رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم، ضمن تحلیل فتنه 88، از بصیرت، هوشیاری و دفاع مردم از ارزش های دینی و انقلابی تجلیل کرد و با بیان اینکه آیندگان عظمت حماسه 9 دی و حرکت مردم در این روز را خواهند فهمید، تصریح کرد: دشمنان نظام باید بدانند حماسه آفرینان 9 دی زنده اند و آماده ایفای نقش هستند.

علامه محمدتقی مصباح یزدی نماینده مجلس خبرگان رهبری، روز پنج شنبه در همایش بزرگداشت حماسه 9 دی که در سالن همایش های مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) قم برگزار شد، یادآوری قضایا و حوادث آموزنده را بسیار مهم ارزیابی کرد.

وی توجه به ایام الله را برای حرکت های اجتماعی فوق العاده مؤثر و درس آموز دانست و یادآورشد: شاید آیندگان بتوانند قضاوت کنند که مهم ترین روز در تاریخ ما روز نهم دی بوده است، گفتن این مساله شاید الان مورد تردید قرار گیرد، اما بسیاری از حوادث تاریخی است در عصر خودش درست شناخته نمی شود و گاهی باید سال ها و گاهی قرن ها بگذرد تا ابعاد، ثمرات و دستاوردهای آن شناخته شود.

آیندگان عظمت حماسه 9 دی را خواهند فهمید

علامه محمدتقی مصباح یزدی بیان کرد: هنوز با گذشت سالیان طولانی اهمیت واقعه عاشورا به درستی تبیین نشده است، در تاریخ بشریت روزی آموزنده تر از روز عاشورا وجود ندارد و علی رغم گذشت این همه سال و برگزاری مراسم های مختلف و اقدامات فراوان ابعاد کامل، آثار و برکات آن شناخته نشده است.

وی گفت: ما شیعیان با همه فداکاری هایی که در راه عزاداری و اقامه عزای حضرت امام حسین(ع) می کنیم هنوز عاشورا را به درستی نشناخته ایم که داستان عاشورا چه بود.

علامه محمدتقی مصباح یزدی گفت: حماسه 9 دی از آن داستان هایی است که به این زودی ها ابعاد آن شناخته نمی شود، این توطئه عظیم شیطانی باید ابعاد آن شناخته شود که چگونه شکل گرفت، با چه سرمایه گذاری صورت گرفت و در چه مدتی و با چه نقشه هایی ایجاد شد.

نماینده مجلس خبرگان رهبری گفت: امروز باید گفت جنگ احزاب در ساختار این عصر که به جای شمشیر بمب های پیشرفته و جنگی بکار می رود، به لحاظ امنیتی و اطلاعاتی تمام سازمان های جاسوسی برتر دنیا در این فتنه مشارکت کردند که عمده آنها سیا، موساد و امثالهم بودند، در طول چندین سال مقدمات آن را شروع کردند، تمام گروه هایی که ممکن بود از آنها بهره بگیرند را شناسایی کردند، روی داده است. البته اینها مراتب مختلفی داشتند از کسانی که به خون فرد فرد انقلاب تشنه بودند و از کسانی که دوست داشتند حاکم شوند و دیگران را تحت سلطه قرار دهند و تا افرادی که به نحوی از انقلاب کینه داشتند و میانه خوبی با نظام نداشتند.

علامه مصباح یزدی افزود: بعد گروه هایی که می شد روی آنها حساب کرد را شناسایی و روی شان سرمایه گذاری کردند و آنهایی که در آب نمک خوابانده بودند به عنوان رهبران موجه که اکثریت ساده مردم آنها را افرادی صالح می شناختند روی آنها هم کار کردند تا این گروه ها هرکدام تک تک سامان یافتند.

رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) یادآور شد: آنها به این نتیجه رسیده بودند که همه را یکجا نمی شود بکار گرفت از این رو تصمیم گرفتند به صورت جدا با این گروه ها ارتباط برقرار کنند که کسی متوجه نشود.

وی بیان داشت: اینها کار یک روز و دو روز نیست، سال ها روی این مساله کار شده بود، سناریوهایی تهیه کردند و می خواستند فاتحه نظام و اسلام را بخوانند و آخرین نتیجه ای که به آن رسیده بودند این بود که به مقدس ترین ارزش های مردم حمله کنند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: آنها یک گروه خاص را برای این کار تربیت کرده بودند، چه بسا بسیاری از گروه هایی که دست اندرکار این مساله بودند خبر نداشتند، اینها می خواستند ریشه اسلام را بکنند.

علامه مصباح یزدی با بیان اینکه امام حسین(ع) و عاشورا مقدس ترین موضوع برای ملت ما است، افزود: چه بسا این موضوع (حمله به ارزش های دینی و عاشورا) را برای لیدرهای جریان هم مطرح نکرده بودند، با سران فتنه یکجا ارتباط برقرار نمی کردند بلکه با هر کدام جداگانه کار و آنها را برای چنین روزی آماده می کرد و بالاخره آن روز فرا رسید و آنچه نباید می شد اتفاق افتاد.

دشمنان بدانند حماسه آفرینان 9 دی آماده ایفای نقش هستند

این نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به ابعاد گسترده حضور حماسی مردم در 9دی، بیان داشت: کسانی که در روز 9دی آن حرکت عظیم افسانه ای را سامان دادند خیلی حق دارند، اینها آینده اسلام و نظام را به اذن الله و به عنایت الله تامین و توطئه های دشمنان را به تمام معنا نقش برآب و خنثی کردند.

وی ضمن قدرشناسی از بصیرت و حضور آگاهانه مردم در صحنه دفاع از ارزش های دینی، بیان کرد: دشمنان باید بدانند کسانی که 9دی را آفریدند زنده هستند و اگر هم کسانی از میان آنها از دنیا رفته اند جانشینان آنها با عُده و عِده زیاد آماده ایفای نقش هستند.

این نماینده مجلس خبرگان رهبری بیان داشت: نخستین درسی که از این حوادث باید بگیریم این است که همان گونه که در صدر اسلام جنگ احزاب یک داستان منحصر به فرد نبود که پرونده آن بسته شده باشد باید احتمال بدهیم که در اینجا نیز این گونه است.

رییس مؤسسه امام خمینی (ره) بیان داشت: شاید قبل از این حادثه فکر نمی کردیم چنین ائتلافی بین دشمنان صورت گرفه باشد، دشمنان برای نابودی نظام، اسلام و از بین بردن ارزش های دینی از هیچ چیز دریغ نمی کند و کم نمی گذارد، منتهی روش های آن متفاوت است.

وی اضافه کرد: نباید خواب مان ببرد، خیال نکنیم دشمنی دشمنان تمام شده و بقای اسلام و نظام تامین شده است، خدا و پیامبر و امامان چنین چیزی را نخواسته اند و تاریخ می گوید چنین حالتی جهالت و غفلت است، مؤمن باید همیشه هوشیار باشد و دشمن را هرچقدر کوچک هم باشد بشناسد، از فتنه های دشمن پرهیز کند و مراقب باشد که در دام آنها نیفتد.

علامه مصباح یزدی تصریح کرد: البته دشمن هر قدر قوی و نقشه های شیطانی و ابزارهای کار پیچیده را در اختیار داشته باشد، دست قوی تری نیز هست که همه نقشه ها را نقش برآب می کند که نه تنها دشمن طرفی برنبندد بلکه رسواتر و با دست خود نابود شود و این مساله بارها در تاریخ اتفاق افتاده است.

وی با تاکید براینکه باید فتنه را به خوبی بشناسیم و حقیقت آن را به درستی برای مردم تبیین کنیم، گفت: شاید در بین برخی خواص و نخبگان کسانی باشند که بگویند این مسائل یک دعوای انتخاباتی بود و از این دست حوادث زیاد واقع می شود. اینها هنوز باورشان نیست که نقشه عظیم پشت این کار بود و دشمنان و بدخواهان نظام سال ها برای آن طراحی کرده بودند.

علامه مصباح یزدی گفت: ساده نگیریم مساله این گونه نیست، درسی که باید بگیریم این است که یک دامی شیطان دارد که بسیاری از ما توجهی به آن نداریم و از آن غافلیم و آن اینکه مسائل پیچیده را ساده نشان می دهد. از دهه های ابتدایی انقلاب برخی روشنفکران بودند که در مجلات و سخنرانی ها خود زمانی که امام تاکید می کردند اینها نقشه آمریکا است می گفتند اینها توهم است، الان هم برخی می گویند توهم فتنه، این همان دام بزرگ شیطان است.

وی بیان داشت: متاسفانه در طول اسلام خوبان، مجاهدان و متدینان نیز در این دام شیطان افتاده اند، حتی اگر دیگران می گفتند مراقب باشید می گفتند توهم است، الان نیز برخی ها هستند که این حرف را می زنند.

علامه مصباح یزدی افزود: برخی می گویند دلیل قطعی نداریم که فتنه بود، در صورتی که اگر یک در هزار هم احتمال دهیم باید به مُحتمل توجه کنیم، این فرمول علمی است و خیالی نیست، همه ما در زندگی بر اساس فرمول عمل می کنیم، وقتی ما می گوییم احتیاط کنیم می گویند دلیل قطعی می خواهیم که واقعا فتنه است.

نماینده مجلس خبرگان رهبری یادآورشد: انسان عاقل باید در این گونه مواقع احتیاط می کند، چون مقدار محتمل زیاد است، احتمال هرچه ضعیف هم باشد باید به آنها بها داد، اینجا نباید تنها به دلیل قطعی فکر کرد، ما باید حساس باشیم احتمال آن هم منجز است.

اهانت به ارزش ها فتنه گران را رسوا کرد

علامه مصباح یزدی بیان داشت: امام راحل عظیم الشان بارها تاکید می کردند که هرچه داریم از محرم و صفر است، برخی ها ته دل می گفتند این گفته مبالغه است، اما واقعا در این جریان (فتنه 88 و حرمت شکنی عاشورای امام حسین در سال 88) فهمیدیم که همه چیز ما از عاشورا است.

وی ابرازداشت: آنچه همه مردم را بسیج و این ها را رسوا کرد جسارت به ارزش ها و مقدسات بود، از این رو این روز و داستان را بازهم هرچه بیشتر باید جدی بگیریم، نام امام حسین(ع)، خادمان، عزاداری، عزاخوان های امام حسین و پرچمی که به نام ایشان تهیه می شود را گرامی بداریم و روی چشم بگذاریم.

علامه مصباح یزدی با تاکید بر اینکه زنده داشتن نام امام حسین(ع) و عاشورا یعنی بقای نظام، خاطرنشان کرد: مهم ترین درسی که از این اتفاقات می شود گرفت این است که باور کنیم غیر از اسباب عادی که در حوادث مؤثر است یک نظام دیگری نیز حاکم بر این نظام وجود دارد که محسوس و شناخته شده نیست و آن امدادهای غیبی است که هر روز با آن سر و کار داریم اما شیطان ما را غافل می کند و یادمان می رود.

وی بیان کرد: گاهی اوقات به عنوان مثال در یک سایت، خبری مبنی براینکه اسرائیل می خواهد به نیروگاه اتمی بوشهر حمله کند منتشر می شود، متاسفانه برخی از شخصیت های بزرگ تحت تاثیر قرار می گیرند، متزلزل می شوند و می گویند خبرها داریم که اسرائیل می خواهد حمله کند.

نماینده مردم یزد در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: داستان فتنه 88 مصداق تام این کلام بود«انَّ النَّاس قَدْ جَمَعُوا لَکُمْ فَاخْشَوْهُمْ فَزَادَهُمْ إِیمَانًا وَقَالُوا حَسْبُنَا اللَّه وَنِعْمَ الْوَکِیل» دشمنان داخل و خارج و استکبار و اروپا علیه ما متحد شدند، اما آنچه باعث پیروزی شد توکل به خدا بود.