روزنامه وال‌استريت ژورنال با اشاره به برگزاری شانزدهمین اجلاس غیر‌متعهد‌ها در تهران و حضور سران اکثر کشورهای جهان و بویژه بان‌کی‌مون، دبیر‌کل سازمان ملل در این نشست، نوشت: «اوباما نه تنها دیگر در جهان محبوب نیست بلکه دیگر کسی از او نمی‌ترسد».

در گزارش اين روزنامه آمده‌است: طی چند روز گذشته یکی از رویکردهای سیاست خارجی اوباما با شیوه‌ای احمقانه نمود پیدا کرد.

اجلاس کشورهای عضو عدم تعهد این هفته در تهران برگزار می‌شود و دولت ایالات متحده از دبیرکل سازمان ملل بان‌کی‌مون خواست به عنوان علامتی از نارضایتی از عملکرد تهران در ماجرای پرونده هسته‌ای‌اش به تهران سفر نکند البته آقای بان‌کی‌مون به این سفر می‌رود. پاسخ دولت آمریکا به این تصمیم آقای بان‌کی‌مون سکوت بود.

چرا که همانطور که نیویورک‌تایمز گفته بود، ‌ موقعیت آقای بان‌کی‌مون در سازمان ملل موقعیتی ظریف و حساس است: بسیاری از اعضای سازمان‌ملل جزو جنبش عدم تعهد هستند و این رسم است که سازمان ملل دبیر خود را برای شرکت به این اجلاس بفرستد. البته این امید نیز وجود داشت که بان‌‌کی‌مون در سفر به ایران بتواند موضع مناسبی در برابر پیشنهادات هسته‌ای رهبران این کشور و تنفر آنان و خواست‌شان برای محو کردن و از بین بردن اسرائیل را نیز اتخاذ کند.

در اين گزارش تاكيد شده است: با این حال هیچ نشانه‌ای از این رفتار وجود ندارد و در مسابقه محبوبیت جهانی بین باراک اوباما و آیت‌الله خامنه‌ای، ‌آیت‌الله خامنه‌ای برنده است.

برای آیت‌الله خامنه‌ای نشست عدم تعهد به منزله تاکید بر شکست غرب در سیاست انزوای ایران است. ایران در عین حال دوستی جدیدی را با محمد مرسی، رئیس‌جمهور مصر نیز در این نشست برقرار خواهد کرد. دوستی با کسی که وجود خیابانی در تهران به نام خالد اسلامبولی بعد از مرگ انور سادات برای او توهین‌آمیز به حساب نمی‌آید.

اما از سوی دیگر این اجلاس به اوباما یادآوری می‌کند که سیاست خارجی‌اش در قبال پرونده هسته‌ای ایران، سیاستی شکست‌خورده است. هیچ رئیس جمهوری از زمان جیمی کارتر به این حد مورد سرزنش قرار نگرفته بود.

به گزارش «وطن امروز» اين روزنامه مي‌افزايد: شاید بهتر باشد نگاهی به شکست‌های اوباما بيندازیم. تلاش شخصی اوباما برای به راه انداختن المپیک 2016 در شیکاگو شکست خورده است. تلاش‌های او برای گفت‌و‌گو درباره تغییرات آب و هوایی در اجلاس سال 2009 محکوم به شکست شد. تلاش او برای حمله به ایران یا انجام یک معامله هسته‌ای با ایران نیز شکست خورد. او در تلاش بود جایگاه آمریکا در جهان اسلام را به واسطه سخنرانی در قاهره بالا ببرد اما باز هم شکست خورد. در تنظیم مجدد روابط خود با روسیه نیز بار دیگر شکست خورد و تلاش‌های او برای توقف شهرک‌سازی‌ها در اسرائیل به شکست انجامید و تلاش برای باقی ماندن نظامیان آمریکایی در عراق نیز با شکست همراه بود. تلاش او در سوریه و معامله با طالبان و مذاکره با کره شمالی نیز شکست خورده است و آخرین تلاش‌های او برای حل بحران اقتصادی در اروپا نیز با نتیجه مثبتی رو‌به‌رو نشده و این تنها اول ماجرای کسری بودجه در آمریکا بود که آن‌هم با شکست مواجه شد. در ‌ماه ژوئن سال جاری مرکز تحقیقات «پیو» یکی از نظرسنجی‌های دوره‌ای خود را با موضوع نگرش جهانی نسبت به ایالات‌متحده منتشر ساخت و این نتیجه به دست آمد که جورج بوش در سال آخر فعالیت خود در دولت به مراتب محبوب‌تر از اوباما بوده است.

شبکه روسی «راشاتودی» نيز روز گذشته با اشاره به اهمیت اجلاس غیر‌متعهد‌ها در تهران، گفت: «اجلاسیه غیر‌متعهد‌ها در تهران و حضور اکثر کشورها در آن و از همه مهم‌تر حضور نخستین رهبر مصر پس از ۳۲ سال در این کشور، بزرگ‌ترین مانور سیاسی برای ایران است که نشان می‌دهد تحریم‌ها ضد این کشور هیچ ارزش و توانی نداشته است». این شبکه افزود: «تنها نگاهی به نقشه جهان بیندازید اجلاس تهران یک کنفرانس بزرگ بین‌المللی است و تلاش غرب و آمریکا برای ضعیف جلوه دادن آن کاملا ناکام بوده است».