگاه در مرداد راه اندازی شود.
تشکیل جبهه واحد مشارکت و کارگزاران/ حضور اصولگرایان در انتخابات مجلس حتمی ولی مبهم
وی در بخش دیگری از سخنان خود، در پاسخ به سؤالی در مورد انتخابات مجلس و خبرگان رهبری در سال 94، گفت: اصلاح طلبان در چارچوب مدیریت خاتمی فعال به صحنه خواهند آمد و فضای انتخابت در بخش اعتدال و دولت منحصر نخواهد بود.
غلامحسین الهام، در ادامه پیش بینی کرد: در انتخابات مجلس احتمال اینکه جریان مشارکت با جریان کارگزاران در انتخابات به یک وحدتی برسند و بصورت یک جبهه واحد فعالیت کنند را زیاد می دانم.
سخنگوی دولت نهم، حضور اصولگرایان در انتخابات را حتمی ولی مبهم دانسته و توضیح داد: مسئله مبهم این است که ایا اصول گرایان با احمدی نژاد به میدان می آیند یا بدون احمدی نژاد. اگر ظرفیت اجتماعی احمدی نژاد با اصولگرایی مشترک باشد (با توجه به اقبال عمومی به احمدی نژاد) و نماد حضور احمدی نژاد باشد، تنها جریانی است که می تواند از پس اصلاح طلبان و مشارکتی ها در همه طیف های آن بر بیاید و این ظرفیت بالایی است.
دکتر الهام، شکست اصول گرایان را بدون حضور محوری احمدی نژاد در انتخابات را محکوم به شکست دانسته و تصریح کرد: مگر اینکه نیروهای عمده آنها از فیلتر نظارت شورای نگهبان رد نشوند که روی آن نیز نباید زیاد امیدوار بود.
شکایت های مطرح شده علیه احمدی نژاد واهی هستند
دکتر غلامحسین الهام، همه شکایت هایی را که علیه احمدی نژاد مطرح هستند را واهی دانسته و با بیان مثالهایی گفت: شهروندی در کاشان شکایت کرده است که احمدی نژاد در سفر به کاشان به ما توهین کرده است. به او گفته ایم که می خواهیم استان شویم، احمدی نزاد گفته است که باید جمعیتتان را زیاد کنید تا استان شوید، و این حرف او توهین به ماست. و این مقوله خنده داری است که قوه قضائیه رئیس جمهور را به خاطر چنین پرونده ای احضار کند.
وی ادامه داد: شهروند دیگر در اردبیل که شکایت احمدی نژاد را کرده و اظهار کرده است که "برای استقبال از احمدی نژاد، در جمعیت استقبال کننده، دستم شکسته شد و از کار افتادم." حالا اگر به ماشین احمدی نژاد هم خورده بود یک حرفی است...
سخنگوی سابق قوه قضائیه، نحوه برخورد قوه قضائیه را از نظر شکلی غلط و غیر قانونی دانسته و تصریح کرد: محاکمه رئیس جمهور دو شکل قاونی دارد، اگر رئیس جمهور از وظایف قانونی سر باز زد، قانون را اجرا و یا ابلاغ نکرده است که به آن تخلف از وظایف قانونی می گویند و طبق قانون اساسی، تخلفات رئیس جمهور را باید دیوان عالی کشور رسیدگی کند و این در رمان مسئولیتش است و از موجبات عزل رئیس جمهوری است، یعنی اگر اثبات شود، رهبری می تواند بر اساس حکم دیوان رئیس جمهور را عزل کند.
مقامات قضایی قبول کردند که قاضی اشتباه کرده است
دکتر الهام با طرح این سؤال که چرا باید بجای شکایت از رئیس جمهور در دیوان عالی کشور، در دادگاه عمومی مطرح شود؟ بررسی این پرونده از نظر شکلی را قانونی ندانسته و خاطر نشان کرد: محاکمه رئیس جمهور و وزرا طبق قانون باید با اطلاع مجلس انجام شود، با اطلاع مجلس این نیست که اگر مجلس پرونده را به کمیسیون اصل 90 فرستاد پس مجلس اطلاع دارد بلکه باید گزارشی رسما به مجلس داده و در جلسه علنی قرائت شود تا مردم اتهامات رئیس جمهور را دانسته و در آن جلسه باید اتهامات، اسناد و مدارک بیان شود سپس دادگاه مستقیما به این پرونده رسیدگی می کند که از نظر شکلی، رسیدگی به این پرونده واقعا قانونی نبوده و خود مقامات قضایی نیز قبول کرده اند که قاضی اشتباه کرده است.
وی به شائبه برخی اغراض سیاسی در رسیدگی به این پرونده گفت: در زمان ریاست جمهوری آقای احمدی نژاد، احضاریه ای به نهاد ریاست جمهوری آمد با این عنوان احضار شونده: محمود احمدی نژاد، و موقع اظهار هم پنج ماه بعد از پایان دوره ریاست جمهوری شان ذکر کرده بودند که انگار اصلا او را نمی شناسند که یک تدبیر اشتباه بود.
احمدی نژاد و کابینه اش گوش به فرمان رهبری هستند
وزیر دادگستری دولت نهم، رابطه احمدی نژاد با رهبری را بسیار خوب دانسته و افزود: احمدی نژاد بارها اعلام کرده است و به خود آقا نیز گفته است که ما گوش به فرمان رهبر هستیم و اعلام کرده است که در کشور هر اتفاقی بیفتد، احمدی نژاد، دوستان و کابینه اش پشت سر رهبری و سرباز رهبری خواهند بود و این موضع رسمی و اعلام شده و حتما عمل شده احمدی نژاد است.
علت اجرا نکردن گام دوم هدفمندی توسط دولت احمدی نژاد
دکتر الهام، به برخی تلاش های دولت یازدهم در حذف یارانه ها اشاره کرده و اظهار کرد: پیش بینی من این است که با حذف یارانه ها مشکلات بیشتری بوجود خواهد آمد.
وی به پرداخت ما به التفاوات گرانی ناشی از افزایش قیمت حامل های انرژی را تحت عنوان یارانه توسط دولت احمدی نژاد برای مدیرت مصرف توسط مردم اشاره و گفت: با این تدبیر دولت احمدی نژاد، و با اعتماد مردم بسیاری از پیش بینی ایجاد مشکلات ناشی از اجرای هدفمندی یارانه ها محقق نشد و مرحله اول با کمترین آسیب به پایان رسید.
وزیر دولت نهم، با اشاره به خواست مجدد احمدی نژاد برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها با افزایش پرداختی به مردم در حدود 150 هزار تومان افزود: تأکید احمدی نژاد برای اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها همان اتفاق بود. پیش بینی از این قرار بود که قیمت بنزین در مرحله دوم حداکثر به هزار تومان برسد به همین خاطر برای اینکه به مردم فشار نیاید آقای احمدی نژاد می خواست تا کف پرداختی یارانه به مردم 150 هزار تومان باشد ( و این در حالی است که رقم مد نظر دکتر احمدی نژاد 250 هزار تومان بود) اما چون با این کار در مجلس مخالفت شد و در بودجه افزایش قیمت یارنه تصویب نشد، آقای احمدی نژاد که در 4 ماه اول سال 92 مسئولیت ریاست جمهوری را بعهده داشت، آن را اجرا نکرد که آقای روحانی در گزارش خود از دولت احمدی نژاد انتقاد کرده بود که باید گرانی در دولت قبل اجرا می شد.
غلامحسین الهام، شرط احمدی نژاد برای اجرام گام دوم هدفمندی را تعیین یارانه 150 هزار تومانی بیان کرده و تصریح کرد: این روش پرداخت یارانه، توسط اقتصادیون غیر موافق دولت نیز تائید و بر طبق گزارشات پرداخت یارانه ها، فاصله طبقاتی را کاهش داده بود که این یعنی حرکت به سمت عدالت.
دولت یازدهم با خزانه خالی 8 ماه یارانه پرداخت کرده است؟
سخنگوی دولت نهم، به منابع تأمین پول یارانه ها اشاره کرد و خاطر نشان کرد: برخی ها دولت نهم و دهم را متهم می کردند که پول کارهای عمرانی را برای پرداخت یارنه ها کاهش داده است و این در حالی بود که کارعمرانی در کشور متوقف نشد و در سطح بالایی بود. منابع پرداخت یارانه ها وجود دارد نه اینکه منبع نبود و شاهدش هم این است که دولت یازدهم 8 ماه یارانه پرداخت کرده است.
وی با اشاره به صندوق خالی دولت یازدهم اظهار کرد: این هشت ماه که دولت با همان وضعیت سابق یارانه پرداخت کرده است، این پول ها را از کجا آورده است؟ آیا دولت قانونمدار، کار غیرقانونی کرده است؟ پس آنچه مشهود است اینکه منابع وجود داشته است. می گفتند احمدی نزاد از جای دیگری پول آورده و به هدفمندی پول داده است، شما از کجا پول آورده اید؟
نگاه اقتصادی دولت یازدهم، مدیریت سود بانکی است نه بر اساس تولید
دکتر غلامحسین الهام، یارانه ها را سیاست نظام دانسته که دولت یازدهم قصد متوقف کردن آن را دارد، به نگاه اقتصادی سیاسی دولت یازدهم اشاره و تصریح کرد: نگاه اقتصاد سیاستی دولت یازدهم متفاوت با دولت گذشته است و می خواهند اقتصاد را از نظر مدیریت سود بانکی اداره کنند نه بر اساس تولید که این نگاه عاقبت خوشی را نمی توان از آن متصور بود.
سکوت احمدی نژاد مفید بوده و بهانه بدست دولت نداده است
سخنگوی دولت یازدهم، با سیاه نمایی عملکرد دولت نهم و دهم توسط دولت یازدهم اشاره و در ادامه گفت: در اوایل دولت یازدهم، دکتر احمدی نژاد به دولت نامه نوشت و اعلام آمادگی خود را برای پاسخ به شبهات آنها برای مصالح کشور و بخاطر تصمیم گیری درست و نیفتادن در اشتباهات و انجام مناظره نموده بود که دولتی ها تمسخر کردند و حاضر به ورود نشدند.
وی به سکوت احمدی نژاد در پاسخ به سیاه نمایی و تخطئه دولت اشاره و اظهار کرد: دکتر احمدی نژاد مایل به حرف زدن نیستند البته وظایف وزرای وی با خود احمدی نژاد متفاوت است و وزرای کابینه دکتر احمدی نژاد باید در حوزه کاری مربوط به خود توضیح دهند که آقای حسینی وزیر اقتصاد کابینه دهم، بخشی از مسائل خالی بودن خزانه را پاسخ داد و وزیر کشاورزی نیز طی نامه ای توضیحاتی داد.
وزیر دادگستری دولت نهم، سکوت احمدی نزاد را تا کنون مفید دانسته و با بیا ناینکه این سکوت بهانه بدست دولت نداده است، اذعان کرد: اگر احمدی نژاد سکوت نمی کرد و به سیاه نمایی های دولت یاردهم پاسخ می داد، اکنون بهانه به دست دولت می داد و می گفتند که احمدی نژاد همچنان نمی گذارد کارمان را انجام دهیم. ولی باید وزرایش بیایند و در حوزه کاری خود توضیح دهند.
خواستند گذرنامه ایرانی را معتبر کنند حال دارند شناسنامه ایرانی را زیر سؤال می برند
دکتر الهام با بیان اینکه با فحش مشکلات کشور حل نخوهد شد گفت: خواستند گذرنامه ایرانی را معتبر کنند حال دارند شناسنامه ایرانی را زیر سؤال می برند و اکنون نماینده مان را نیز در سازمان ملل راه نمی دهند. و این نشان می دهد که سیاست های دولت واقع بینانه نیست و با فحش دادن به احمدی نژاد مشکل دولت حل نمی شود و باید دولت مسائل را واقعی ببیند.
دولت روحانی دور بر گردان به دولت هاشمی
سخنگوی دولت نهم، مدیریت و محوریت عمده اتاق فکر دولت تدبیر را آقای هاشمی معرفی کرده و اظهار کرد: عمده سیاستگذاران در دولت تدبیر، کارگزاران هستند و برداشت من این است که در فضای کاری، حرف تازه ای وجود ندارد و یک دور بر گردان به دولت هاشمی است.
حضور سیاسی احمدی نژاد ضروری است
غلامحسین الهام، پیش بینی حضور احمدی نژاد در انتخابات آتی ریاست جمهوری را زود دانسته و خاطر نشان کرد: در مجامعی که با احمدی نژاد حضور داشتم، مردمی که با او ملاقات می کند، همین مطالبه را دارند ولی فعالیت سیاسی و حضور سیاسی احمدی نژاد یک ضرورت به نظر می رسد.
هیچکدام از حقوق ما را این توافق نامه رعایت نکردسکوت ا
وی، در ادامه به تیم مذاکره کننده هسته ای اشاره و با بیان اینکه، افراد تیم مذاکره کننده مهم نیستند، بلکه مسیر حرکت این تیم مهم است، گفت: مسیر این حرکت باید با باور ملی صورت گیرد یعنی ما می توانیم در داخل و این حق ماست و از تهدیدات خارجی هراسی نداشته باشیم، که در بخشی از مدیریت نه همه اعضاء، این باورها وجود ندارد.
دکتر الهام افزود: آنها یک رفتار شکسته خورده ای را در قبل تجربه کرده اند و همان تیم دنبال این است که همان کار ناکامشان را احیاء و آن را اثبات کنند که این قابل پذیرش نیست، چرا که بر اساس موقعیت، تاکتیک ها را باید عوض کرد و وقتی شرایط عوض می شود باید بر سر منافع ملی ایستادگی کنند نه اینکه بر کار غلط گذشته اصرار کنیم.
سخنگوی دولت نهم، توافق هسته ای را عجولانه دانسته و گفت: هیچکدام از حقوق ما را این توافق نامه رعایت نکرد و بحث هسته ای را واداد و واگذار شد. هر چه زودتر این را جمع کنند خطراتش کمتر از این است که استمرار دهند.
مذاکرات محرمانه، مفاد مذاکره هم محرمانه
وی محرمانه بودن مذاکرات را از جهاتی درست دانسته و با بیان اینکه عرف پروتکل های سیاسی بعد از مدتی تفسیر مذاکرات منتشر می شود، گفت: محرمانه بودن موافقت نامه و شفاف سازی نکردن در مورد آن غیر قابل قبول است.
ظرفیت های بزرگ احمدی نژاد نباید نادیده گرفته شود
دکتر الهام تصریح کرد: انتقاد از برخی کارکردهای دولت احمدی نژاد نباید موجب نادیده گرفتن ظرفیتهای بزرگ و اساسی او بشود و هنوز هم به نظر من دکتر احمدی نژاد بدلی ندارد.