شبکه "سی‌ان‌ان" در گزارشی، ضمن بررسی مواردی که تهران و واشنگتن می‌توانند با هم همکاری کنند، لغو یا تعلیق هرگونه تحریم علیه ایران را موجب بالا رفتن سطح تاثیرگذاری کشورمان در منطقه عنوان کرده است

به گزارش «پايگاه خبري تحليلي رئيس جمهور ما»؛ تحریم‌های اقتصادی واشنگتن بر تهران، حمایت مالی ایران از دولت بشار اسد در سوریه را سخت‌تر کرده است و اگر توافق هسته‌ای محقق شود و تحریم‌ها تعلیق شوند، یکی از پیامدهای ناخواسته این ماجرا این است که ایران به حمایت‌های خود از اسد ادامه خواهد داد.
گروه بین‌الملل - «نسیم»: تلویزیون CNN که رسانه طیف دموکرات ایالات متحده محسوب می‌شود، در گزارشی به بررسی رویکرد دولت باراک اوباما در برابر ایران پرداخته و با اشاره به حمایت جدی ایران از محور مقاومت در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا، برداشته شدن تحریم‌ها را عامل تشدید تاثیرگذاری تهران بر مناسبات منطقه‌ای عنوان کرده است.
پایگاه اطلاع‌رسانی این خبرگزاری در بخشی از گزارش خود نوشته است: "همکاری کردن" خلاصه روابط امروز تهران و واشنگتن است. هر دو کشور منافع مشترکی در عراق، افغانستان و حتی شاید در یمن دارند و هر دو خواهان توافق هسته‌ای هستند. دولت اوباما به شدت علاقه‌مند است که ایران را به "اجتماع کشور‌ها" باز گرداند چون ایران دارای قدرت منطقه‌ای و بازیگر اصلی در منطقه‌ای حیاتی است. اگر ایران در آستانه سلاح هسته‌ای قرار گیرد، ترکیه، مصر، و سایر کشورهای منطقه نیز خواهان دستیابی به سلاح هسته‌ای هستند و اسرائیل هم ممکن است تهدید حمله نظامی به تاسیسات ایران را عملی کند.
اما منافع آمریکا و ایران در مسائل ضروری تری همپوشانی دارد. مبارزه با داعش در عراق و سوریه- که یکی از اهداف اولویت دار سیاست خارجی آمریکاست- به کمک ایرانی‌ها نیاز دارد. فرا‌تر از حملات ائتلافی، نیروهای پیاده نیز متشکل از سربازان عراقی‌، مبارزان شیعی و مشاوران و مقامات ایرانی هستند. روز یکشنبه، عملیات بازپس گیری تکریت اغاز شد و طبق اخبار فارس، در جبهه‌های مقدم نبرد کسی غیر از فرمانده سپاه قدس، قاسم سلیمانی نیست.
سلیمانی نفوذ بسیاری در عراق و دمشق دارد و سپاه پاسداران نیز در میان شبه نظامیان شیعی در عراق که عمده‌ترین نیروهای مبارزه با داعش هستند بسیار تاثیرگذار است. مرکز بررسی جنگ دریافت که حضور ژنرال ایرانی در کنار مشاوران ایرانی و شبه نظامیان شیعی در کنار جنگجویان سنی برای بازپس‌گیری مرکز مهم سنی نشین، آزمون خوبی برای سنجش موفقیت این گروه‌ها در عملیات‌های آتی علیه داعش است.
چنین شرایطی در خصوص روابط تهران – واشنگتن در یمن نیز صدق می‌کند. شبه نظامیان الحوثی که از سوی تهران حمایت می‌شوند امروز به قدرت رسیده‌اند. این گروه با آمریکا دشمن هستند و واشنگتن ترجیح می‌دهد "عبدربه منصور هادی" دوباره به قدرت برسد. اما حوثی‌ها و نیروهای یمنی با القاعده در شبه جزیره عرب که یکی از خطرناک‌ترین شاخه‌های القاعده است، مبارزه می‌کنند. حتی همین خطر در خصوص عراق هم در یمن صدق می‌کند: "قبایل سنی ممکن است با القاعده همراه شوند و کشور را تجزیه کنند. "
رابطه مشخصی میان مذاکرات هسته‌ای و همکاری‌های دیگر ایران و آمریکا نیست. هفته پیش، مدیر مرکز اطلاعات ملی، "جیمز کلاپر" به کنگره گفت: "واقعا فکر نمی‌کنم که مذاکرات ربطی به آنچه ایران در عراق، سوریه یا یمن انجام می‌دهد داشته باشد." اما با توجه به اظهارات کری توافق هسته‌ای نزدیک به نظر نمی‌رسد.
تحریم‌ها، حمایت مالی ایران از سوریه را سخت‌تر کرده است و اگر توافق هسته‌ای محقق شود، و تحریم‌ها تعلیق شود، یکی از پیامدهای ناخواسته این ماجرا این است که ایران به حمایت‌های خود از اسد ادامه خواهد دارد.
در همین راستا، شواهدی وجود ندارد که ایران از حمایت حزب الله هم عقب نشینی کند. هشت ماه پیش، "علی هشام" به نقل از یکی از مقامات ایرانی نوشت: "حزب الله امروز نگین پادشاهی جبهه مقاومت است."(+)

"Our President, analytical news site"