یکی از افراد آقای 'قالیباف' بود که در سال 88 شکایتی را از ایشان مطرح کردیم که هنوز در شعبه دادسرای کارکنان دولت مفتوح است و هیچ پاسخ قانع کننده ای را هم به ما نداده اند که چرا از سال 88 تا امروز به این پرونده رسیدگی نشده است.

سال 82 در دانشگاه شهید بهشتی رشته حقوق خواند و همانجا فوق لیسانس گرفت. بعد از آنکه با معاونت حقوقی ریاست جمهوری چند کار پژوهشی انجام داده، به گفته خودش با سیستم آشنا شده و بعد هم به او پیشنهاد وکالت چند پرونده درباره آقای مشایی داده است. در حال حاضر علاوه بر وکیل مشایی وکیل بقایی، رحیمی و امیری فر در دولت است. او می گوید "پرونده مداح ها انرژی زیادی گرفت".

وکالت شما از مشایی کیفری است یا بخش مالی را هم شامل می شود؟

همه اش کیفری است و شامل پرونده هایی که مربوط به ایراد افترا یا نشر اکاذیب و توهین به ایشان باشد، می شود.

این وکالت مربوط به سمت حقوقی است یا شخص مشایی؟

سمت حقیقی ایشان، یعنی به واسطه اینکه یک شخص حقیقی هستند من وکیل ایشان هستم. برخی پرونده های ایشان را معاونت حقوقی ریاست جمهوری پیگیری می کند و برخی را من.

در سال گذشته چه پرونده هایی را پیگیری کرده اید؟

پرونده مداح ها، پرونده "گلپور" و شکایت از برخی سایت ها، روزنامه ها و برخی از اشخاص.

دادگاه شکایت از مشایی از برخی اشخاص سیاسی و مسئولان که گفته بودید، برگزار شد؟

خیر، برگزار نشد متاسفانه فقط پرونده مداح ها رسیدگی شد که آن هم خیلی طولانی تر از روند عادی نسبت به سایر پرونده ها و روندی که در مرحله دادسرا طی می کنند، بود.

به نتیجه دادگاه پرونده شکایت از مداح ها هم معترض بودید؟

صد در صد معترض بودیم، قبل از قطعی شدن رای نمی توان جزییات را گفت اما بعد از قطعی شدن رای درباره روندی که طی شد صحبت خواهیم کرد و اطلاع رسانی دقیق می کنیم. معتقدیم رایی که صادر شد هیچ تناسبی با اثری که صحبت های این دو مداح در جامعه داشته و شخصیت متهم و شاکی نداشته است. صد در صد معترضیم.

الان پرونده در چه مرحله ای است؟

پرونده در مرحله تجدید نظر است.

جزای نقدی که گفته بودید به مبلغ پنج هزار تومان برای این پرونده صادر شده مربوط به کدام یک از مداح ها بود؟

ما از دو مداح شاکی بودیم، یکی از آنان از پنج اتهام تبرئه شد. توهین، نشراکاذیب، افترا، هجو و تهدید به قتل که از همه این اتهامات تبرئه شد. استدلال های دادگاه را هم بعد از قطعی شدن رای در اختیار همه قرار می دهیم تا بدانند با چه استدلالی دادگاه آنها را تبرئه کرد.

یکی دیگر از آقایان مداح از چهار اتهام توهین به آقای مشایی، توهین به رئیس جمهور، هجو آقای مشایی و آقای رئیس جمهور را داشتند که در خصوص توهین به مشایی پنج هزار تومان جریمه شد و از توهین به رئیس جمهوری تبرئه شد. به جرم هجو آقای مشایی یک ماه حبس و به جرم هجو آقای رئیس جمهوری به استناد ماده 700 قانون اسلامی به یک ماه حبس محکوم شد که هر دوی این احکام به جزای نقدی تبدیل شد که جمعا این مداح به 405 هزار تومان محکوم شد.

در بحث پرونده مداحان آنها در دادگاه حاضر شدند؟

این هم باز یکی از انتقادات ما به دادگاه بود. من نمی خواهم به جزییات دادگاه وارد شوم اما برای خود مهندس مشایی احضاریه فرستاده شد که شخصا در دادگاه حاضر شود یعنی برای شاکی، در هیچ دادگاه دیگری در ایران این اتفاق نمی افتد که حضور شاکی را الزامی بدانند. حضور وکیل کفایت می کند. ولی آقایان که متهم بودند و باید در دادگاه حاضر می شدند و از خود دفاع می کردند و آخرین دفاعیات را ارائه می کردند، حاضر نشدند و هیچ اتفاقی هم نیفتاد.

یکسری از اشخاص مخصوصا در سال 90 اتهامات سنگینی علیه موکل من مطرح کردند که ما از برخی شکایت کردیم که به نتیجه نرسید و از برخی هم به خواست موکلم شکایت نکردیم.

مثلا از چه کسانی شکایت نکردید؟

از داوود احمدی نژاد شکایت نکردیم. در حالیکه صد در صد اظهارات ایشان درباره جریان انحرافی و رابطه آقای مشایی با منافقین و " انجمن حجتیه" مصداق افترا و نشر اکاذیب بود. اما شکایتی صورت نگرفت.

به این دلیل که ایشان برادر رئیس جمهور بود و مشایی ارتباط خاصی با ایشان دارد؟

فکر نمی کنم به آن دلیل بوده باشد. یک عده دیگری هم بودند که از آنها شکایت نکردند اما دلیل اصلی آن را باید از خود مهندس مشایی پرسید. پرونده هایی هم که منجر به شکایت شد، متاسفانه پیگیری نشد.

از چه اشخاصی شکایت شد؟

یکی از این افراد آقای "قالیباف" بود که در سال 88 شکایتی را از ایشان مطرح کردیم که هنوز در شعبه دادسرای کارکنان دولت مفتوح است. وهیچ پاسخ قانع کننده ای را هم به ما نداده اند که چرا از سال 88 تا امروز به این پرونده رسیدگی نشده است.

این شکایت در چه خصوصی از قالیباف مطرح شده است؟

یک فایل صوتی بود که منتشر شد و به خاطر آن صحبت ها از قالیباف شکایت کردیم. هیچ اصراری هم نداشتیم که این شکایت منجر به صدور رای به نفع ما شود. ممکن است به این نتیجه برسند که فایل صوتی متعلق به قالیباف نیست یا این اظهارات جرم نیست اما باید در خصوص پرونده تعیین تکلیف شود. اینکه پرونده از سال 88 باز باشد خلاف قانون و آیین دادرسی کیفری است. اخیرا هم گفته اند که به برخی از پرونده ها مصلحت نیست رسیدگی بشود. به نظر من این حرف درستی نیست. مصلحت این است که قانون درباره هر شخصی اجرا شود.

فکر می کنید برخی شکایت های مشایی از اشخاص مشمول این سخن شده و به صلاح نیست پیگیری شود؟

نمی دانم ولی وقتی چنین رویکردی باشد مسلما در پرونده ها تاثیر می گذارد. چه مشایی شاکی باشد یا متهم پرونده ای، رویکرد عدم بررسی صحیح نیست. دستگاه قضا باید فرای جایگاه اشخاص به پرونده ها رسیدگی کند. اینکه گفته می شود قانون فصل الخطاب است حرف درستی است و همه جا باید اجرا شود. نه اینکه از این جمله برای مقاصد سیاسی خود استفاده کنیم.

غیر از قالیباف از چه کسان دیگری شکایت دارید؟

از همه اشخاص که در یکی دو سال گذشته علیه مشایی و مسولان دولتی حرف زدند و بحث جریان انحرافی، بحث ارتباط آقایان با منافقین و جن گیران و رمال ها را مطرح کردند یا به آن دامن زدند. ازهمه آنها شاکی بودیم. انتظار داشتیم خود دستگاه قضا در برخی از این پرونده ها ورود پیدا کند. چون بسیاری از این پرونده ها جنبه عمومی داشت. اتهاماتی که به این آقایان نسبت داده می شد، جنبه عمومی داشت و دادسرا باید وارد می شد اما نشد. برعکس شاهد بودیم در مواردی که علیه دولت شکایتی مطرح بوده با قدرت وارد و به پرونده ها رسیدگی کردند. مثال آن پرونده آقای "جوانفکر" است یا چند پرونده دیگر. اما پرونده هایی که دولت شاکی آن بوده ظاهرا اراده ای برای رسیدگی جدی وجود نداشته است.

متقابلا شکایتی علیه آقای مشایی بوده که در جریان رسیدگی در دادگاه قرار گیرد؟

تا آنجا که من خبر دارم هیچ پرونده قضایی علیه مشایی مطرح نبوده و در محاکم قضایی مطرح نیست. تنها مورد موضوعی بود که در کمیسیون اصل نود گفته شد در حال رسیدگی است که معلوم هم نشد نتیجه آن به کجا رسید. ضمن اینکه ما همان موقع گفتیم کمیسیون اصل نود صلاحیت رسیدگی به این پرونده را ندارد و فلسفه وجودیش رسیدگی به اتهامات اشخاص نیست.

به یکباره حجم گسترده ای از پرونده های شکایت مشایی از اشخاص و نهادها و رسانه های مختلف مطرح شد. این پیگیری حقوقی مسئله که پرونده تشکیل شود و به دادگاه برود با چه استدلالی از سوی مشایی صورت گرفت؟

مشایی در آن برهه که آن اتهامات علیه شان مطرح می شد، می توانستند به این اتهامات پاسخ دهد. جواب همه آن افراد را بدهند و احیانا مطالبی در خصوص آن آقایان می دانستند (صد در صد مطالبی علیه آن آقایان می دانستند) مطرح کنند اما چنان رویکردی نداشتند و نمی خواستند وارد این بازی های رسانه ای شوند. اگر مشایی می خواستند وارد این بازی رسانه ای شوند خیلی بهتر از آنان می توانستند این کار را بکنند اما اراده شان این بوده که به خاطر مصالح نظام و حفظ وحدت و هر چیز دیگری که در ذهن آقایان بوده، به این مباحثی که در رسانه ها مطرح می شود، ورود نکند. جالب است که در خیلی موارد اصرار داشتم جوابیه ای تهیه شود و مشایی از خودش دفاع کند اما ایشان گفتند نه من وارد این مباحث نمی شوم. تنها واکنش ایشان این بود که از دستگاه قضا خواستند که رسیدگی کنند.

در برهه هایی از سال گذشته شاهد سکوت و حتی غیبت مشایی از عرصه رسانه ای بویم. دلیل آن چه بود؟

فضا و جوی علیه مشایی به راه افتاده بود که هر حرفی می خواست بزند ظاهرا آقایان حرفی از آن در می آوردند. مشایی اگر کوچکترین حرفی می زد حمل بر اعتقادات انحرافی و وابستگی ایشان به خارج از کشور و... می شد. فضایی که آقایان ایجاد کردند به سمتی رفت که مشایی ترجیح داد، سکوت کند و جواب آقایان را ندهد. این اتفاقات خیلی بد بود. در حقیقت حق آزادی بیان، حق صحبت کردن و حق ابراز عقیده را از یک شخص گرفتیم چون یکسری آقایان گفتند این آقا منحرف و وابسته به جریانات انحرافی است. افترا و توهین علیه مشایی بدون هیچ دلیلی روانه شد. ما چند پرونده داشتیم که در دادگاه قرار بود آقایان برای حرف هایشان علیه مشایی مدرک و سند بیاورند اما هیچ دلیل و مدرکی نداشتند. اما همین حرف ها استناد بقیه برای اتهام زنی به مشایی و ساخت بحث تخیلی جریان انحرافی بود!

اینکه گفته می شود مشایی در برخی موارد ناچار به سکوت شده آیا توصیه ای هم از سوی احمدی نژاد به مشایی برای سکوت و حضور کمرنگ تر بوده است؟

من در جریان نیستم. ممکن است توصیه ای شده باشد اما من در جریان نباشم. ولی جو به سمتی رفت که یک زمانی مشایی هرچه می گفت آقایان یک چیزی از حرف های مشایی در می آوردند و می گفتند منحرف است.حرفی که ممکن است خیلی ها بدتر از آن را گفته باشند ولی این باعث شد که در برهه ای مجبور به سکوت شود.

مشایی برای پرونده های شکایتی که تشکیل دادند در دادگاه حاضر شدند؟

ایشان چون شاکی بودند طبق قانون لزومی نداشت که در دادگاه حاضر شوند. طبق قانون شاکی می تواند از طریق وکیل موضوع را پیگیری کند مگر در موارد خاص که حضور خود شاکی ضروری باشد. هیچ کدام از پرونده ها منتهی به این نشد که مشایی در دادگاه حضور یابد.

با توجه به اینکه در ماههای آخر ریاست جمهوری احمدی ن‍ژاد است اصراری دارند که این پرونده ها تعییین تکلیف شود؟

این سوالی است که باید از دستگاه قضا پرسید که قصد رسیدگی به این شکایات را دارند یا ندارند. در چندین پرونده ای که من داشتم و وکیل آن بوده ام، فکر می کنم آقایان نمی خواهند تا انتخابات به آنها رسیدگی کنند و این مصلحت انگاری برای من وکیل قابل فهم و دسترسی نیست که به چه دلیل یک پرونده کیفری با موضوع نشر اکاذیب، توهین و افترا بررسی نمی شود و چه ربطی به انتخابات دارد. آقایان رسیدگی کنند رای خودشان را بدهند. این روش به نظر من اصلا قابل قبول نیست.

یکسری اخبار مبتنی بر احتمال کاندیداتوری مشایی مطرح است که ستاد راه انداخته و فعالیت هایی را آغاز کرده اند.آیا پرونده قضایی دارند که منجر به رد صلاحیت ایشان شود؟

اینکه می خواهند در انتخابات شرکت کنند یا نه من در جریان نیستم. من هم مثل خیلی های دیگر منتظر هستم ببینم ایشان چه تصمیمی می گیرند.

از خودشان درباره کاندیداتوری در انتخابات آینده سوال نکرده اید؟

خیر من قضایا را معمولا از ایشان نمی پرسم. من مطالب حقوقی ایشان را پیگیری می کنم و مصلحت نمی دانم که وارد این مساایل شوم. اما این را قطع به یقین می دانم که اگر ایشان بخواهند درانتخابات شرکت کنند هیچ دلیل قضایی برای رد صلاحیت ایشان وجود ندارد.

نامه ای امسال شما خطاب به دادستان نوشته اید و یکسری مسایل را درباره پرونده ها و تاخیر در رسیدگی به آنها مطرح کردید این نامه با هماهنگی مشایی ارسال شد؟ 

 

این نامه شکواییه ای بود که ما در خصوص پرونده یکی از مداح ها به دادسرا داده بودیم و حقیقتا من نمی دانم که چطور در سایت ها از طریق چه منبع و شخصی منتشر شد. ولی شکواییه ای بود که علیه یکی از مداح ها داده بودیم. در آن گفته بودم آن آقا صحبتهایی علیه مشایی مطرح کرده که رسیدگی نشده، تا الان باعث شده دوباره این حرف ها را مطرح کند. جالب است که در مرحله رسیدگی هم این مداح دوباره مطالبی را علیه موکل من مطرح کرد و حتی بعد از صدور رای هم به رویه خود ادامه داد و گفت من روی حرفم هستم. به نظر من یکی از مهمترین وظایف دستگاه قضا پیشگیری از وقوع جرم است. زمانی که این مباحث بدون سند و مدرک مطرح می شد، قوه قضاییه می توانست یکی دو تا از این موارد را رسیدگی کند. درآن شرایط بقیه هم می دانستند که باید بدون دلیل و مدرک صحبت نکنند. متاسفانه این اتفاق نیفتاد و آقایان برای خودشان مصونیت قضایی قایل بودند و ظاهرا قرار نیست به اتهامتشان رسیدگی شود.

وکالت پرونده"امیری فر"هم گویا با شماست. پرونده ایشان درچه وضعیتی قرار دارد؟

وکالت ایشان بعد از سی دی"ظهور نزدیک است"به من پیشنهاد شد که بر عهده بگیرم. من هم پذیرفتم و وکیل ایشان بودم. امیری فر به خاطر معاونت در توزیع سی دی ظهور متهم بودند. 52 روز هم بازداشت شدند اما هنوز دادسرا قرار نهایی صادر نکرده است. یک سال از زمان اخذ آخرین دفاع از موکل من گذشته ولی هنوز دادسرا تصمیم گیری نکرده است. واقعیت این است که هیچ دلیلی برای نقش امیری فر در این پرونده وجود ندارد ولی ایشان بازداشت شدند.

پرونده ایشان صرفا در رابطه با سی دی ظهور است؟

اتهامی که تفهیم شده صرفا معاونت در توزیع سی دی ظهور است. به خاطر این اتهام ایشان بازداشت شدند. البته معتقدیم حداقل به این دلیل که ایشان روحانی بودند باید ملاحظاتی رعایت می شده که نشده است. ولی در خصوص رسیدگی به پرونده ایشان انتقادات جدی وارد است که ما پیگیر هستیم.

ماجرای شکایت متقابل امیری فر در خصوص این پرونده چه بود؟

ایشان چندین شکایت داشتند که مهمترین آن مربوط به یکی از سایت های خبری امنیتی است که در زمان بازداشت امیری فر شایعه خودکشی او را مطرح کرده است. هنوز که هنوز است ما نفهمیدیم دلیل آن چه بود و با چه هدفی ای مساله را مطرح کرده اند. ایشان شکایت کردند و پرونده در حال رسیدگی است.

دیگر از چه کسانی در دولت وکالت دارید؟

من از"بقایی" هم وکالت دارم. از تهران امروز شاکی بودند. روزنامه" تهران امروز"در مطلبی نوشته بود، بقایی دارای سابقه محکومیت کیفری هستند که ما شکایت کردیم. آقای بقایی هیچ پرونده ای نداشتند که بخواهد منجر به محکومیت ایشان شود. در نهایت هم "تهران امروز" پذیرفتند کارشان درست نبوده و نامه عذرخواهی نوشتند و مهندس گذشت کرد.

دیگر از چه افرادی وکالت دارید؟

من از"رحیمی" هم در یکی دو مورد وکالت دارم، یکی همین پرونده قالیباف است و یک پرونده دیگر علیه یکی از نمایندگان مجلس که در خصوص ایشان صحبت کرده بود که به آنها هم رسیدگی نشده و گویا قرار نیست به آنها رسیدگی شود.

در همه این پرونده ها شما جایگاه شاکی هستید آیا موردی هست که شما برای دفاع رفته باشید؟

شکایتی مطرح نشده و پرونده ای علیه آقایان وجود ندارد. ما کلا در همه پرونده ها شاکی هستیم.

پس سال پر مشغله ای داشته اید.بیشترین انرژی را کدام پرونده از شما گرفت؟

صد در صد آقایان مداح بیشترین انرژی را گرفتند.

اگر مشایی کاندیدای انتخابات نشود فکر می کنید بعد از دوره ریاست جمهوری احمدی نژاد ایشان به چه کاری روی بیاورند؟

نمی دانم از خودشان باید پرسید. ولی با شخصیتی که از ایشان سراغ دارم فکرنمی کنم کسی باشد که ایشان را از نزدیک بشناسد و نخواهد با ایشان کار کند. عمدتا قضاوتهایی که خیلی ها از ایشان می کنند، بدون شناخت واقعی و تحت تاثیر جو سازی ها علیه ایشان است.

فکر می کنید به کار سیاسی در قالب حزب ادامه دهند؟

من اطلاعی ندارم و در مسایل با ایشان صحبت نمی کنم، از اول بنا این بوده که کار وکالت را از مسایل سیاسی جدا کنم.

شما در پایان این دولت چه خواهید کرد؟

قرار داد من با نهاد ریاست جمهوری است. هنوز برای آینده تصمیم گیری نکرده ام اما برای آقایان آرزوی موفقیت می کنم و اگر دولت بعدی خواست ما در خدمت شان خواهیم بود.


منبع: روزنامه شرق