باراک اوباما، در گفت و گو با شش شبکه آمریکایی، قصد داشت دلایل حمله به سوریه را شرح دهد؛ اما وی در عقب نشینی جدیدش موضوع "خط قرمز" و جنگ رسانه ای چند هفته ای را به فراموشی سپرد و گفت ترجیح می دهد این ماجرا از راه دیپلماتیک حل شود!

پس از اظهارات جان کری، باراک اوباما هم از مواضع قبلی اش عقب نشست. باراک اوباما در چند هفته گذشته چند بار مواضع خود را تغییر داد و عقب نشینی کرد. وی ابتدا بحث حمله به سوریه را مطرح کرد؛ اما وقتی انگلستان هم حاضر به یاریش نشد توپ را به زمین کنگره انداخت و خواستار اجازه و رأی کنگره برای حمله به سوریه شد.

اوباما که تا دیروز تنها بر گزینه نظامی تأکید می کرد پس از آن که متوجه انزوای بین المللی خود شد، بار دیگر راهکار عقب نشینی را پیش گرفته است و برای فرار از حمله به سوریه، بحث "کنترل جامعه جهانی بر سلاح های شیمیایی سوریه" را مطرح کرده است.

وب سایت بی بی سی فارسی(bbc persian) نوشت:

باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در یک مصاحبه تلویزیونی اعلام کرد، در صورتی که سوریه سلاح های شیمیایی خود را تحت کنترل جامعه بین المللی قرار دهد، آمریکا به این کشور حمله نخواهد کرد.

با این حال آقای اوباما گفت که او شک دارد حکومت سوریه این کار را انجام دهد.

در حالی کنگره آمریکا در حال بررسی برنامه دولت برای حمله به سوریه است، روسیه در روز دوشنبه پیشنهاد داد که سوریه سلاح های شیمیایی اش را در کنترل جامعه جهانی قرار دهد. پیشنهادی که مورد توجه دمشق قرار گرفت.

آمریکا، حکومت سوریه را متهم کرده که در روز ۲۱ ماه اوت در حومه دمشق از سلاح شیمیایی استفاده کرده که در جریان آن ۱۴۲۹ نفر کشته شده اند. بیش از چهارصد نفر از آنها کودک بودند.

سوریه این اتهام را رد می کند و در گفتگو با یک تلویزیون آمریکایی رئیس جمهوری سوریه گفت که او اطلاعی از حمله شیمیایی ندارد.

بشار اسد در این گفتگو همچنین از کنگره آمریکا خواست تا به برنامه حمله به سوریه رای ندهد.

باراک اوباما در روز دوشنبه با شش شبکه تلویزیونی آمریکایی گفتگو کرد تا دلایل خود برای حمله به سوریه را به مردم آمریکا شرح دهد.

گفته می شود که اعضای کنگره به خاطر آنکه مردم مخالف این جنگ هستند، قصد دارند به آن رای منفی بدهند. هنوز در کنگره بیشتر نمایندگان می گویند قصد ندارند اجازه جنگ را صادر کنند.

آقای اوباما گفته که حمله به سوریه برای تنبیه کشوری است که از سلاح شیمیایی استفاده می کند.

در گفتگویی با شبکه ای بی سی، آقای اوباما گفت که می خواهد مطمئن شود، ممنوعیت استفاده از سلاح شیمیایی در جهان حفظ می شود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد که رسیدن به این هدف "برای امنیت ملی آمریکا مهم است" و اضافه کرد که ترجیح می دهد این ماجرا از طریق "دیپلماتیک حل شود."

 

 

خبرگزاری اسوشیتد پرس، نتایج یک نظرسنجی را منتشر کرده که بر اساس آن از هر پنج آمریکایی تنها یک نفر فکر می کند حمله به سوریه می تواند ابهت آمریکا را مقابل دیگر کشورها حفظ کند.

کلیک سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه از دولت سوریه خواسته بود که تسلیحات شیمیایی این کشور را به عنوان راهی برای جلوگیری از حمله در اختیار جامعه بین الملل قرار دهد.

آقای لاوروف پس از دیدار امروز خود با ولید معلم، وزیر خارجه سوریه در مسکو در جریان کنفرانسی خبری این پیشنهاد را مطرح کرد.

پیشتر جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا که در ادامه تلاش هایش در جهت جلب حمایت برای اقدام نظامی علیه سوریه به لندن سفر کرده، گفته بود که سوریه می تواند از حمله نظامی جلوگیری کند، در صورتی که بشار اسد، رئیس جمهور، تمامی تسلیحات شیمیایی این کشور را تا هفته آینده به جامعه بین الملل تحویل دهد. او بلافاصله افزود که البته دولت سوریه چنین نخواهد کرد.

وزارت خارجه آمریکا کمی بعد تاکید کرد آن چه که آقای کری گفته تنها یک استدلال لفظی بوده است.

مواد شیمیایی کشف شده در سوریه با آرم عربستان سعودی

سایت دویچه وله آلمان هم این خبر را این طور پوشش داد:

باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در پی اظهارات مقامات روسیه مبنی بر اینکه حکومت سوریه آماده است تا سلاح‌های شیمیایی خود را تحت کنترل جامعه بین‌المللی قرار دهد، اعلام کرد که این پیشنهاد می‌تواند "بالقوه مثبت" باشد.

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با مجریان شش شبکه تلویزیونی آمریکا در روز سه‌شنبه (۱۰ سپتامبر/۱۹ شهریور) اعلام کرد که هنوز تردید دارد که رژیم اسد حاضر به عملی کردن این پیشنهاد باشد.

اوباما گفت: «این رویکرد از نوع برخوردهایی نیست که ما در سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم.» وی به شبکه "ان‌بی‌سی" گفت: «این پیشنهاد زمانی می‌تواند قرین موفقیت شود که واقعی باشد.»

رئیس‌جمهور آمریکا در گفت‌وگو با شبکه خبری "سی‌ان‌ان" تصریح کرد که آمریکا"این پیشنهاد را جدی می‌گیرد." وی افزود که دولت آمریکا در این‌باره با دولت روسیه گفت‌وگو خواهد کرد.

اوباما تصریح کرد که هنوز ترجیح می‌دهد بدون حمله نظامی برای بحران سوریه راه‌حلی یافته شود و تاکنون نیز دستوری مبنی بر حمله نظامی به رژیم اسد صادر نکرده است.

رئیس‌جمهور آمریکا به شبکه تلویزیونی "فاکس"گفت: «ما برای رایزنی مناسب در کنگره آمریکا هنوز وقت داریم.» وی افزود: «ما این راه دیپلماتیک را پی‌گیری خواهیم کرد. من صمیمانه امیدوارم که موضوع از طریق راه حلی غیرنظامی سرانجام یابد.»